به گزارش تجارتنیوز، علیرضا پیمانپاک، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار اظهار داشت: در شهریور و مهر با کمی اختلال در بازار شکر مواجه بودیم زیرا تولیدات کارخانجات برای عرضه به بازار آماده نشده بود برای همین منظور برای واردات ۳ کشتی شکر به کشور اقدام شد تا بازار این محصول تنظیم شود.
وی افزود: در زمان حاضر شکرهای وارداتی برای تنظیم بازار در بازار توزیع خواهد شد و از اواخر مهر ماه نیز شکرهای داخلی به بازار خواهد رسید.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار ادامه داد: از ۲۰ مهر تا آخر مهر حجم قابلتوجهی شکر چغندری و نیشکر عرضه میشود و بازار بهطور کامل متعادل خواهد شد.
وی تصریح کرد: قیمت شکر همان قیمت مصوب قبل ۲۸ هزار تومان بهصورت فله است و نرخ شکرهای بستهبندیشده نیز توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با توجه به هزینههای بستهبندی، حقالعمل و توزیع تعیین میشود.(تسنیم)
کمبود شکر در بازار
تجارتنیوز نیز دو روز پیش در گزارشی با اشاره به کمبود شکر در بازار نوشت: بهرغم ادعای وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر وفور شکر در بازار و عرضه آن با قیمت مصوب، تولیدکنندگان صنایع تبدیل از کمبود شکر در بازار و خرید آن با قیمتهای بالاتر از نرخ مصوب خبر میدهند. موضوعی که ممکن است منجر به افزایش قیمت شیرینی و شکلات در آیندهای نهچندان دور شود.
البته این برای اولین بار نیست که کمبود در بازار شکر اتفاق میافتد. طی سالهای اخیر قیمتگذاری دستوری این محصول باعث شده تا آن به کالایی برای سودجوبی برخی دلالان تبدیل شود.
طرفداران طرح حذف یارانه شکر و روغن بر این عقیدهاند که با آزادسازی قیمت این کالای تندمصرف، بازار آن سامان پیدا خواهد کرد و تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد میشود. ضمن آنکه دلالبازی و احتکار دیگر توجیه نخواهد داشت. اما در واقعیت هیچ تغییری در بازار رخ نداد، به غیر از اینکه صادرات شیرینی و شکلات کمتر شد، تعداد زیادی از قنادیها تعطیل شدند و قدرت خرید مردم در این گروه نیز کاهش پیدا کرد.
منبع