علی جدی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا با اشاره به مبحث توجه دولت به تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه صنعت و زنجیره ارزش صنایع، گفت: این مسئله در قانون جهش تولید دانش بنیان نیز مد نظر قرار گرفت.
وی با بیان اینکه روی این مسئله متاسفانه نظارتی صورت نمیگرفت ادامه داد: متاسفانه زمانی که تلاش میکنیم نظارت لازم را در این بخش داشته باشیم وزیری جا به جا میشود لذا در طی سه سال و نیم ۵ وزیر تغییر کرده اند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوع تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به صنعت و توجه آن از سوی دولت بسیار مهم است، گفت: ما این موضوع را در قانون جهش تولید دانش بنیان آوردهایم تا صنعت توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از کالاها هنوز از محل واردات تامین میشود و ارزبری زیادی دارد ادامه داد: در حال حاضر دنیا به سمت کالاهای کم وزن و پر ارزش حرکت میکند بنابراین در این بخش دیگر تولید فلهای معنا پیدا نمیکند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشورهای دنیا به سمت تولیداتهایتک حرکت میکنند، گفت: به واقع برای رسیدن به تولیداتهایتک و تکنولوژی بالا نیاز به تحقیق و توسعه خوبی داریم بنابراین ما شرکتهای دانش بنیان را با همین هدف مورد حمایت قرار دادیم.
این نماینده شورای اسلامی با ذکر مثالی تاکید کرد: به عنوان مثال ما ۳۲ میلیون تن فولاد را به کشورهای دیگر صادر میکنیم ولی از سوی دیگر میبینیم که آن ۳۲ میلیون تن شاید کمتر از ۲۰۰ تن کالایی است که چندین برابر ۳۲ میلیون تومان ارزش مالی دارد، بنابراین ما متاسفانه در این بخش خام فروشی میکنیم.
وی تاکید کرد: ما در حوزه مس نزدیک به ۳۰۰ هزار تن در سال تولید داریم اما شاید به آن رقمی که ما برای کالاهایی که بخش جزئی از آن از مس تامین شده و در صنعت آی سی تی مورد استفاده قرار میگیرد، نمی رسیم چراکه ارزش ریالی آن چندین برابر تولید صورت گرفته در حوزه مس است در حالی که این مسئله از لحاظ وزنی اصلاً قابل مقایسه نیست.
وی با بیان اینکه ما باید از خام فروشی دست کشیده و در حوزه تحقیق و توسعه صنعت سرمایهگذاری کنیم بیان کرد: در حال حاضر صنعت ما آمادگی لازم را داشته و تنها باید مورد حمایت قرار گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه امری بسیار حائز اهمیت بوده و میتواند ارزآوری زیادی برای کشور به وجود بیاورد. همچنین کشورهای دنیا در صدد این بوده که درصدهای موجود در این بخش را ارتقا دهد. بنابراین کشورهای دنیا از مسئله مشوق هدفمند اختیاری مالیاتی در جهت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه عبور کردند و کلیه مشوقهای خود را به سمت حمایت مشروط و الزامی از تحقیق و توسعه و تکمیل زنجیره ارزش برای برخی از فعالیتهای صنعتی بردند.
انتهای پیام/