به نقل از خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، آیین رونمایی از کتاب «درآمدی بر هویت ملی در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای» در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.
محمد اسحاقی معاون آموزش و پژوهش مؤسسه پژوهش های انقلاب اسلامی دفتر نگه داری و نشر آثار مقام معظم رهبری در این مراسم او گفت: ما در روبه رو با بیانات رهبر معظم انقلاب، با دقت به تنوع شخصیت ایشان با یک فقیه، مرجع پیروی، حاکم و ولیّ فقیه، اندیشمند، هنرشناس و یک جریان شناس سیاسی مواجهیم. ما با یک منظومه فکری مواجهیم که دارای اضلاع گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، منطقه ای و جهانی در یک دوران طویل توانایی زیسته است. شما این اضلاع و ابعاد را نمی توانید از هم جدا کنید. آنها در هم تنیده می باشند.
وی با اشاره به این که باید نگاه منظومه ای به بیانات رهبر معظم انقلاب داشت، معتقد است این بیانات از آنجایی که از سوی یک حکیم صادر شده، به هم مدام است و صِرف گفتن نیست.
اسحاقی افزود: باید برای شناخت منظومه سخنان ایشان قدم هایی برداریم که عبارت هستند از ۱. شناخت صحیح و درست و جامع از ابعاد شخصیتی رهبر انقلاب ۲. تبیین ۳. ترویج جامع برای اهل آن تا عرصه تحقق فراهم بشود.آنچه در ابعاد هویت ملی در منظر رهبر انقلاب می بینیم، ابعاد سه گانه ایرانی، اسلامی و استکبارستیزی است.
عباسعلی رهبر نویسنده کتاب در این مراسم او گفت: اختر تابناک هویت ملی ما، اهل بیت وحی می باشند. در این عرصه تفاوتی بین شیعه و سنی نیست و هر دو بر محور محبت عترت می باشند.
وی او گفت: یک اتفاق زیاد مهمی که در این کتاب رقم خورد، این بودکه ما توانستیم از ظرفیت های روشمند دانشگاهی و علمی روز برای تبیین مفاهیم و موضوعات مندرج در اندیشه مقام معظم رهبری منفعت گیری کنیم. این اتفاق در باب هویت ملی، به طور الگویی روشمند که در قالب نظریه داده بنیاد است، در طول ۵۰ سال سخنرانی ها و بیانات رهبری معظم احصاء و بازخوانی شد. از مجموعِ سخن بگویید ها و سخنرانی های ایشان در قالب نظریه داده بنیاد، به مفاهیم و موضوعاتی مبنایی رسیدیم.
بر پایه این گزارش، کتاب «درآمدی بر هویّت ملّی در اندیشهی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی)» تازه ترین تاثییر انتشارات انقلاب اسلامی به قلم دکتر عباسعلی رهبر به بازدید هویّت ملّی از منظر رهبر معظم انقلاب میپردازد و از یک پیشگفتار، دوفصل و نتیجه گیری راه اندازی شده است.در پیشگفتار، ضمن دقت به ادبیات نظری هویّت ملّی، نوع شناسی و ابعاد شناسی هویّت ملّی، به روش شناسی او گفت و گو در قالب رویکرد کیفی و منفعت گیری از تکنیک تحلیل مرتبط اشاره شده است. فصل اول با گفتن «هویّت ملّی از نگاه رهبر معظّم انقلاب»، کلیّات هویّت ملّی، هویّت ملّی در ایران و هویّت جمعی جهان اسلام را شرح داده است. در فصل دوم به تهدیدهای هویّت ملّی و راههای نگه داری و تحکیم آن از منظر رهبر معظّم انقلاب اشاره شده است. در انتها نیز در مقولهی نتیجهگیری، ضمن اراعهی پیشنهادهایی جهت نگه داری و تحکیم هویّت ملّی، شبکهی مفهومی هویّت ملّی مطابق نظرات و آرای معظمله گفتن شده است.
انتهای مطلب/
منبع