به گزارش مهتاب من
دو شرکت رقیب خودروساز ژاپنی، نیسان و هوندا، اخیرا اظهار کردند در حال بازدید اغاز یک همکاری راهبردی، در عرصه تشکیل قطعات کلیدی برای منفعت گیری در وسایل نقلیه برقی و هوش مصنوعی می باشند.
به گزارش مهتاب من، در شرایطی که شرکتهای خودروساز ژاپنی با رقابت سخت و نفسگیری از جانب شرکتهایی چون «بیوایدی» در چین، تسلا و سایرین روبه رو می باشند، این همکاری میتواند در عرصه گسترش و تشکیل خودروهای برقی، هزینههای آنها را افت و بهطور بالقوه به این دو شرکت پشتیبانی کند.
بر این مبنا شرکت نیسان با مدل همهبرقی «نیسان لیف» در حوزه تشکیل این خودروها پیشقدم بوده است. اما در روبه رو با رقابت فزاینده از سوی رقبای تازهداخل و چابکتر، در کنار دیگر رقبای قدیمی با چالشهایی روبه رو شده است. ماکوتو اوچیدا، مدیرعامل نیسان، اخیرا در یک نشست خبری در این باره او گفت: بازیگران نوظهور زیاد تهاجمی عمل میکنند و با سرعتی باورنکردنی در حال پیشرفت در این حوزه می باشند. تا وقتی که به خرد متعارف و رویکردهای سنتی پایبند باشیم، نمیتوان امید داشت در این رقابت فشرده به پیروزی دست یابیم.
در همین حال، دادههای این شرکت مشخص می کند هوندا در عرصه فروش از دیگر رقیب ها عقب افتاده است و سهم این شرکت از فروش خودروهای باتریدار، کمتر از ۰.۵درصد از فروش این شرکت در سطح جهان، یعنی نزدیک به ۲.۸میلیون ماشین در ۹ ماه ابتدایی از سال ۲۰۲۳، بوده است. توشیهیرو میبه، مدیرعامل این شرکت، میگوید: دو شرکت نیسان و هوندا یک یادداشت تفاهم غیرالزامآور برای بازدید عرصههای همکاری بالقوه امضا کردند، اما تا این مدت عرصه این همکاریها تعیین نشده است. اوچیدا، مدیرعامل نیسان، در همین باره می افزاید: هوندا آمادگی خود را برای همکاری در نقاط گوناگون هم داخل ژاپن و هم خارج از سرزمین اظهار کرده است.
او خاطرنشان کرد، نیسان با شرکتهایی چون رنو و میتسوبیشی موتورز همکاری دارد؛ اما این اتحاد و همکاری تحتتاثییر همکاری بالقوه با هوندا قرار نخواهد گرفت.نیسان این چنین در حوزه تشکیل خودروهای برقی، عمدتا در اروپا، با شرکت رنو همکاری میکند. نیسان برقی «میکرا» از ساختار شبیه رنو پنج تازه منفعت میبرد و در همان کارخانه در شمال فرانسه تشکیل میشود.
اما نیسان و رنو سال قبل دامنه اتحاد چندینساله خود را افت دادند و رنو از آن زمان با شرکای جدیدی همانند شرکت جیلی در چین قراردادهایی را امضا کرده است. اوچیدا افزود، نیسان و هوندا آماده همکاری با شرکای حاضر در صورت تشکیل زمانهای تازه همکاری می باشند. در همین حال، شرکت هوندا تصمیم دارد تا سال ۲۰۴۰، نسبت تشکیل خودروهای برقی و خودروهای پیل سوختی را چندین برابر کند. هرچند که به حرف های مقامات این دو شرکت، تا این مدت درمورد مقدار اندوختهگذاری مشترک در این عرصه توافقی حاصل نشده است. سیجی سوگیورا، تحلیلگر ارشد در موسسه تحقیقاتی توکای توکیو، در این باره میگوید: این تفاهمنامه به دو شرکت شش سال زمان میدهد تا در عرصه تشکیل خودروهای برقی با یکدیگر همکاری داشته باشند. از نظر من دو شرکت تلاش دارند بهجای هر نوع عمل عجولانه، زمانهای گوناگون همکاری را بازدید کنند.
منبع :
دنیای اقتصاد
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها