به نقل از خبرنگار فرهنگیمهتاب من از تنسیم، نشست خبری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اغاز شد.
در ابتدای این نشست سپس از تلاوت آیاتی چند از قرآن و پخش سرود ملی کشورمان وزیر فرهنگ ضمن تبریک حلول ماه رجب اظهار داشت: ولادت امام محمد باقر در نخستین روز این ماه قرار دارد و امید که خداوند پشتیبانی دهد تا با اندوختهای مناسب از این ماهها به ماه رمضان برسیم.
اسماعیلی این چنین در ادامه افزود: خوشحالم که امروز و در این مناسبت در خدمت شما بزرگواران هستیم. به مناسبتهای گوناگون در جمعهای خبرنکاران بودهام. در حیاط دولت و در کنار هر اتفاقات فرهنگی که برگزار شده بخشی را به حضورم در کنار شما دوستان رسانهای تعلق دادهایم. خدا را شاکرم که امروز انس و الفتی بین وزارت ارشاد و رسانهها وجود دارد.
.
وی در ادامه او گفت: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار را وقتی اغاز کردیم که سرزمین دچار کرونا می بود. همه فعالیتهای فرهنگی و هنری و رسانهای تحت الشعاع کرونا قرار گرفته می بود. همان ابتدا گفتم که آنقدر کرونا همه جوانب و اقتصاد و معیشت و سلامت اهالی فرهنگ و هنر را تهدید میکند که بایستی چارهجویی در این عرصه داشته باشیم.
به حرف های اسماعیلی، سال قبل که با پیروزی از کرونا عبور کردیم و با مدیریت جهادی و مردمی از دام این ویروس عبور کرد با یک فتنه فرهنگی روبه رو شدیم که بر فعالیتهای اهالی فرهنگ و هنر سایه انداخت.
وزیر فرهنگ اصرار کرد: سال قبل با تهدیدهای مهمی روبه رو بودیم که مبنا فعالیتهای فرهنگی را مقصد قرار داده می بود. بدخواهان ما میخواهند فعالیتهای فرهنگی را تهدید کنند و در ادامه هم این کار را خواهند کرد. لطف خدا گمک کرد که از این تهدید هم به سلامت عبور کنیم.
اسماعیلی درمورد رونق هنر در قسمتهای گوناگون نیز تصریح کرد: با شراکت مردم به دوره رونق داخل شدیم. امروز فرهنگ و هنر و رسانه دورهی رونق را سپری میکند یقیناً این به معنیِ نادیده گرفتنِ مشکلات نیست و از آنجا که برنامههای مهمی پیش رو داریم، از برنامههای حمایتی در حول معیشت و رفاه اهالی هنر قدمهای بزرگی برداشتهایم.
وی با اشاره به اغاز ساخت شهرک هنر در شهر تازه پرند او گفت: اغاز ساخت این شهرک یکی از با اهمیت ترین اقداماتی می بود که انجام شد و در پی آن بیمه اهالی هنر و فرهنگ نسبت به قبل چن برابر شده است. من از کارنامه و برنامههای پیش رو سخن بگویید میکنم. امیدوارم به برخی ابهامها در اینجا جواب بگویم.
مردمی سازی فرهنگ وهنر
در ادامه نوبت به مطرح سوالهای خبرنگاران رسید و وزیر ارشاد درمورد کارکرد وزارت تحت مدیریتش او گفت: یکی از با اهمیت ترین قسمتهای عملکردی وزارت ارشاد تلاش برای بهبود بودجه و زیرساختها بوده است. شعار مهم ما مردمی سازی فرهنگ و هنر می بود.
به حرف های وی نزدیک به ۹ هزار میلیارد تومان برای افتتاح مطرحهای عمرانی در حوزه فرهنگ و هنر تخصیص دادیم که بخشی از آن محقق و بخشی هم محقق خواهد شد و بر پایه برنامههایی که تدوین شده است در این دوره نگاه اختصاصیای به شهرستانها داریم.
اسماعیلی این چنین در جواب به سئوال فرد دیگر نسبت به تصدیگری دولت اصرار کرد: دولت از جایگاه تصدی به جایگاه تسهیلگری میآید و ما در این مسیر هستیم به گفتن مثال برای استانهای گوناگون سرانه گرفتیم و با تخصیصهایی که از سازمان برنامه میگیریم به این مهم دست اشکار میکنیم.
ثبتنام بیشتر از ۱۰۰ فیلم برای جشنواره فجر
در ادامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جواب به سئوالی مرتبط با چهل و دومین جشنواره فیلم فجر او گفت:امسال بیشتر از صد فیلم در جشنواره فیلم فجر ثبت نام کردند که بازدیدها انجام و نتیجه اظهار شده است.
وی با اشاره به ارتقاء کیفی فیلمها در ادامه افزود: برسی داوران نشانگر رشد کیفی و وجود گونههای گوناگون در جشنواره است. سیاسی، اجتماعی، طنز، مقاومت و پویانمایی و همه گونهها کارهای فاخری رسیده است که باید از اهالی سینما برای این شراکت سپاس کنم.
اسماعیلی اصرار کرد:با دقت به کیفیت فیلمهای ارسالی به دبیرخانه در نهایت با دقت به قضاوت انجام شده و بازدیدهای اولیه ۳۳ فیلم به قسمت قضاوت راه اشکار کرده است.
وزیر فرهنگ این چنین ضمن اشاره به جایگاه بنیاد فارابی در هنر هفتم کشورمان تصریح کرد: بنیاد فارابی که با اهمیت ترین نهاد سینمایی سرزمین است؛ امسال هیچ کار مستقلی را نداشت و همه کارها مشارکتی است که زیاد تر شراکت با قسمت خصوصی است که این مهم با رویکرد رونق سینما بوده و خوشبختانه بر پایه برنامهریزیهای انجام شده قسمتهای مهمی هم کار کردهاند که جهت رونق اقتصاد سینما شده است.
وی در ادامه افزود: در بنیاد فارابی و دیگر مجموعهها برای پشتیبانی به رونق و وجود قسمت خصوصی تلاش میکنند. ۱۰ کاردانِ فیلم اولی در این دوره از جشنواره داریم که نشان دهنده رویشی تازه و قابل لمسی از عناصر جوان است.
وزیر فرهنگ این چنین درپاسخ به جایگاه هنرهای تجسمی او گفت: هنرمندان عرصه تجسمی هنرمندانی نجیب می باشند و ما موظفیم عرصههای رونق این حوزه را در برنامههای خودمان ببینیم و برای رسیدن به اهداف تعیین شده برنامهریزی کنیم این درحالی است که نباید فراموش کنیم جشنواره هنرهای تجسمی فجر از پررونقترین رویدادهای ماست.
اسماعیلی در ادامه افزود: از خوشنویسی و عکاسی و مجسمه سازی گرفته تا حوزهههای گوناگونی که در این قسمت مورد دقت قرار گرفته و برهمین مبنا برای رسیدن به نقطه مطلوب سند تجسمی سرزمین در حال تدوین است و سند موسیقی را هم بعد از ۴۵ سال تصویب شده و تعداد بسیاری از نکات ابهام برانگیز در این سند موسیقی حل و فصل شده این درحال یاست که در سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی هم اسنادی را در حال تدوین داریم. تا آخر سال این اسناد تقدیم خواهد شد.
بودجه سازمان سینمای مناسب نیست
وزیر فرهنگ در توضیح تناسب بودجه سازمان سینمایی او گفت: ما بودجه سازمان سینمایی که ۴۰۰ میلیارد تومان است را قابل قبول نمیدانیم و باید قبول کنیم رونق در تشکیل فیلمها به علت شراکت قسمت خصوصی است، اما امیدواریم سال آینده بودجه سازمان سینمایی افزایش منطقی را توانایی کند.
اسماعیلی درمورد همکاریهای مشترک نیز او گفت: ترکیه یکی از کشورهای مهم در منطقه است و همکاریهای خوبی بین ایران و این سرزمین در عرصه فرهنگ و هنر در حال انجام است، دو سرزمین حوزه تمدنی مشترکی دارند که همین اشتراک امتیاز مناسبی برای انجام کارهای مشترک است از آن منفعت گیری مناسبی انجام دادهایم و در آینده زیاد تر خواهد شد.
وی در ادامه افزود: ایران فرهنگی آنقدر گسترده است که تعداد بسیاری از کشورها در این تمدن با ما شریک می باشند و به همین دلیلی با درنظر گرفتن اشتراکها به گفتن مثال با ترکیه امروز کار مشترکی از هنرمندان ایرانی و ترکیهای آماده اکران است.
گزارش درحال تکمیل است …
منبع