به نقل از خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، نشست خبری هاشم میرزاخانی، مدیرعامل موسسه سینماشهر جهت اراعه گزارش سالیانه، پیش از ظهر امروز با وجود اصحاب رسانه در این موسسه برگزار شد.
میرزاخانی در ابتدای نشست با تقدیر از اهالی رسانه که جهت رونق سینما هم شدند به این مسئله اشاره کرد: در اولین گردهمایی سینماداران سرزمین قریب به ۳۰۰ سینمادار در سینما فرهنگ گردهم آمدند و کارگاههایی را برای آنها برگزار کردیم و برای انسجام جهت گسترش همپیمان شدیم.
او گفت: در کتاب ره توشه مأموریت سینما شهر آمده که ۱۱ بند فعالیت در اساسنامه و مجمع فعالیتهایمان تنظیم شده و بر پایه آنها حرکتمان را برنامهریزی کردیم. درمورد زیرساخت راهاندازی شناسا که شبکه نوین سینما است توانستیم از طریق فضای ابری سینماها را به هم متصل کنیم که در برخی از استانها و شهرستانها امکانهای مختلفی وجود داشت.
رئیس موسسه سینما شهر به منفعت گیری از شناسا در اکران و نمایش فیلمهای فجر اشاره کرد و او گفت: ۳۲ فیلم جشنواره فیلم فجر از طریق شناسا به اکران درآمدند و اتفاق بزرگ و مساعد می بود که همه به آن اشاره کردند. آخرین جلسهای که با کانون پخشکنندگان و سینماداران داشتیم این اتفاق مورد تقدیر قرار گرفت. هنگامی هارد و پیک حذف شود با این مدل فعالیت شرایط نمایش و اکران بهتر اتفاق میافتد.
وی در خصوص چالش سرور سینمایی در سرزمین او گفت: کلا دو سرور در سرزمین فعالیت میکرد و فهمید شدیم کمپانی هندی نمیخواهد اراعه سرویس دهد و یک سرور دیگر هم به مشکل خورده می بود و چندین سینما با چالش روبرو شدند. تلاش کردیم به گفتن رگولاتوری سینمای ایران از چندین سرور خوب دنیا دعوات کنیم و موفق شدیم چند سرور به سینمای ایران اضافه کنیم. یقیناً چند سرور امنیت ملزوم نداشتند و به گفتن ماموریت، از ورود برخی از این سرورها ممانعت کردیم چراکه ناامن تشخیص داده شدند.
میرزاخانی او گفت: توانستیم با برنامهریزی قیمت سرورهای سینمای ایران را به یک چهارم برسانیم و کیفیت نمایش را ارتقا بدهیم. میدانید تا این مدت تعداد بسیاری از سینماها با کیفیت اچ دی عمل به پخش می کنند و این قضیه جزو دغدغههای جدی است تا این کیفیت به 4K برسد.
وی در خصوص سینما کارت او گفت: طی برنامهریزی که داشتیم از طریق سمفا و آی تیکت اراعه تخفیفهای ارگانی را پیش بردیم تا فقط با یک شماره تلفن امکان دریافت بلیط فراهم شود. امید دارم با رایزنیهایی که با دستگاههای گوناگون شده جامعه خاموشی که به سینما نمیآیند را به سینماها بکشانیم.
وی در خصوص تارنمای سینما او گفت: اطلاعاتی که درمورد سالن و خدماتی که اراعه میشود حاضر نبوده است. ما توانستیم تارنمای اطلس سینمای ایران را تهیه کنیم. حال متقاضیان سینمای ایران در جریان همه خدمات آن سینما و فضایی که دارد قرار میگیرند و این چنین میتوان درمورد رتبهبندی سینما هم اطلاعاتی بدست آورد.
وی خاطرنشان کرد: اتفاقی در دوره قبلی صورت گرفت برنامهریزی برای تجمیع اطلاعات سینمای ایران شد که به محض راهاندازی به کرونا برخورد و فعالیتی ادامه اشکار نکرد. سامانه سمفا الان بالای ۱۲۰ اصلاح خورده و تلاش کردیم این سامانه خدمات در دسترس سینماداران و صنوف سینمایی قرار بدهد. تلاش کردیم دامنه فروش سینمای ایران را بالا ببرد و برای این منظور آیتیکت را راه بیندازیم که به نوعی حلقه وصل در این عرصه باشیم. از نظر فنی هم دامنههایی را در اختیار قرار بدهیم و دامنه فروش را بالا ببریم.
میرزاخانی درمورد گیشه سیار اصرار کرد: امکان کلیه خدمات حاضر در سینما را در گیشههای سیار تشکیل کردیم که کلیه بلیت فروشی سینما از طریق آنها صورت پذیرد. برآوردمان این است در مراکز پرتردد، مراکز تجاری، مترو و اتوبوس کارگزاری شود و مخاطبان علاقهمند به واسطه این گیشه میتوانند صندلی و سینمایشان را انتخاب کنند. تلاش مان این است این گیشه سیار در نوروز در کلان شهرها راه بیفتد.
او گفت: تسهیم از مبدا نوشته فرد دیگر است که به آن دقت شده است که برای تحقق آن با بانکهای گوناگون داخل مذاکره شدیم تا به این واسطه همزمان تقسیم سهم از فروش بین سینمادار و صاحبان آثار اتفاق بیفتد. جلسات مختلفی با صنوف گوناگون داشتیم که در سال آتی بتوانیم قدرالسهم را به لحظه بین سینماداران و صاحبان آثار تقسیم کنیم.
وی به تبدیل آمفیتئاترهای شهرستانها به سینماها او گفت: مجموعههای سینمایی بوده که به نیمه رسیده و راه اندازی نشده است. در جلساتی که داشتیم مصوبهای از وزیر ارشاد گرفتیم و سفرهای استانی مسئولان سازمان سینمایی توافقی با استانداران برای گسترش آمفیتئاترها و تبدیل آنها به سینما به همراه داشت. قرار شد شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر به سینما تجهیزشوند که در این عرصه ماهانه دو سه شهر تجهیز شدند. مصداق بارز آن سینمای کاشمر است که بیشتر از یک میلیارد فروش داشت در جایی که اصلا سینمایی نداشت.امیدواریم عدل فرهنگی برقرار شود و سال آینده در این عرصه ناظر عمل های مضاعفی باشیم.
رئیس موسسه سینما شهر درمورد حمایتاز سینماها خاطرنشان کرد: ما از پشتیبانیهای کلان میلیاردی از برخی مجموعههای سینمایی به حمایتاز سینماهای شهرستانها و مناطق دورافتاده رسیدیم که اسباب جریانسازی فرهنگی در سرزمین را تشکیل میکند. او گفت و گو دیسیپی شدن فیلمها و هزینههای لابراتوری همه فیلمهای سینمای ایران را موسسه سینما شهر میدهد.
وی اصرار کرد: یکی از کارهای مهم سینما شهر برنامهریزی شبکه تبلیغات و بازرگانی سینمای ایران است. برنامهریزیمان این است که کلیه سینماها از امکان مالی تبلیغات تجاری منفعتمند شوند. درآمد تبلیغات در سینمای ایران تنها ۳۰۰ میلیون تومان است که عدد زیاد پایینی برداشت میشود و فقط ۱۵ سینما این امکان را دارند. هنگامی نوشته عدل فرهنگی نقل میشود باید بدانیم میتوان از طریق شناسا، شبکه بازرگانی و تبلیغات را برای همه سینماها داشته باشیم و منفعت اقتصادی یک ضریب اشتغال و کف فروش به همه سینماها میرسد. ما اینجا قراردادها را تنظیم میکنیم و عرصه اسپانسرها را فراهم میآوریم. برنامهریزیمان این است در عید نوروز، تبلیغات یکپارچه سینماها اغاز شود و اراعه خدمات در بیلبوردها و قسمتهای دیگر اغاز آن را در ابتدای سال داشته باشیم و به واسطه درآمدهای ناشی از تبلیغات، سینماداران بتوانند هزینههایشان را بدهند و خدمات بهتری را در اختیار مردم قرار دهند.
