به نقل از مهتاب من، علیرضا زاکانی شهردار تهران در جریان بازدید تبصره های بودجه در نوبت بعدازظهر جلسه دویست و هفدهم شورا و در جریان بازدید لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری با گفتن این که مدل فراهم مالی متفاوت است، او گفت: ما قرارداد دو هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس داخلی را منعقد کرده ایم که دو هزار دستگاه اتوبوس تا آخر سال آینده و ۵۰۰ دستگاه در سال ۱۴۰۴ فراهم خواهد شد.
او گفت: هزار دستگاه از عقاب افشان، ۵۰۰ دستگاه از اسنا، ۵۰۰ دستگاه از سبلان و ۵۰۰ دستگاه از شتاب خریداری شده است. اتوبوس های شتاب برقی است که بخشی از آن تا آخر امسال، بخشی دیگر در سال آینده و بخشی در سال ۱۴۰۴ فراهم خواهد شد؛ یقیناً قول اولیه این می بود که تا آخر امسال این اتوبوس ها را تحویل دهد. تحویل اتوبوس های دیگر شرکت ها تا آخر سال آینده انجام خواهد شد.
۲۵ درصد از منبع های مالی اتوبوس ها نقد است
شهردار تهران با گفتن این که ۲۵ درصد از منبع های مالی فراهم اتوبوس ها نقد و مابقی غیرنقد و از محل تسهیلات است، یادآور شد: دو هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس نیز بر پایه خرید خارجی فراهم می بشود که لایحه آن امروز به شورا تقدیم شد. نمونه اولیه آن در گمرک بندرعباس حاضر است. ون، تاکسی، اتوبوس و موتور داخل گمرک شده تا استانداردها را بسنجیم و واردات را عملیاتی کنیم. ۶ ماه بعد از عملیاتی شدن قرارداد، اتوبوس های خارجی داخل ناوگان خواهد شد.
ورود ۴۵۰۰ اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی؛ سال آینده
زاکانی با پافشاری بر این که سال آینده چهار هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به اتوبوس های جاری اضافه می بشود، تصریح کرد: ۵۰۰ دستگاه اتوبوس نیز از مسیر بازسازی اضافه خواهد شد. برای خرید اولیه اتوبوس، تاکسی، ون و موتورسیکلت ۲۰ درصد پیش پرداخت در شورا تصویب شد و باید پرداخت بشود.
شهردار تهران این چنین خاطرنشان کرد: برای خرید اتوبوس، تاکسی، ون و موتورسیکلت های برقی، جلساتی را با وزیر نفت داشتیم و اظهار شد که پول هست و ابتدا باید صرفه جویی بشود؛ بخشی از اعتبارات از سوی وزارت نفت و بخشی دیگر نیز از سوی وزارت سرزمین فراهم خواهد شد. برای فراهم چهار همت در جلسه روز قبل مذاکره صورت گرفت. بخشی دیگر از اعتبارات را خودمان فراهم می کنیم.
اتوبوسداری نمیکنیم؛ شرکت سهامی عام است
وی با گفتن این که ما نمی خواهیم اتوبوس داری کنیم، یادآور شد: وسایل حمل و نقل عمومی در قالب شرکت سهامی عام که مدل آن با رئیس کل بانک مرکزی به نتیجه رسیده، قرار می گیرد و رانندگان سهام دار شرکت سهامی عام خواهند می بود و رانندگان هم از محل رانندگی درآمد خواهند داشت و هم ماهانه از سود سهام خود برخوردار خواهد شد و شهرداری نیز اگر سهمی داشته باشم درآمد پایدار کسب خواهد کرد.
شهردار تهران در قسمت فرد دیگر از سخنان خود با گفتن این که باید ببینیم وضع حاضر ما چطور است؟ پافشاری کرد: مجموعه شورای شهر در سال ۱۳۸۷ مطرح جامع ترافیک تهران را تصویب کرده است. در این مطرح راهکارهای مدیریت هزینه سفر لحاظ شده و اتفاقات در حوزه مترو، تاکسی، اتوبوس و ون پیش بینی شده است.
