به گزارش مهتاب من
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، شناخت راه و روش و زندگی یاران و پرورش یافتگان مکتب اهل بیت علیهالسلام، خود راهی است برای رسیدن به ایشان، چون که فرمودند همانا آثار و نشانههای حاضر از ما، دلالتکننده و راهنمایی است برای رسیدن به ما؛ و رسیدن به آن حضرات نیز یعنی رسیدن به نهایت قرب پروردگار عالمیان.کتاب «لاهوتیان» شرحی است مختصر و برداشتی است آزاد از گزارههای متقن تاریخی و رجالی شیعه، که نویسنده کتاب یعنی سید امیرحسین سیدکشمیری ، ۲۸ تن از این افراد را در بین مجموعه کتاب رجال کشی که نزدیک به پانصد و پنج تن بودند، برگزیده است و داستان زندگیشان را نوشته است. عباس میبدی بر کتاب لاهوتیان یادداشتی نوشته است. این یادداشت که برای انتشار کردن در اختیار مهتاب من از تنسیم قرار گرفته، در ادامه میآید:
هنگامی دریاچهها وُسعت اشکار میکنند، میپرسیم به راستی کمال همنشینی با کدامین دریا و اقیانوس به آنها این چنین عظمتی بخشیده است؟! همانگونه که تاریخ ناظر است چه دریاچههایی خود را برکهای راکد ساختند و چه رودهایی که تبدیل به دریاچههایی عمیق شدند. عمقی از شهامت، ایثار و اخلاق در کنار رسول خدا و اهل بیت او. وقتی که پیامبر با قسم به جان خویش، علی علیه السلام و شیعیانش را «هُمُ الفائزون» خطاب کرد، رفتهرفته گلستان این رستگاری رونق گرفت تا آنجا که هر کدام از آنها نام و راهشان در کنار هر کدام از فرزندان علی علیه السلام طلایهدار تاریخ اسلام شد. مردان پر صلابتی همچون میثم تمار، اویس قرنی، مقداد، اباذر، سلمان فارسی و دیگر مردانی که ریشه در رسالت وحی داشتند و آب گوارا از ولایت مینوشیدند.
سیدامیرحسین سیدکشمیری که از دانشآموختگان مکتب امام صادق «علیهالسلام» است، با سبکی متفاوت و با رجوع به یکی از کتابهای معتبر در عرصهی رجال شیعی به نام «رجالکَشی»، همپای این کتاب با طمأنینه، نام اصحاب و یاران باوفای اهل بیت «علیهمالسلام» را در کنار رویدادهایی که تحت سایهی ولایت ایشان رقم زدهاند، در دفتری سبز به نام «لاهوتیان» به کلماتی از جنس الماس سپرده است.
«رجالکَشی» معروف به «معرفه الناقلین عن الائمه الصادقین» یا «معرفه الرجال» تاثییر محمد بن عمر بن عبدالعزیز از علمای بزرگ شیعه در نیمهی دوم قرن چهارم که مطابق حرف هایی اهل حدیث، خلاصهی آن به علت حاضر نبودن اصل کتاب، توسط محمد بن حسن طوسی با املا به شاگرد خود در یک کتاب جمع آوری شده و نام «معرفه الرجال» به خود گرفته است.
مؤلف با نوشتن این کتاب، مسیر پژوهش را برای محققان در طریق شناخت دلدادگان خاندان رسول «صلواتاللهعلیهوآله» آسان نموده است. اگرچه کتاب «رجالکَشی» به ۵۰۰ تن از یاران و اصحاب اهل بیت «علیهمالسلام» پرداخته، اما لاهوتیان به گفتن اولین جلد، به ۲۸ تن از آنان تعلق دارد و با نگه داری امانتداری از روایات، با نثری فصیح و روان به رشتهی تحریر درآمده است.
از نقاط قوت در این کتاب، بازنویسی روایات به سبک و نثر داستان مختصر است که با دقت نظر بالای نویسنده، ردپایی از اضافات و کاستی در روبه رو اصل روایات دیده نمیشود. دوم آنکه ابزارهای مورد نیاز در داستان مختصر، در هر قسمت و حس تعلیق در درونمایهی هر داستان، به نحوه ماهرانهای با روایات در هم تنیده شده که خواندن آن برای عموم از جذابیت بالایی برخوردار است.
داستانهای مختصر در لاهوتیان هر کدام دنیایی از سرسپردگی و ایمان در خود دارند که در آنها نام ناآشنای برخی از یاران اهل بیت برای ما به طرزی شیرین هویدا شده است. عشق، سرسپردگی و اشتیاق همچون زنجیری از الماس که سطر به سطر داستانها را در برگرفته است. از شوق ابوخالد کابلی و روبه رواش با علی بن الحسین «علیهالسلام» تا آمدن آن یک نفری که عدهای با شمارش حضرت امیر «علیهالسلام»، در دلشان تب و تاب افتاد و عدهای اما با دلی از تلاطم به نظاره نشستند و آمدنش را به چشم دیدند. رسیدن مردی به نام اویس قرنی در صفین، با کولهباری از عشق و محبت به اهل بیت «علیهم السلام».
هر داستان از لاهوتیان چشمها را به روی زیستنی مجدد میگشاید تا با تأثیر از عمق منش سرسپردگان ولایت، در زمانهای که نگه داشتن ایمان همچون آتشیست گداخته در دست، بتوان قشنگ مرد و قشنگ زیست و بانگ الرحیل را با هنر مردانه لبیک او گفت.
«لاهوتیان» به قلم سیدامیرحسین سیدکشمیری در ۲۷۲ صفحه با قیمت ۱۲۰ هزار تومان توسط نشر بینالملل به تازگی به چاپ دوم رسیده است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها