خوش آمدید

درمورد شهید سلیمانی این کتاب ها را بخوانید

کتاب و ادبیات ,


به نقل از خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم،‌ در چهار سال قبل از اتفاق شامگاه ۱۳ دی ماه و شهادت سردار قاسم سلیمانی بیشتر از ۸۰۰ گفتن کتاب درمورد این شهید انتشار شده است،‌ تعداد بسیاری از نهادهای فرهنگی‌، ناشران و نویسندگان نسبت به شهید حس ماموریت کرده و با انتشار کردن کتاب به ادای دین پرداخته‌اند.

در کنار این که انتشار کردن این حجم از کتاب نشانه علاقه و ادای دین مردم به سردار شهید سلیمانی است،‌ اما همه این آثار نتوانسته‌اند،‌ در مقام کیفیت واجد شرایط ملزوم باشند.

عمده آثار انتشار شده در حوزه خاطره‌نگاری، زندگی‌نامه و شعر می باشند. سهم ناشران استان‌های تهران، قم و مشهد بیشتر از دیگر استان‌ها است و سال‌های ۹۸ و ۹۹  اوج فعالیت ناشران در این عرصه است.

محتوای کتاب‌ها حکایت از آن دارد که به رغم حجم زیاد کتاب‌های انتشار شده،‌ آثار متقن، جامع و بدیع در همه گونه‌ها و فرم‌ها انگشت‌شمار است.

در این گزارش به معارفه شاخص‌ترین کتاب‌های انتشار شده در این عرصه که به تایید بنیاد نگه داری و نشر آثار شهید سپهبد قاسم سلیمانی رسیده است،‌ پرداخته‌ایم:

«از چیزی نمی‌ترسیدم»

این کتاب که مزین به یادداشت رهبر معظم انقلاب شده است نخستین تاثییر چاپ شده توسط انتشارات «مکتب حاج قاسم» محسوب می‌بشود و شامل دست نوشته‌های شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانه مبارزات انقلابی در سال ۵۷ است. کتاب ازچیزی نمیترسیدم، زندگی نامه‌ای است که شهید با دست مجروحش نوشته. شرح زندگی مردی از دل روستایی دورافتاده در کرمان که چند دوره از زندگی ساده و کوتاهش را روایت کرده که مشخص می کند از چوپانی به جایگاه بلندی رسید.

گرامی زیبای من

همه لحظات زیستن مردی از جنس خدا، مردی چون حاج قاسم سلیمانی که گرامی شدۀ دلهاست، خواندنی است و شنیدنی. اما این که سه روز آخر زندگی این مرد بزرگ چطور قبل و‌ چطور با نزدیکانش خداحافظی کرده و به سمت نور رفته است، ماجرای شنیدنی‌تری دارد.کتاب و ادبیات ,

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

کتاب «گرامیِ زیبای من» روایت مستندی برگرفته از سخن بگویید‌های فرزندان و دوستان حاج قاسم از هفتاد و دو ساعت آخر زندگی پر برکت ایشان است.

پی نما از چیزی نمی ترسیدم

بنیاد نگه داری و نشر آثار شهید سپهبد قاسم سلیمانی در کاری زیاد عالی امکان مطالعه این خاطرات را برای کودکان و نوجوانان فراهم نموده است. این بنیاد با تبدیل این خاطرات به یک کمیک استریپ قشنگ و دلنشین یک حرکت فرهنگی تمیز انجام داده است.

«پی نمای از چیزی نمی ترسیدم» خاطراتی است که شهید سلیمانی از دوران طفولیت خود تا زمان انقلاب از زندگی خود حرف های‌اند. این تاثییر به کودکان مشخص می کند چطور ایشان در روبه رو ظلم عمال حکومت پهلوی می‌ایستادند و با خودسازی،ورزش و کار برای خانواده شخصیتی محکم و محکم ساخته است. انقلاب اسلامی این امکان را فراهم کرد تا مستضعف‌ترین افراد این جامعه که روح ایمان و اسلام در وجود آن‌ها متبلور شده رشد اشکار کنند و به سردار سپاه این سرزمین برسند. این کتاب را بخوانید تا ببینید چطور سردار سلیمانی به جوانی تبدیل شد که از چیزی نمی‌ترسید.

