قیمت دارایی‌های بابک زنجانی ۲.۵ برابر بدهی‌ها/ ابهام ۳ میلیارد دلاری!

بابک زنجانیی


به نقل از مهتاب من، پرونده بابک زنجانی، مجرم اقتصادی محکوم به اعدام، به صفحه آخر خود رسیده است. او که سوم بهمن ۱۳۹۵ حکم اعدام خود را دریافت کرد، اکنون بعد از گذشت بیشتر از هفت سال روزنه‌هایی برای فرار از طناب دار اشکار کرده است. 

گویا اموال خارج از سرزمین زنجانی به آخرین برگ برنده و منجی وی تبدیل شده است. چنانکه رئیس قوه قضائیه روز قبل از استرداد اموال خارج از سرزمین بابک زنجانی خبر داد و امروز رئیس کل بانک مرکزی واریز مبالغ دریافتی به خزانه دولت را تائید کرد.

غلامحسین اژه‌ای، رئیس قوۀ قضائیه، دیروز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۲، در نشست شورای عالی قوه قضائیه او گفت: اموال بابک زنجانی در خارج از سرزمین شناسایی و به تهران منتقل شد و بنا بر کارشناسی‌های اولیه صورت‌گرفته، این اموال کفاف بدهی‌ها و خسارت‌های او را می‌دهد. اگر اموال بازگشته قبلی را هم اضافه کنیم؛ اموال اضافه می‌آید. 

پیرو سخن بگویید‌های اژه‌ای، امروز نیز رئیس‌کل بانک مرکزی خبرداد: اموال بازگردانده‌شده بابک زنجانی، دارایی‌های ارزی است و تماماً به خزانه بانک مرکزی منتقل شد.

به‌رغم این اظهارات، هم چنان ابهامات مهمی در رابطه با پرونده اتهامات، بدهی‌ها و اموال بابک زنجانی و نحوه برگشت آن به سرزمین وجود دارد. 

بر پایه بازدید‌ها مبلغ مندرج در دادنامه قطعی صادره از سوی دیوان عالی سرزمین، مبلغ بدهی‌های این مفسد اقتصادی یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یوروست. 

آن‌طور که در اطلاعیه امروز مرکز رسانه قوه قضائیه آمده در طول این سال‌ها نزدیک به یک‌چهارم کل بدهی‌های او به بیت‌المال بازگشته است.

یقیناً وزارت نفت چندین دفعه اظهار کرده که این بدهی‌ها به طور نقد تسویه نشده و ساختمان‌هایی که به‌گفتن تسویه مطالبات در اختیار این وزارتخانه قرار گرفته کارایی خاصی ندارند و با دقت به قیمت بالایی که دارند حتی خریداری برای آن‌ها اشکار نمی‌بشود.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

قیمت دارایی‌های بابک زنجانی

اما مسئله مهم به نقل از امروز خبرآنلاین مربوط می‌بشود که مدعی شد به اطلاعاتی دست یافته که قیمت مجموع اموال خارج سرزمین بابک زنجانی نزدیک به چهار میلیارد تا پنج میلیارد دلار است و اکنون، از این رقم، دو میلیارد دلار به حساب ارزی بانک مرکزی واریز شده است. این عملیات بعد از فروش اموال در خارج از سرزمین و انتقال ارزی پول به بانک مرکزی توسط وکلای بابک زنجانی انجام شده است.

حال فکر صحت این ادعا بدان معناست که قیمت اموال و دارایی‌های بابک زنجانی خارج از سرزمین سه میلیارد دلار بیشتر از بدهی‌های اوست.

در اینفوگرافیک پایین نگاهی به رقم بدهی‌ بابک زنجانی و مجموع اموال او انداخته‌ایم. 

یقیناً خبرآنلاین مبلغ کل بدهی بابک زنجانی را دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار تخمین زده است. بخشی از این مبلغ، یعنی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار آن بعد از توقیف اموال بابک زنجانی در داخل سرزمین تادیه شد. یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از مبلغ بدهی وی باقی مانده می بود که به‌روزرسانی این بدهی بعد از چند سال رقم بدهی وی را به دو میلیارد دلار افزایش داد.

دستاویز تازه برای خبردرمانی ارز؟!

حال اما چند ابهام اساسی در رابطه با این پرونده وجود دارد که نه در گفتگوی سخنگوی سپاه با فارس جواب روشنی به آن داده شده و نه در اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضائیه از آن خبری است. 

ازجمله باید این سوال را نقل کرد در روزهایی که سرزمین به علت تحریم‌ها و بی‌اعتنایی دولت به وجود در فهرست سیاه FATF حتی در بازپس‌گرفتن ارزهای حاصل از فروش نفت دچار مشکل است، چطور توانسته بیشتر از دو میلیارد دلار ارز را داخل سرزمین و آن را به خزانه واریز کند؟

ماجرای برگشت ارزهای بلوکه‌شده در کره جنوبی هم چنان در افکار عمومی پابرجاست که سال‌ها دولت روی عودت آن مانور داد و هم چنان دقیقاً اشکار نیست که به چه سرنوشتی دچار شده‌اند. حال دور از انتظار نیست که این بار اموال بازگشتی بابک زنجانی به دستاویز جدیدی برای خبردرمانی بازار ارز تبدیل بشود. به‌اختصاصی آنکه قیمت دلار در هفته‌های تازه از کانال ۴۹ هزار جدا شده و در پله‌های بالای کانال ۵۰ هزار تومان نوسان دارد. 

این چنین این ابهام را باید نقل کرد که چرا در طول ۱۰ سال، کاری در راستای برگشت دادن اموال به‌دست‌آمده توسط بابک زنجانی به بیت‌المال صورت نگرفت و به یکباره این اتفاق رقم خورد؟ 

از نظر دیگر مدام شک و شبهه بسیاری در رابطه با مقدار دارایی و اموال بابک زنجانی وجود داشت. حال اگر این اموال حق مردم است و به فساد آلوده شده، طبیعی است که جزئیات آن هم در اختیار رسانه‌ها و شهروندان قرار بگیرد تا اشکار بشود این فرد که به اعدام هم محکوم شده، چطور بعد از ۱۰ سال حبس هم چنان حداقل سه میلیارد دلار اموال و دارایی مازاد دارد.

از این رو، از قوه قضائیه، نهادهای انتظامی و دولت انتظار می‌رود در اطلاعیه‌ها و اظهارات خود اطلاعات شفاف‌تر و جزئی‌تر در رابطه با مقدار دقیق بدهی، مبلغ استردادی، مقدار اموال و چگونگی عودت آن انتشار کنند و به کلی‌گویی بسنده نکنند. 

برای مطالعه زیاد تر صفحه سوخت و انرژی را در مهتاب من جستوجو کنید. 

 

 











منبع