اغاز به کار قسمت رصد و برسی شورای پاسداشت زبان فارسی از ابتدای سال ۱۴۰۳

آغاز به کار بخش رصد‌ و‌ ارزیابی شورای پاسداشت زبان فارسی از ابتدای سال 1403


به نقل از مهتاب من از تنسیم به نقل از مرکز روابط عمومی و خبر‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی در هفتمین جلسه سال جاری این شورا او گفت: پیرو پیگیری‌های صورت گرفته توسط دبیرخانه شورای پاسداشت زبان فارسی گزارش‌های اکثر استان‌ها به این شورا رسیده است که در برخی استان‌ها تعداد ورودی‌ها با زبان‌های بیگانه از لحاظ کثرت قابل تامل است.

او گفت: یقیناً تعدادی از استان‌ها اظهار کرده‌اند که هیچ ورودی با زبان بیگانه ندارند. این چنین تعدادی از ادارات کل استان‌ها تا این مدت گزارشی به دبیرخانه شورا ارسال نکرده‌اند که این نوشته به وزیر فرهنگ اظهار خواهد شد.

دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی در ادامه گفت: امیدواریم گزارش بعدی که از استان‌ها به این شورا می‌رسد، گزارش تحول این ورودی‌ها باشد. در همین جهت نامه‌ای برای وزیر سرزمین و استانداران آماده شده است که این کار را شدت ببخشد و سال آینده در هیچ شهری ورودی با زبان بیگانه وجود نداشته باشد.

احمدوند گفتن‌کرد: مطابق گزارش‌ها در برخی از استان‌ها تحول اسم مجتمع‌های تجاری انجام شده است و با پیگیری‌های صورت گرفته امیدواریم هرچه سریع تر این اتفاق در استان تهران هم انجام بشود.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ضمن  سپاس از زحماتی که سازمان صداوسیما در حوزه پاسداشت زبان فارسی داشته است، مشکلات بسیاری در حوزه زبان فارسی در صداوسیما وجود دارد.

وی او گفت: فعالیت‌های فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و شورای هماهنگی پاسداست زبان فارسی می‌تواند مکمل یکدیگر باشد و در کنار هم برای تاثیرگذاری هرچه زیاد تر تلاش کنیم.

احمدوند اصرار کرد: قسمت رصد‌ و‌ برسی این شورا به تازگی راه اندازی شده است و از ابتدای سال تازه کار خود را اغاز می‌کند و این چنین در رابطه فعالیت‌های ترویجی و ایجابی دبیرخانه شورا فعال‌تر عمل خواهد کرد و بزودی ناظر یک تحول در فعالیت‌های دبیرخانه شورا خواهیم می بود.

دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی تصریح کرد: اگر سازمان ثبت و اسناد سرزمین هدفش حذف اسامی بیگانه در اصناف باشد باید فرهنگستان زبان‌و ادبیات فارسی را مرجع تشخیص فارسی بودن اسامی قرار دهد.

احمدوند در ادامه گفت: اداره ثبت و اسناد سرزمین به واسطه صدور مجوزها یک حق را تشکیل می‌کند، که اگر الزامات قانونی پاسداشت از زبان فارسی را مراعات نکند در آینده برای اصلاح شرایط دچار مشکل خواهیم شد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

انتهای مطلب/



منبع