خبرگزاری برنا؛ توسعه و ترویج علم و فناوری در کشور مستلزم سرمایهگذاری بر پژوهش و ترویج آن و زیرساختهای مرتبط است. بنیاد ملی علم ایران در راستای مأموریتهای خود برای کمک به توسعه زیرساختهای پژوهش و ترویج آن در کشور، برنامه حمایت از دوره پسادکتری ترویج علم را تعریف کرده است تا افزون بر استفاده از پتانسیلهای پژوهشی موجود در دانشگاهها، ترویج و عمومیسازی علم در کشور را به بخش جداییناپذیر پژوهش تبدیل کند.
ترویج علم به مفهوم تلاش برای بازتاب اندیشههای علمی به روشی است که تمام افراد بتوانند مفاهیم اساسی علم را درک کنند، به عبارت دیگر ترویج علم هر فعالیتی است که برای همگانیکردن علم، گسترش تفکر علمی و علاقهمند کردن مردم یا گروههایی از آنها به علم و فعالیتهای علمی صورت میگیرد. به بیان دیگر ترویج علم، سازگارکردن و تعدیل اندیشه ها و یافته های پیچیده علمی است تا مخاطبان غیرمتخصص یا عامه بتوانند آن را دریابند.
پژوهشگر پسادکتری پژوهشگر- مروج: کسی است که علاوه بر پژوهش، به مطالعه شیوههایی میپردازد که بتواند یافتههای خود را به گروههای مختلف جامعه منتقل کند. او باید بتواند نتیجه فعالیت پژوهشی خود را به صورت همگانفهم در قالبهای مختلف ارایه کند.
فارغ التحصیلان همه رشتهها میتوانند متقاضی این دوره باشند ولیکن افرادی که پایاننامه یا فعالیت مورد تأیید و مرتبطی در زمینه ترویج علم داشته باشند، در اولویت قرار میگیرند.همچنین قالب حمایتها شامل دوره پسادکتری عادی و دوره پسادکتری پژوهشگر- مروج است.
دوره پسا دکتری عادی: دوره معین پژوهشی که طی آن پژوهشگران مستعد جوان پس از اخذ مدرک دکتری، با نظارت یک عضو علمی برجسته و صاحب تجربه تحقیقاتی به پژوهش میپردازند.
دوره پسادکتری پژوهشگر- مروج: دوره معین پژوهشی که طی آن پژوهشگران مستعد جوان علاقمند و دارای سابقه فعالیتهای ترویجی پس از اخذ مدرک دکتری، با نظارت یک عضو علمی برجسته و صاحب تجربه تحقیقاتی به پژوهش میپردازند.
این فراخوان از تاریخ ۸ مهر ماه تا ۸ آذر ماه ۱۴۰۲ به منظور شرکت متقاضیان و علاقمندان برگزار میشود.متقاضیان شرکت در این فراخوان میتوانند سوالات خود را در گروه برنامه ترویج علم به نشانی ble.ir/join/ZDkwNmI3YW ارسال کنند.
انتهای پیام/