راه اندازی برنامه مشاعره در کانون_مهتاب من

راه‌اندازی برنامه مشاعره در کانون


به گزارش مهتاب من

به گزارش مهتاب من از تنسیم، امیراسماعیل آذر، استاد دانشگاه و مجری برنامه‌های مشاعره در رسانه ملی در نشستی با وجود مدیران کانون از اهمیت شعر و ادبیات در پرورش کودکان سخن او گفت و اصرار کرد: اگر شعر در وجود کودکان متمکن و جانشین شود و بچه‌ها با این مفاهیم آشنا شوند، در زندگی آینده انسان‌های موفق‌تری خواهند شد. نتیجه یک بازدید گذرا نشان داد که این کودکان در زندگی خود انسان‌های آرام و دور از خشونت بودند و آنان محصول شعرها می باشند.

آذر با اظهار خوشحالی از وجود در کانون – به‌گفتن یک مجموعه ریشه‌دار- او گفت: من یک معلم هستم و در دانشگاه تدریس می‌کنم اما در همه این سال‌ها کانون همیشه یکی از محورهای ذهن من بوده و هر مجموعه‌ای که پشتوانه نداشته باشد، محکوم به فناست اما پشتوانه کانون اندیشمندان و شخصیت‌های بزرگی می باشند که جهت رشد این مجموعه شده‌اند و اکنون ما زیر سایه آن‌ها نشسته و سخن می‌زنیم.

وی در سخنانی از تاریخ کهن قصه و قصه‌گویی در ایران سخن او گفت و گفت که در برخی از دوره‌های تاریخی و از زمان صفویه، قصه‌گویی به یک منصب تبدیل شد و در دوران قاجاریه هم ناصرالدین شاه، «قصه‌گو»یی اختصاصی داشته و فخرالدوله دختر او این قصه‌ها را می‌شنیده و می‌نوشته است.

این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: آن‌چه امروز رایج است شعر است که در ایران پشتوانه دارد و در ضمیر ایرانیان نهفته است و همه ما با شعر بزرگ شده‌ایم. اکنون هم با حرکت‌هایی که در حوزه ترویج مشاعره راه انداخته‌ایم خوشبختانه تعداد کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به شعر افزایش قابل توجهی داشته است. بچه‌ها دوست دارند شنیده شوند.

اسماعیل آذر تصریح کرد: من کانون را دوست دارم و معتقدم از آموزش و پرورش و صدا و سیما هم می‌تواند مهم‌تر باشد چرا که این مجموعه می‌تواند انسان بسازد اکنون تعداد بسیاری از شعرهای بچه‌ها محصول ذوق آن‌ها است نه دانش و توانایی‌های نو آنان، به همین علت باید بچه‌ها را با شاعران قدیمی آشنا کنیم.

نظر این نویسنده و مترجم، راه‌اندازی جریان مشاعره در مراکز کانون سراسر سرزمین با منفعت گیری از فناوری‌های تازه و فضای مجازی می بود و او اظهار آمادگی کرد تا مربیان کانون در عرصه آموزش شعر به بچه‌ها تحت آموزش قرار بگیرند و شعرهای زیاد ساده و قابل فهمیدن برای کودکان جمع‌آوری و انتشار شود.

در این نشست که معاون تشکیل، مدیرکل حوزه مدیرعامل روابط عمومی و امور بین‌الملل، دستیار رسانه‌ای مدیرعامل، مدیر آفرینش‌های ادبی و هنری، مدیرکل نظارت بر انتشارات و مدیرکل نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون نیز وجود داشتند، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سخنانی از اسماعیل آذر به‌گفتن یکی از قله‌های مسلّم ادبیات و شعر نام برد و او گفت: ما به جستوجو این هستیم که از توانایی‌های ایشان منفعت گیری کنیم و خواست می‌کنیم در ساخت برنامه‌هایی برای کودکان در حوزه شعر و شعرخوانی به ما پشتیبانی کنند.

حامد علامتی گفت برنامه ترویج شعرخوانی و مشاعره با سه سیاست محوری سال ۱۴۰۳ یعنی مرکز محوری، مخاطب محوری و نوجوان محوری کاملا مطابقت دارد.

وی با گفتن این که کانون تصمیم ندارد دچار روزمرگی شود، اصرار کرد: تصمیم داریم در این حوزه کارهای ماندگاری را که شمولیت داشته باشد از خود به یادگار بگذاریم. برای نسل تازه باید از ابزار هنر و ادبیات همانند شعر، داستان و قصه‌گویی منفعت گیری کنیم و یقیناً ابزار رسانه که زیاد مهم است.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

مدیرعامل کانون در همین عرصه اهمیت تشکیل یک پیوست رسانه‌ای برای همه برنامه‌های فرهنگی و هنری را یادآور شد و او گفت: کودکان و نوجوانان امروز غرق در گوشی می باشند و ما باید از ظرفیت رسانه‌ها به‌اختصاصی رسانه ملی و فضای مجازی برای ترویج ادبیات منفعت گیری کنیم.

وی با اصرار مجدد بر این‌که احیاء کانون و برگشت دادن آن به دوران درخشان دهه ۶۰ و ۷۰ شمسی تصمیمی راهبردی است و تصمیم داریم هر کار خوبی که انجام شده است ادامه دهیم و تحکیم کنیم و اگر می‌بینیم کاری مناسب زمان جاری نیست، حتما تحول خواهیم داد.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی