سرنوشت کتابخانه سازمان برنامه و بودجه چه می شود؟

سرنوشت کتابخانه سازمان برنامه و بودجه چه می شود؟


به نقل از خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم،‌ در روزهای تازه خبرهایی مبنی بر تعطیلی کتابخانه مرکزی سازمان برنامه و بودجه در فضای مجازی پیچیده‌ است،‌ علی میرزایی مدیرمسئول نشریه نگاه نو در یادداشتی نسبت به این تعطیلی عکس العمل نشان داد و نوشت: «این روزها مکرر شنیده‌ام که تصمیم گرفته‌اند کتابخانه سازمان برنامه و بودجه را جمع کنند. باورنکردنی است. این کتابخانه افتخار سازمان و حتی سرزمین است. در این کتابخانه با اهمیت ترین اسناد برنامه‌ریزی گسترش ایران و جهان طبقه‌بندی و نگهداری می‌شود. این کتابخانه سال‌ها چشم و چراغ سازمان می بود.‌ فقر اطلاعات شبکه برنامه‌ریزی سرزمین با منبع های این کتابخانه رفع می‌شد. چه خون دل‌ها خورده شد. چه زحمات طاقت‌فرسا کشیده شد. من که باور نمی‌کنم. هرکس که در توان دارد از نابود شدن این منبع های و تعطیل شدن این کتابخانه جلوگیری کند.»

کتابخانه سازمان برنامه و بودجه یک کتابخانه تخصصی در عرصه مدیریت، برنامه‌ریزی، اقتصاد و… است،‌ که از دو طبقه راه اندازی شده است، طبقه اول منبع های لاتین و مرجع و طبقه دوم منبع های فارسی، نشریات و روزنامه‌ها است.

پیگیری‌های تسنیم از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه،‌ حاکی از این است که کتابخانه مدتی به علت بازسازی تعطیل است.

اما پیگیری‌های تسنیم حکایت از جابه جایی کتابخانه در سازمان برنامه و بودجه دارد،‌  که این کتابخانه که در دو طبقه در داخل ساختمان بیشتر از ۱۵۰ هزار گفتن کتاب تخصصی را در دل خود جای داده است و کامل‌ترین کتابخانه سرزمین در حوزه علم اقتصاد به حساب می اید،‌ قرار است به بخشی محدودتر و  در کنار تعاونی سازمان جنب پارکینگ منتقل شود،‌ این در حالی است که وسعت این محیط کفاف کتاب‌های حاضر در کتابخانه را نمی‌دهد و اساسا محیط استانداردی برای کتابخانه نیست.

محمد افشار نظری رئیس جاری کتابخانه سازمان برنامه و بودجه نیز در او گفت‌وگویی بر این شنیده‌ها اصرار کرده و حرف های است:  «تا این مدت هیچ اظهار و ابلاغ رسمی برای تعطیلی کتابخانه برای ما نیامده است اما شنیده‌ها متنوع است؛ ما هم شنیدیم که انگارً ساختمان کتابخانه به علت مشکلات تاسیساتی، قرار است جابه‌جا شود.»

کتابخانه سازمان برنامه و بودجه به حرف های کارشناسان بزرگترین کتابخانه تخصصی سرزمین در حوزه اقتصاد است،‌ و در کل سرزمین کتابخانه‌ای بهتر از این در حوزه اقتصاد وجود ندارد،‌ این کتابخانه علاوه بر این که محل رجوع کارشناسان سازمان است، برای پژوهشگران، اساتید دانشگاه، دانشجویان مقطع دکترا و صاحب نظران و محققان  نیز قابل منفعت گیری است.

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی نیز در او مباحثه با خبرنگار تسنیم با اشاره به این خبر می‌گوید:  من هم این خبر را شنیده‌ام،‌ اما به طور رسمی نه. کتابخانه سازمان برنامه و بودجه یک کتابخانه تخصصی است و مرتبط با مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی نیست،‌ اما اگر کاری از مجموعه نهاد کتابخانه‌ها برآید،‌ ما حاضر به همکاری هستیم.

طبیعتاً انتظار این است که بدنه و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه ربط تنگاتنگی با دانش و آگاهی داشته باشد تا بتوان گره مشکلات اقتصادی را حل کرد،‌  در این کتابخانه علاوه بر ۱۵۲ هزار گفتن کتاب حاضر که ۵۰ هزار جلد آن به زبان انگلیسی است،‌ بیشتر از ۲۰۰ هزار گزارش منحصر به فرد اقتصادی نیز وجود دارد که می‌تواند منبعی برای کارشناسان و پژوهشگران باشد.

انتهای مطلب/

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.



منبع