تکلیف دولت سیزدهم بر دوش صنایع «انرژی‌بر» برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر

تکلیف دولت سیزدهم بر دوش صنایع «انرژی‌بر» برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، بحران انرژی یکی از موضوعات مهم در چند دهه ی اخیر در سراسر جهان است.

از بین بردن برخی منابع طبیعی از جمله گونه های دریایی و زمینی وافزایش بی رویه ی جمعیت و سرعت ساخت و ساز و پدیده های گلخانه ای که پیامد آن اتلاف انژی و آلودگی زیست محیطی می باشد.

با رشد روزافزون جمعیت و نیاز به انرژی و پایان پذیری سوخت های فسیلی و افزایش آلودگی های زیست محیطی از طرفی دیگر سبب شده است که دانش پژوهان و سرمایه گذاران در قسمت انرژی، مهارت پیدا کردن تامین انرژی از منابع تجدید پذیر را دارا باشند.

دانشمندان معتقدند انرژی های تجدید پذیر و پاک با توجه به محدود بودن سوخت های فسیلی و آلودگی محیط زیست نمی توانند به اولین گزینه برای تولید انرژی تبدیل شوند.

کشور ما نیز به دلیل موقعیت جفرافیایی،ظرفیت های متعددی در حوزه انرژی تجدید پذیر دارد. مصرف سوخت های فسیلی همچون نفت وگاز به عنوان منابع انرژی غالب در کشورها باعث به وجود آمدن خسارات جبران ناپذیری برای بشریت خواهد شد.

از همین رو یاور عنانی نایب رئیس هیأت مدیره انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران، درباره اهمیت انرژی های تجدیدپذیر و در نظر گرفتن منابع مالی برای این موضوع اظهار داشت: صندوق توسعه ملی، وام‌های اخذ شده از بانک‌های داخلی و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی مهم‌ترین منبع مالی برای توسعه پروژه‌های تجدید پذیر بوده اند.

وی در رابطه با برنامه‌ در دستور کار برای توسعه انرژی های تجدید پذیرخاطرنشان کرد: در حال حاضر در دنیا، ارزان‌ترین روش‌های تأمین برق به ترتیب استفاده از نیروگاه‌های بادی نصب شده در خشکی و سپس نیروگاه‌های خورشیدی است. اما در ایران به علت یارانه سنگینی که در بخش تولید برق و به ویژه در زمینه سوخت تحویلی به نیروگاه‌های حرارتی وجود دارد، این شرایط برقرار نیست؛ راهبردهای دولت سیزدهم برای توسعه انرژی‌ تجدیدپذیر بر ۲ روش استوار بوده است، اول استفاده از ظرفیت‌های سوخت صرفه‌جویی شده در چهارچوب ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و یا ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و دیگری استفاده از ظرفیت‌های صنایع انرژی‌بر است.

به‌طور کلی انرژی مورد نیاز بشر از سوخت‌های فسیلی و تجدیدپذیر تأمین می‌شود. انرژی‌های فسیلی از سوختن نفت و گاز به دست می‌آید و همین عامل، ضررهای زیان‌باری به طبیعت وارد می‌کند، اما انرژی‌های تجدیدپذیر همان‌طور که از نامشان مشخص است، قابلیت تبدیل دارد و استفاده از آن‌ها، ضرری به محیط‌زیست وارد نمی‌کند؛ مانند تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریکی که هیچ ضرری به کره زمین وارد نمی‌کند.

انتهای پیام/

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.



منبع