به گزارش مهتاب من
به گزارش مهتاب من از تنسیم، موزه باستانشناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامهای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بینالمللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی مجدد خواهد گرفت. این تفاهمنامه در وجود خانم شایلاجا رامایر قائم مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بینالمللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.
موزه باستانشناسی حیدرآباد با بیشتر از ۳۰ هزار تاثییر نفیس، از جمله نسخههای خطی بینظیر، نقشههای کهن، کتیبهها، سکهها، مینیاتورها و اسناد، گنجینهای بیهمانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامهای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرستنویسی و دیجیتالسازی خواهد شد.
مجموعه کمنظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکههای جهان و این چنین مومیایی ۲۵۰۰ ساله شاهزاده نایشو از مصر میشود، حکایتگر دوره های گوناگون تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علیخان می بود و برای نگه داری و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.
مرکز میکروفیلم نور پیش از این با ۵۱ کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژههای مرمت، بازسازی، دیجیتالسازی و فهرستنویسی را با پیروزی به انجام رسانده است.
خواجهپیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم او گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاریهای مورد قیمت بین ایران و هند در عرصه نگه داری و احیای میراث فرهنگی مشترک دو سرزمین است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این عرصه، به نگه داری گنجینههای زبان فارسی برای نسلهای آینده پشتیبانی خواهد کرد.
مرکز میکروفیلم نور، در راستای نگه داری و نگهداری اسناد تاریخی مورد قیمت، دو پروژه بزرگ دیجیتالسازی را اکنون در دست دارد. این پروژهها شامل ۳۳ میلیون سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو میشود. تا بحال، سه میلیون و ۶۰۰ هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتالسازی شده و ۴۱۲ هزار سند نیز مرمت و ۲۶ جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها