اصرار وزیر ارشاد بر گسترش مقداری و کیفی جشنواره ملی تئاتر شبستان

تاکید وزیر ارشاد بر توسعه کمی و کیفی جشنواره ملی تئاتر شبستان


به نقل از مهتاب من از تنسیم؛ آیین اختتامیه نخستین “جشنواره ملی تئاتر شبستان” عصر امروز(جمعه، ۱۸ اسفند) با وجود محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حجت‌الاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد سرزمین در تئاتر شهر برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی او گفت: این که شعار برگشت به مساجد را نقل کردیم و مساجد باید کانون های مهم پرورش نیرو در حوزه های گوناگون باشند، یکی از نمودهای آن برگزاری این چنین جشنواره ای است.

وی سپس از دست اندرکاران، کارگردانان، بازیگران و نویسندگان این نمایش سپاس کرد و او گفت: کار مهمی به سامان رسید و این اغاز کار است. از داوران نیز سپاس می‌کنم که وجود یافتند و همراهی کنند‌.

وزیر ارشاد اصرار کرد: انتظار است که این جشنواره به طور مقداری و کیفی گسترش یابد. گروه های نمایشی که در اینجا وجود دارند، کارهایشان را در مساجد انجام دادند و مورد قیمت است.

وی خاطرنشان کرد: در دهه های ۴۰ و ۵۰ عمل های زیاد بسیاری برای وجود جوانان در مساجد انجام شد که یکی از آن‌ها رونق یافتن تئاتر می بود. حجت الاسلام والمسلمین مروج یکی از آن‌هایی می بود که در این حوزه پیشگام می بود.

اسماعیلی گفتن داشت: تئاتر، سرود و… برای تعالی روح انسان ها در جامعه است. برگزاری پرشور این جشنواره ما را به آینده پرافتخار امیدوار می کند‌. 

وزیر ارشاد پیشنهاد کرد: در مسیر کارهای هنری از اخلاق و تزکیه نباید غافل شد‌. باید پیش بینی کرد تا مسیر فعالیت های هنری در طول زمان جهت رشد همه توانمندی ها شود.

خداداده: تاریخ اسلام را باید در قالب نمایش برای مخاطبان مسجدی روایت کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سرزمین در آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره ملی تئاتر شبستان اظهار داشت: برای برگزاری این جشنواره قریب به یک سال فعالیت شبانه‌روزی صورت گرفت.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

وی خاطرنشان کرد: هنر تئاتر خاستگاه معارف دینی و انقلابی است و بازیگر و تماشاگر را هم به تفکر وامی‌دارد و هم دارای توانایی می‌کند. افرادی که تئاتر کار می‌کنند فرهیخته می باشند؛ چراکه اهل مطالعه، تفکر، گفتگو و… می باشند.

خداداده او گفت: ترویج تئاتر می‌تواند بصیرت را به مخاطب منتقل کند. تئاتر فارغ از برخی نمود‌های کاذب و فریبنده است. در تئاتر قلم، کارگردان، سخن و همه حس هنرمند به صحنه می‌آید.

او گفت: تلاش داریم تاریخ اسلام و قرآن را در قالب نمایش به مخاطبان مسجدی برسانیم.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سرزمین در آخر از هیات‌های داوران و انتخاب که پشتیبانی کردند و در حوزه‌های آموزش و توانمندسازی هنرمندان و گروه‌های نمایشی پشتیبانی‌رسان بودند، سپاس کرد و از وزیر ارشاد نیز سپاس کرد که پای بچه‌های مسجد ایستاده‌ است.

۱۳۰ اجرای نمایش طی ۴ روز در ۱۴ مسجد تهران بی‌نظیر می بود

حسین عالم قسمت دبیر نخستین او گفت: ۵۳۶ تاثییر از سراسر سرزمین به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. ۲۹ تاثییر در ۴ قسمت عمومی، مهر، کودک و نوجوان و تئاتر کاغذی به مرحله نهایی راه یافتند.

وی با گفتن این که این چنین در خدمت ۴ هیات داوران بودیم، او گفت: این گروه‌های نمایشی طی ۴ روز، ۱۳۰ اجرا در ۱۴ مسجد تهران داشتند که کم‌سابقه و بی‌نظیر می بود.

عالم قسمت در ادامه از رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سرزمین و مسئولان و کارکنان آن ستاد سپاس و همین طور گفت: همه تلاش کردند تا هنرمندان در جشنواره بدرخشند. دور نیست آن روزی که هنر والای نمایش بتواند در مساجد اثرگذار باشد.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه تئاتر شبستان به همت استادیارانش توانست این چنین جشنواره ای را رقم بزند. در سال آینده همچون سال جاری در قالب این مدرسه به برخی از شهرها و استان‌ها سفر می کنیم.

عالم قسمت ابراز امیدواری کرد که این جشنواره در تقویم مناسبت‌های هنری سرزمین ماندگار شود و او گفت: عزیزان تعداد بسیاری تلاش کردند تا این جشنواره برگزار و تئاتر با مساجد پیوند برقرار کند.

تقدیر از یک روحانی حمایتکننده تئاتر؛ او از سال ۴۹ تا بحال حمایتکننده گروه‌های هنری در مساجد بوده است

در ادامه از حجت‌الاسلام والمسلمین مروج به علت حمایتاز هنرمندان برای اجرای تئاتر در مساجد سپاس شد.

وی طی سخنانی او گفت: من از سال ۱۳۴۹ تصمیم گرفتم تا مسجد را به پایگاه فرهنگی هنری موثر تبدیل کنم که اعضای آن جوانان باشند.

مروج در ادامه گفت: از سال ۴۹ تا ۵۷، ۹ نمایشنامه یک و نیم ساعته در مساجد و حسینیه های تهران اجرا کردیم. از پیروزی انقلاب نیز نزدیک به ۹ یا ۱۰ نمایش در مکان‌های گوناگون به اجرا گذاشتیم.

این روحانی گفت: تعداد بسیاری از اعضای گروه تئاتر اسلامی در دفاع مقدس به شهادت رسیدند و به همین علت در روال فعالیت‌ها خللی به وجود آمد.

وی گفتن داشت: خدمت ائمه جماعات عرض می‌کنم که تئاتر و نمایش از هر برنامه فرد دیگر و سخنرانی موثرتر است؛ ما توانایی کردیم و با مطمعن خاطر عرض می‌کنم.

مروج ابراز امیدواری کرد که مساجد به مراکز فرهنگی و هنری در سراسر سرزمین تبدیل شوند و او گفت: برنامه‌های تبلیغی مهم می باشند اما اگر کارهای هنری توسط افراد جوان و باتجربه انجام شود، در آینده موفق خواهیم شد تعداد بسیاری را با زبان شیرین تئاتر با دین و انقلاب آشنا سازیم. امیدوارم نمازگزاران نیز منفعت کافی را ببرند.

انتهای مطلب/



منبع