به نقل از خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، طی سخنانی در اتفاقات رسانهای حریر با رویکرد «زن، خانواده، رسانه؛ از هنجار تا قیمت» بر نگه داری نهاد خانواده از صدمههای اجتماعی و فرهنگی پافشاری کرد.
خزعلی با گفتن این که باید نهاد خانواده را از دو آفت نرمافزاری و سختافزاری نگه داری کنیم، تصریح کرد: امروز شکاف نسلی به وجود آمده و در حال شدید شدن است. این بحران از یک سو به فضای مجازی رسانه بستگی دارد که جهت از هم گسیختگی انسجام خانوادهها شده است و از نظر دیگر وابسته به محتوایی است که در این ابزار قرار گرفته است که در عین حالی که میتواند ابزار خوبی باشد امکان پذیر ابزار نامناسبی هم باشد.
معاون رئیس جمهور به تهاجم فرهنگی حاضر در جامعه اشاره کرد و او گفت: محتواهای نامناسب، تحریک آمیز، خشونت طلب و جا به جایی قیمتها، گسترش جرائم و بزهکاریها در برخی از فیلمها و بازیهای رایانهای و برخی از محتواهای بی فایده در اینترنت و رسانهها وجود دارد؛ رسانهای که میتواند سلاح قدرتمندی باشد و امکان پذیر که به ضد خود بدل بشود.
او با اصرار بر این که ماموریت داریم این چالش را تبدیل به زمان کنیم، خاطرنشان کرد: به تعبیر یک مفسر آمریکایی، نوجوانان ما امروز در یک دست کنترل تلویزیون و در یک دست کامپیوتر دارند و دیگر دستی باقی نمانده که دستهای والدین را بگیرند و گرمی آن را حس کنند.
خزعلی به وجود بیگانهای در نهاد خانواده اشاره کرد و خاطرنشان کرد: گذشتگان ما کودکان را با قصه از گرگی بیم میدادند که امکان پذیر همانند مادر بشود و خطری باشد که به اهدافش برسد و اکنون این گرگ به گفتن رفیق به گفتن زندگی مجازی در خانوادهها نفوذ کرده است و همیشه یک یا چند بیگانه در کنار فرزندان و همسر خانواده وجود دارد.
خزعلی تحول سبک زندگی خانوادگی اشاره کرد و او گفت: باید رسانهها را از نو بازیافت کنیم و به داشتههای خود و میراث ناملموس بپردازیم و آن را به نسل سپس منتقل کنیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با گفتن این که اگر به قیمتها نپردازیم ضدارزشها جای آن را میگیرد، او گفت: بعضی اوقات اوقات چیزهایی در جامعه هنجار میبشود که قیمت نیست. همان طور که در دوره پیامبران هنجارهایی به وجود آمده که به شدت با رسالت پیامبران ضدیت داشته و ما باید برای شناساندن قیمتها و تشکیل همگرایی حول قیمتها کار کنیم.
او به الزام دقت به تحول قیمتهای خانواده اشاره کرد و او گفت: برخی قیمتها به واسطه هجمه فیلمها و کلیپها و محصولات چند رسانهای که از خارج داخل میبشود امکان پذیر فراموش بشود و همه باید همت خود را به کار بریم تا جلوی این اتفاق را بگیریم.
معاون رئیس جمهور با گفتن این که در سند تحول یکی از ماموریت های معاونت زنان این است که در قسمت خانواده مسائل رسانه را رصد کند، اظهار داشت: از آنجایی در معاونت جایگاه ستادی داریم احتمالا نتوانیم در حیطه اجرایی داخل شویم اما میتوانیم رصد کنیم.
معاون رئیس جمهور از وزیر فرهنگ در خواست کرد: بعضی اوقات آنچه که به گفتن خوراک به خورد جوانان و نوجوانان داده میبشود به شدت ضربه زننده به خانواده است؛ از وزیر ارشاد تقاضا داریم قضیه پیوست خانوادگی را در فیلمها و مجوزها مورد دقت جدی قرار دهند. ما ثروتی به نام خانواده داریم که هرچند امکان پذیر مشکلاتی وجود داشته باشد که باید اصلاح بشود و آن ثروت را نباید به راحتی از دست داد.
خزعلی در آخر اظهار امیدواری کرد: نقدهای مختلفی که به تعداد بسیاری از فیلمها داخل میبشود با رویکردی هنری که از نظر فنی و تکنیکی در حد اعلاء است اصلاح بشود.
در این مراسم از کتاب عکس «خانواده باشکوه ایرانی» با نوشته سبک زندگی شاد خانواده ایرانی ـ اسلامی رونمایی شد.
انتهای مطلب/
منبع