میرزاخانی درمورد گزارش فروش سال اینگونه اشاره کرد: فروش سه سال تازه سپس از کرونا رونق داشته است و در سال ۱۴۰۰ تهران، البرز، خراسان رضوی، اصفهان و فارس ۸۲ درصد فروش سینماها را به خودشان تعلق خواهند داد و در کل ۹۰ درصد فروش به ۱۰ استان در سرزمین میرسد. در سال ۱۴۰۱ هم فروش در اختیار ۱۰ استان بوده و نصف فروش تقریبا به تهران تعلق دارد. ۴۲۷ میلیارد فروش در سال ۱۴۰۱و ۱۲۷ میلیارد ۱۴۰۰ بوده و اما در ۱۴۰۲ سهم شهرستانها با دقت به گسترش انجام شده سهم بالاتری گرفتهاند. تلاش ما این است مشکل سینماهایی که برای کرونا ورشکسته شدند را رفع کنیم. با این مدل به جستوجو آن هستیم شهرهای فاقد سینما را صاحب سینما کنیم.
وی در قیاسای خبرداد: قیمت بلیت سینمای ایران نسبت به زاویه تورم زیاد بالا نرفته است. مقدار رکوردشکنیهای فروش سال جاری هم خبر از اقبال مردم به سینما میدهد. خوشبختانه توانستیم به دوران قبل از کرونا برگردیم با سیاستگذاریهای تازه در سازمان سینمایی و گسترش فعالیتها در عرصه زیرساختی هم این توفیقها روزافزونتر خواهد شد.
رئیس موسسه سینما شهر افزود: اکرانهای سیار زیر یک میلیون نفرند و شهرهای ضعیفی که سینمای ثابت نداشتند عمدتا از طریق سینمای سیار با قیمت بلیت پایین حتی با ۵ هزار تومان فیلم به نمایش درمیآید.
وی در عرصه ضریب اشتغال سینماها او گفت: ۶۳ درصد فروش سینماها در ۴۰ سینمای سرزمین است. ضریب اشتغال بیشتر از ۱۲ درصد است که امیدواریم این عدد در سال سپس افزایش چیدا کند.
میرزاخانی در جواب به سوالی درمورد ملکیت و این که قرار می بود سینما فرهنگ به خانه جشنوارهها تبدیل شود گفت: سینما فرهنگ فعالیت خودش را میکند و ابلاغ جدیدی در این عرصه داریم و طرحی برای تبدیل سینما فرهنگ به خانه جشنوارهها هم می بود و حتی میخواستیم گسترشهایی هم داشته باشیم و مالکیت آن با بنیاد سینمایی فارابی است.
رئیس موسسه سینما شهر در جواب به سوال خبرنگار تسنیم درمورد لو رفتن فیلم فسیل، افزود: این قضیه مهم و حیاتی است فیلم از روی پرده کپیبرداری میشود یک قضیه است و این که فیلم با کیفیت بالایی قاچاق میشود قضیه فرد دیگر است که این اتفاق امنیت اکران فیلمها را پایین میآورد. از طریق پلیس فتا و مراجع دیگر این اتفاق در دست بازدید است اما برای ما این نوشته قضیه حیاتی است که قاچاق فیلم با کیفیت و از روی سرور بوده یا خیر. این که سریعتر پلیس فتا اثبات کند که رویه این اتفاق از مدام سمت می بود.
وی در ادامه این توضیح را داد: تهیهکننده تمساح خونی هم دلواپس این اتفاق می بود و حق هم داشت. نماینده پخشکنندگان، لابراتوارها و تهیهکنندگان آمدند جلسهای داشتیم همه سرورها را بازدید کردیم تا امنیت فیلمها را مورد بازدید قرار دهیم. از بین سرورهای بازدید شده یک نوع سرور امنیت بالایی نداشت که ما قبلا اظهار کرده بودیم این سرور مشکل دارد اما تا این مدت نمی توان خبرداد قاچاق فسیل از روی این سرور اتفاق افتاده یا خیر. اما در کل قرار بر این شد فیلمی برای اکران به آن سرور مشکل دار داده نشود. امیدواریم بدون هماهنگی با سینماشهر سروری روی سینماها مستقر نشود.
انتهای مطلب/
منبع