سربازنامه

سربازنامه منظومه‌ای است حماسی ملی و آئینی تلفیقی از اسلوب متون منظوم فارسی حوالی افسانه‌ها و اساطیر، باستان و آموزه‌های دینی و انقلابی امروز ایران زمین با این تفاوت که روایت این منظومه نه بازنویسی افسانه‌های دوردست و کهن است و نه قهرمان آن، اسطوره‌ای خیالی. کتاب و ادبیات ,

داستان سربازنامه صرف نظر از آرایه‌ها و استعاره‌های شاعرانه افشین اعلا، روایتی مستند و واقعی از حماسه‌هایی است که در سال‌های تازه پیش چشم ایرانیان و جهانیان به وقوع مدام است. قهرمان آن نیز سردار عاشق و مجاهدی است که پاره‌ تن ایرانیان این روزگار و نماد اقتدار و امنیت این آب و خاک می بود. شهید جاودانه‌ای که به علت مبارزه‌ بی امان با خون خوارترین دشمنان بشریت، نه فقط نزد ایرانیان محبوبیتی بی‌نظیر داشت که پشت و پناه ملت‌های مظلوم منطقه می بود؛ ملت‌هایی که در برابر هجوم داعشیان دست پرورده‌ی غرب، اسراییل و برخی حاکمان وهابی عرب، جز جمهوری اسلامی ایران و رهبر نستوه انقلاب و خیل مجاهدان جان بر کف ایشان حمایتکننده و دادرسی نداشتند.

سردار سربداران

۵۸ شعراین مجموعه ، از بین ۲۲۵ تاثییر انتخاب شده و در دو قسمت تدوین یافته اس : قسمت اول که ۳۳ شعر را دربر می‌گیرد، از بین ۱۶۷ شعر گزینش شده است و سروده شاعران نام آشناست. قسمت دوم ۲۵ شعر گزیده شده از بین ۵۸ تاثییر برگزیده‌ای است که به کنگره ملی شعر سردار سربداران ارسال شده است.

در حقیقت نزدیک به ۴۵۰ شعر به دبیرخانه کنگره رسیده که در برسی مقدماتی ۵۸ شعر باقی ماند و از این تعداد نیز ۲۵ شعر انتخاب شد. ملاک‌ها و شاخص‌های انتخاب مجموعه اشعار این کتاب بر پایه سلامت و سادگی زبان، صمیمیت و دوری از تکلف، منفعت‌گیری با لیاقت از خیال، پرهیز از شعارزدگی، اندیشه توحیدی و ریشه دار، شهادت باوری عمیق و هماهنگی همه عناصر در ساختاری یکدست و خالی از خلل بوده است.

کوچک مرد

«کوچک مرد» منظومه‌ای از کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم» زندگینامهٔ خودنوشت شهید سلیمانی است که با روایتی دلنشین و نثری شاعرانه و قشنگ از روزهای پر فراز و نشیب کودکی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی حکایت می‌کند. این کتاب با اشعار روان و دلنشین طیبیه شادمانی برای مخاطب کودک  روایت شده است تا کودکان کشورمان با شخصیت بزرگی چون حاج قاسم سلیمانی و قهرمان کشورمان و جهان اسلام آشنا شوند.

 بر مدار مزار

کتاب «بر مدار مزار»؛ روایت‌هایی از زائران مزار حاج قاسم سلیمانی به قلم فروغ زال و با شراکت بنیاد مکتب حاج قاسم از سوی انتشارات «راه یار» انتشار شد.

پسرم قاسم

کتاب حاضر، حاوی خاطرات والدینی از سراسر سرزمین است که بعد از شهادت سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی»، فرزندان تازه متولد خود را قاسم نامگذاری کردند.

رجعت

کتاب «رجعت»؛ خاطرات مردم کرمان از ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی به قلم مرضیه ذاکری و با شراکت بنیاد مکتب حاج قاسم از سوی انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.

روایت رستاخیز

کتاب حاضر، در دو فصل تدوین و نگارش شده است: قسمت اول، خاطرات مربوط به مردم جمهوری آذربایجان از ایام شهادت سردار سلیمانی است و قسمت دوم، خاطرات مردم تبریز از آن ایام را روایت می‌کند.

کلنا قاسم

کتاب کلنا قاسم، خاطرات مردانی هست که در سوگ شهیدی گریه می‌کنند که برخی از آن‌ها تا بحال او را از نزدیک ندیده‌اند. مردی که فرماندهی دل‌ها را در دست داشت. این کتاب، روایت مظلومیت شیعه و استواری جوانان مقاومت در روبه رو ظلم‌وستم حکومت‌های مستکبر جهان هست. مردانی در این کتاب برای شما خاطره می‌گویند که با مقصد آزادی جنگیدند و هم‌اکنون در بند زندان‌های آل‌خلیفه می باشند؛ اما هم چنان محکم و امیدوار به گرفتن انتقام خون فرماندۀ خودشان مقاومت می‌کنند. روایت خاطرات زندانیان بحرین از شنیدن خبر شهادت شهید سلیمانی.

مرا بپذیر

کتاب «مرا بپذیر» روایتگر مبارزه و نبرد‌های تن به تن حاج قاسم سلیمانی با نیرو‌های بعثی، اشرار مسلح سیستان و بلوچستان، طالبان و بخصوص داعش است.

مردی که زبان کبوترها را می‌دانست

کتاب مردی که زبان کبوترها را می‌دانست تاثییر نازنین صابری بهداد، داستانی کودکانه درمورد حاج قاسم و آزادسازی آمرلی عراق را گفتن می‌کند.