او گفت: پیش بینی شده تا سال ۱۴۰۴ باید ۴۳۰ کیلومتر خط مترو احداث بشود و امروز ۳۰۴ کیلومتر داریم و تعداد خطوط به ۱۲ خط برسد. قطار شهری از ۹۰ کیلومتر به ۴۶۰ کیلومتر باید برسد و تا دو سال آینده مقدار بسیاری عقب هستیم.
زاکانی با گفتن این که باید تا آخر سال ۱۴۰۴ به ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس دست یابیم، خاطرنشان کرد: تاکسی باید به ۱۰۰ هزار دستگاه و ون باید به ۱۱ هزار دستگاه برسد. اکنون ۷۲ هزار تاکسی در شهر وجود دارد که ۶۰ تا ۷۰ درصد از این ناوگان فرسوده است.
شهردار تهران این چنین تصریح کرد: به ۹ شرکت مجوز داده شده که ۴۹ هزار تاکسی را فراهم کنند. ۲۷ هزار تاکسی نیز در بسته خرید از چین پیش بینی شده که در اختیار شرکت سهامی عام قرار می گیرد. شهرداری نیز در این قسمت سهام دار است و از سود سالیانه برخوردار خواهد شد.
وی پافشاری کرد: ما تنها به اتوبوس و مترو یارانه می دهیم. با این حال در شورا تصویب کردیم که ون نیز یارانه دریافت کند، چراکه جانشین خطوط اتوبوس های کم تردد از ۲۱۱ خط اتوبوس پایتخت، خطوط جاری ون و خطوط تاکسی های خطی می شوند. برای ما هزینه هر صندلی ون یک سوم صندلی اتوبوس است و از طرفی محبوبیت ون برای مردم به مراتب بالاتر از اتوبوس است.
زاکانی با گفتن این که شأن شهرداری خدمت به مردم است، یادآور شد: شهرداری زیر پای مردم را هم جارو می کند و به این نوشته مفتخر است. در قسمت تاکسی؛ شاتل سرویس الگوی حمل و نقلی نوینی است و به همین علت تعدادی از ون ها را در دو قسمت زیر بار بردیم تا خدمات اراعه بشود. در قسمت دوم شاتل سرویس را داخل خطوط پایتخت کردیم و امروز ۱۰۰ درصد صندلی های ما تکمیل است.
شهردار تهران با اظهار این که ما برای هر خودروی برقی دو راننده در نظر گرفته ایم تا به جای هشت ساعت ۱۶ ساعت فعالیت کند، اظهار کرد: مدل قبلی حمل و نقل در پایتخت دیگر تکرار نخواهد شد.
زاکانی با گفتن این که بعد از تصویب اساسنامه سازمان فناوری های نوین، مصوبه به فرمانداری و سپس به سازمان شهرداری ها ارسال شد، او گفت: این سوال در سازمان شهرداری ها نقل شد که چون ساختار تازه است امکان ساخت آن وجود دارد یا خیر؟ سازمان امور اداری و استخدامی این جواب را داد که اگر از پست های حاضر در شهرداری منفعت گیری بشود، بلامانع است.
شهردار تهران این چنین تصریح کرد: ما دقیقاً همین عمل را انجام دادیم و از پست های شرکت های حاضر برای سازمان فناوری های نوین منفعت گیری کردیم. هر مأموریتی در حوزه فناوری شهرداری وجود دارد باید در این سازمان متمرکز بشود. اکنون به جستوجو کارگزاری و پیگیری امور سازمان هستیم.
زاکانی با گفتن این که ما عمل های ملزوم را برای سازمان فناوری های نوین انجام داده ایم، او گفت: در اساسنامه دیگر مجموعه ها اگر بندهای مربوط به فناوری های نوین وجود دارد باید حذف بشود و این ارتباطی به اساسنامه سازمان فناوری های نوین ندارد.
شهردار تهران این چنین تصریح کرد: در حوزه یادمان سازه، تحول ماهیت تشکیل نشده و این شرکت کار عمرانی انجام می دهد. یادمان سازه یکی از شرکت های بدهکار شهرداری به شمار می رود. پوسته این شرکت با حداقل تغییرات برای عمل های عمرانی سازمان فناوری گرفته شد و از محتوای آن برای سازمان فناوری های نوین منفعت گرفتیم. در این راستا ساصد به یادمان سازه واگذار شد تا عملیات عمرانی انجام دهد.
او همین طور گفت: شورای شهر حسابرس تعیین کرده تا حسابرسی شرکت ها را انجام دهد. اگر بودجه ای برای شرکتی تعیین بشود حسابرسی آن نیز انجام می بشود.
زاکانی با گفتن این که شرکت تجارت الکترونیک زیرمجموعه شرکت فروشگاه های شهروند است و مجوز دارد، تصریح کرد: مأموریت های شرکت تجارت الکترونیک اشکار است. استدلال ما این است که هر شرکتی در شهرداری کار تخصصی خود را انجام دهد و این استدلال برای شرکت رایانه شهر نیز صدق می کند.
شهردار تهران با پافشاری بر این که ما به این رسیدیم که برخی عمل های موازی کاری است، یادآور شد: پیمانکار فیبر شهرداری تهران را اجاره می داد و شورا باید از این استقبال کند که ما شفاف سازی کرده ایم. این نوشته مفسده انگیز می بود. اگر اسناد قبلی را بازدید کنیم می بینیم که ما جلوی فساد را گرفته ایم.
او همین طور گفت: از فبیرهای حاضر منفعت گیری نمی بشود و ما به پیمانکار سپرده ایم که از آن صیانت کند. ما زیاد تر از پنج درصد از فیبر منفعت گیری نمی کنیم و پیمانکار این منفعت گیری را انجام می دهد. فیبرکشی یا فراهم تجهیزات دوربین چه ارتباطی به شرکت کنترل ترافیک دارد؟ کارهایی که انجام داده می بود کار نبوده است بلکه خاک بازی می بود.
افت ۲۰۰ تایی دوربینهای خراب در سطح شهر
زاکانی با گفتن این که قرار شد یکجا دوربین ها و زیرساخت های سخت افزاری تجمیع بشود و پاسخگو باشد، او گفت: بر پایه تغییرات و تغیرات صورت گرفته، تعداد دوربین های خراب که بیشتر از ۳۰۰ دستگاه می بود به بیشتر از ۱۰۰ دستگاه رسید. به علت این که مسئول تازه پاسخگو است.
شهردار تهران این چنین تصریح کرد: فیبر حاضر باید محلی برای درآمد شهرداری باشد نه منفعت گیری پیمانکاران. سپس از ساماندهی صورت گرفته پیمانکاران بخشی از فیبر را قطع کردند تا کار روی زمین بماند اما خوشبختانه امور در این قسمت پیش رفت.
او همین طور گفت: شورا ناظر بر این کارکرد است و حسابرسان را تعیین می کند. تقاضای بنده این است که این موارد با هم ترکیب نشوند و مباحثی نقل بشود که مخاطب برداشت اشتباهی داشته باشد.
زاکانی در قسمت پایانی سخنان خود با گفتن این که در سال ۱۴۰۰ از رقم ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بودجه ۳۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه محقق شد، او گفت: در سال ۱۴۰۱ از رقم ۵۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان ۶۹ هزار و ۹۰۰ نقد محقق و ۱۱ هزار میلیارد به امسال منتقل شد. امسال از ۷۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، متمم ۱۰۴ همتی مصوب شد که در نهایت درصد تحقق به ۱۳۷ درصد خواهد رسید. برای سال آینده ۱۵۱ همت مصوب شده و عملا پایه بودجه سال آینده دو برابر امسال است.
در حالی که از قبل از ساعت هشت صبح امروز جلسه شورای شهر اغاز شده می بود، تا ساعت ۱۸ بازدید و تصویب بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران با وجود شهردار، معاونانش و اعضای شورای شهر به طول انجامید.
منبع :
فارس
منبع