وزیر ارشاد: بدون نگاه به مرزهای سیاسی، به اندیشمندان خود دقت می کنیم

وزیر ارشاد: بدون نگاه به مرزهای سیاسی، به اندیشمندان خود توجه می کنیم


به نقل از خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیۀ سومین بزرگداشت بین‌المللی حکیم نظامی که در تالار وحدت و با وجود مهمانان و اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار شد، او گفت: امسال سومین سالی است که بزرگداشت جهانی حکیم نظامی را گرامی می‌داریم، از سال ۱۴۰۰ که سال اول اغاز کار ما در وزارت می بود، این مهم اغاز شد.

او گفت: امروز جریان تکریم، تشکر و تفاخر به بزرگان ایران‌زمین به یک فرهنگ در حوزۀ رفتاری دولت و کنشگران فرهنگی تبدیل شده است. در سال جاری انجمن مفاخر با مدیریت دکتر شالویی جشنواره‌های بسیاری را برای معارفه اندیشمندان ایران برگزار کرده‌اند، چه اندیشمندانی که مفتخریم کنار ما نفس می‌کشند و چه بزرگانی که در سده‌های دور و نزدیک در این مرز و بوم افتخارآفرینی کرده‌اند و ما اینک به نام بلند آنها افتخار می‌کنیم و تکریم خواهد شد.

وزیر ارشاد او گفت: ما بدون نگاه به مرزهای سیاسی، به اندیشمندان خود دقت می‌کنیم، مولوی را بزرگ می شماریم بدون این که پافشاری داشته باشیم در کجا به دنیا آمده و در کجا از دنیا رفته است. ما مولوی را افتخار ایران فرهنگی می‌دانیم، نظامی را حوزۀ فرهنگی اصیل می‌دانیم. نظامی در چه مرزهای سیاسی در آذربایجان و ایران باشد و چه هر نقطه از کره زمین، متعلق به منطقه فرهنگیِ ایران بزرگ است.

اسماعیلی در ادامه گفت: در وزارت فرهنگ، پایه‌های تشکیل اقلیم‌های فرهنگی را بر مبنای مشاهیر بنیان گذاشتیم و به‌زودی در آذربایجان غربی و در خوی، منطقه تازه فرهنگی را خواهیم داشت. در خراسان و طوس که آکنده از مفاخر شعر و هنر و فقه و فلسفه و حکمت است، باغ مفاخر طوس را افتتاح می کنیم. بین سهرورد و همدان، که مولِد حکیم شیخ اشراق و محل مدفن بوعلی سینا است، بزرگراه حکمت افتتاح خواهد شد. این بار طرحی فرهنگی با پیوستهای اقتصادی خواهد می بود. نصب تندیس نظامی در میدان ونک کار خوبی می بود و خوشحالم برای مولوی بزرگ مشغول ساخت تندیسی تازه هستیم و به‌زودی در تهران نصب خواهد شد. برای دیگر بزرگان در دیگر شهرستانها و و نیز شعرا و بزرگانمان که گمنام در گوشه‌ای از کشورمان آرمیده‌اند، بنایی برای تکریم و تعظیم آنها بالا خواهد آمد.

انتهای مطلب/+



منبع