معمار حرم:

کتاب «معمار حرم» نخستین محصول مرکز پژوهش و نشر آثار ستاد گسترش و بازسازی عتبات است که با همکاری مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به زودی انتشار خواهد شد.

این کتاب به نقش شهید سلیمانی در شکل‌گیری ستاد گسترش و بازسازی عتبات عالیات با منفعت گیری از خاطرات جمعی از یاران حاج قاسم می‌پردازد که توسط بهنام باقری تدوین شده است.

تدوینگر تلاش کرده است با منفعت گیری از خاطرات جمعی از یاران حاج قاسم در درون و برون لشکر ۴۱ ثارالله (ع) که روزگار درازی هم‌رزم وی بوده‌اند و از عملیات‌های دفاع مقدس تا پروژه‌های بازسازی عتبات با وی همراه کرده‌اند، سیره و سیاق معنوی حیات حاج قاسم را گفتن کند و روایتی دست اول از این همراهی طویل از جبهه تا حرم را به دست دهد.

 نامزد گلوله ها:

 

«نامزدها گلوله‌ها» مسافرت کوتاهی است از صبح قنات ملک پرچشمه تا نیمه‌شب سرد فرودگاه بغداد. ادای دین سرهنگی به فردی که می‌دانیم ترکش‌ها و گلوله‌های بی‌معرفت، سال‌ها جستوجو او بودند.

 

 حاج قاسمی که من می‌شناسم:

«حاج قاسمی که من می شناسم» به تلاش سعید علامیان در انتشارات خط مقدم چاپ شده است. حجت‌الاسلام و‌المسلمین علی شیرازی در «حاج قاسمی که من می‌شناسم» خاطرات نزدیک به چهل سال رفاقت با شهید حاج‌قاسم سلیمانی را نقل کرده است. کتاب ثمره ۱۹ ساعت او مباحثه با حجت‌الاسلام شیرازی است. برخی دست‌نوشته‌ها و یادداشت‌های ایشان هم ضمن نگارش و تدوین آمده است.

احتمالا پیش از اذان صبح:

تاب احتمالا پیش از اذان صبح، اثری در توصیف سردار دل ‌ها، حاج قاسم سلیمانی به قلم احمد یوسف زاده نویسنده «آن بیست و سه نفر» و «اردوگاه اطفال» و شامل خاطرات و دلنوشته‌ هایی برای آن شهید گرامی است. کتاب احتمالا پیش از اذان صبح در انتشارات سوره مهر چاپ و انتشار شده است.

یوسف زاده در ابتدای کتاب با عرض ارادت به فرمانده‌ اش در زمان دفاع مقدس این‌ گونه نوشته ‌است: «سال‌ هایی که می‌ جنگید، دعای خیر و نگاه ترسانم دنبالش می بود که جانش از بلا دور باشد. خودش اما، نگاهش جایی دیگر می بود و سرانجام خداوند او را که می‌ جنگید، بر ما که نشسته بودیم با پاداش شهادت برتری داد.»

احمد یوسف زاده در کتاب احتمالا پیش از اذان صبح، با مخاطب قرار دادن حاج قاسم دل نوشته ها و خاطرات سال‌های دور و نزدیک را با او مرور می کند. در این روایت‌ها مطالب خواندنی از شیوه سلوک و زندگی و فرماندهی شهید سلیمانی پیش روی مخاطب قرار می‌گیرد.

دیگر کتاب‌های شاخص انتشار شده درمورد سردار شهید سلیمانی عبارت هستند از: مردی که زبان کبوترها را می‌دانست،‌ شهید؛‌ ره یافتی به راز و رمز مقام شهادت، سرباز مکتب،‌ سلیمانی گرامی، اطلس نقش استان کرمان در دوران دفاع مقدس، میدان‌های سخت، نطق سلیمانی، سرباز قاسم سلیمانی، سیل و سردار، یک بغض و هزاران مشت، آیت حق، هزار جان گرامی، عقل سرخ، اسرار سلیمانی، اخلاق و معنویت در مکتب،  شهید سلیمانی، معنویت اجتماعی درمکتب سلیمانی، شاخص‌های مکتب شهید سلیمانی، توافق سلیمانی ـ پوتین، اسطوره حاج قاسم و بازسازی هویت ملی ایرانیان، پابه پای قاسم، سلیمانی‌ها، بچه‌های حاج قاسم، حاج قاسم سلام، یک قاسم دو  کربلا، هم راه، رفیق خوشبخت ما، یزله در دجله، برشانه‌های کارون، ابر قوت خداست، حافظ دل‌ها، ققنوس قدس، شرح دلبری، عمو قاسم، ما با تو سربلندیم، قهرمان به شکل خودم، حاج قاسم و پرواز نقاشی‌ها

انتهای مطلب/



منبع