به گزارش مهتاب من
به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، تا بحال آثار بسیاری درمورد شهید مصطفی صدرزاده انتشار شده است؛ آثاری که تلاش دارند زندگی یکی از معروفترین شهدای دفاع کننده حرم را به عکس بکشد. در این بین، کتاب “سرباز روز نهم” روایتی متفاوت از زندگی و زمانه او اراعه کرده است.
این تاثییر که به تلاش نوید نوروزی، پریسا وزیرلو، محمدمهدی رحیمی، فرزانه مردی و نعیمه منتظری تدوین و نوشته شده، تلاش دارد فارغ از نگاههای اغراقآمیز که تلاش دارند شهدا را دستنیافتنی معارفه کنند، روایتی منسجم، صادقانه و باورپذیر از زندگی و شخصیت این شهید بزرگوار اراعه دهد؛ روایتی که مخاطب را در نهایت به این باور میرساند که شخصیت نخست کتاب با وجود مشکلات ریز و درشتی که در گوشه و کنار زندگی و جامعه خود داشته، توانسته بر محیط اطراف خود اثرگذار باشد.
نویسندگان در مقدمه تاثییر با دقت به اهمیت پرداختن به زندگی شهدا از این دریچه نوشتهاند: کتاب سرباز روز نهم حاصل زندگی مجاهدانه و خستگیناپذیر شخصی است که میتواند در دوره حاضر، بیشک الگویی دستیافتنی باشد. او که از سال ۱۳۹۲ با دهها ترفند پایش را به سوریه باز میکند، ظرف دو سال از چهرههای محبوب و مؤثر مدافعان حرم میشود تا جایی که سردار شهید سلیمانی را به تمجید وامیدارد.
در این کتاب تلاش کردیم شهید و زندگیاش را آنطور که میتواند در میدان زندگی اجتماعی مردم الگو شود، نشان دهیم و نه فقط روایتی ماورایی و فقط معنوی و احساسی از شهید ترسیم کنیم. احتمالا گشتی در زندگینامهها و خاطرات شهدا انچه که نشر شدهاند، ما را به این رهنمون کرد که: «ملموس و واقعی عکس کنیم، نه دستنیافتنی!
آنچه شهدا را الگو میکند، همه زندگی ایشان است. در این کتاب نویسندگان تلاش کردهاند جامعه را آنطور که هست نشان دهند؛ با همه خوبیها و بدیهایش، با زیاد و کمش. به همین علت، زندگی مصطفی صدرزاده را کامل میخوانید؛ به محلهاش نزدیک میشوید، به ریشههایش و به زمانهاش میپردازد.
از آن جهت که مصطفای شهید در همین جامعه زیسته و با همین مشکلات یا بیشترش جنگیده و بر بنبستهایش فائق آمده است، برای مخاطب شیرین و افقگشاست. در واقع، اساساً ما با روایت شهید و زمانهاش، هم نقد کردهایم و هم راه نشان دادهایم؛ چه این که شهدا مسیر امنی می باشند برای صلاح و اصلاح.
کتاب حاضر لایههای نهان معضلات و مشکلات را میگوید؛ چه این که زندگی مصطفی و زمانهاش ظرفیت این را دارد که بگوید کار فرهنگیِ وقفی، شدنی است و استوارتر از شبهکارهای نفتی و دولتی. زندگیاش این ظرفیت را دارد که معطل دستورالعملهای خشک و بیروح نماند که حیات دارد این نوع زندگیاش و حیاتقسمت است.
از دیگر ویژگیهای کتاب “سرباز روز نهم” منفعت گیری از فایلهای صوتی به یادگار مانده از شهید در موقعیتهای گوناگون است که این قسمت از منبع های، مخاطب را در رساندن به فهمیدن درست از شخصیت شهید بی کم و کاست پشتیبانی میرساند.
رهبر معظم انقلاب در تقریظی که بر این کتاب نوشتهاند، خواندن آن را “غبطهانگیز” توصیف کرده و فرمودهاند:
پیش از این کتاب فرد دیگر در شرح حال شهید صدرزاده خواندهام، ولی ابعاد شخصیت محبوب و چندجانبهی این شهید گرامی در این کتاب زیاد تر گفتن شده است. این چهرهی برجسته بیشک یک الگو است برای جوانان امروز و فردا. ارادهی قوی، فهمیدن درست، روحیهی ایثار، شجاعت، خستگیناپذیری، ادب، دلِ انباشته از محبت و صفا، و بسی دیگر از خصوصیات برجسته، قسمتهائی از شخصیت این جوان فداکار و انقلابی نسلهای دوم و سوم انقلاب است. خواندن این کتاب برای من غبطهانگیز است. این گلهای سرسبد به چه مقاماتی رسیدند، و من و امثال من چطور در این مسیر، پای در گل ماندیم. سلام و صلوات خدا بر شهید مصطفی صدرزاده و همسر صبور و پدر و مادر ایثارگر او.
کتاب حاضر از جمله آثار پرمخاطب انتشارات راه یار در سال ۱۴۰۲ بوده که با اقبال مخاطبان به چاپ سی و پنجم رسیده است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها