خوش آمدید

برسی عوامل مرتبط با مرگ‌ومیر در تصادفات موتورسواران_مهتاب من

ارزیابی عوامل مرتبط با مرگ‌ومیر در تصادفات موتورسواران


به گزارش مهتاب من

به گزارش مهتاب من، فرزاد پناهی روز سه شنبه در حاشیه دومین روز از برگزاری کنگره جامعه جراحان ایران افزود: بر پایه بازدید های انجام شده، بیشترین صدمات و تروما مربوط به قفسه سینه، شکم و جمجمه است و متاسفانه ضربات مغزی و جمجمه در موتورسیکلت سواران با درصد زیاد بالایی جهت مرگ آنان می شود.

    مطابق بازدید های انجام شده صدمه شدید جمجمه شایعترین علت مرگ و میر موتورسیکلت سواران است و بر پایه برخی آمارها نزدیک به ۹۰ درصد موارد مرگ موتورسواران در تاثییر ضربه به جمجمه بوده است.

رییس اسبق اورژانس سرزمین، افزود: با مراعات اصول رانندگی و منفعت گیری از کلاه ایمنی درصد قابل توجهی از این موارد مرگ بر تاثییر ضربه شدید به جمجمه و اندامهای حساس قابل پیشگیری و مدیریت است.

پناهی با گفتن این که با راه اندازی نظام مدیریت مصدومان ترومایی در سرزمین و این چنین نظام کنترل صدمه و خسارت بدنی که یک جراحی خاص محسوب می شود و در کوتاهترین زمان سپس از ابراز تروما کاربرد دارد، قادر خواهیم می بود که تعداد بسیاری از موارد مرگ و میر را مدیریت کنیم، یادآور شد: نوشته “جراحی کنترل خسارت” گفتن پانلی علمی در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران است که او گفت و گو مبسوطی در آن اراعه می کنیم.

وی او گفت: نوشته جراحی کنترل خسارت در خصوص بیمارستان های کوچکی که ابزارهای پیشرفته رسیدگی به فرد تروما دیده و تجهیزات پیچیده جراحی و پشتیبانی درمانی را ندارند نقل است؛ این مراکز بیمارستانی قسمت مراقبت های اختصاصی و تجهیزات مناسب برای جراحی فرد ترومایی ندارند ولی با نهادینه کردن” نظام جراحی کنترل خسارت” قادر خواهند می بود با ابزار های حاضر حالت مصدوم را پایدار کرده و در سریعترین زمان ممکن نسبت به انتقال آنان به مراکز درمانی مجهزتر و نزدیکتر عمل کنند.

خونریزی‌های داخلی عامل مهمی در تروما، سوانح و صدمه‌ها

پناهی با گفتن این که خونریزی های داخلی عامل مهمی در تروما، سوانح و صدمه ها محسوب می شود، افزود: پایه و مبنا نوشته “جراحی کنترل خسارت” همین مدیریت خونریزی داخلی و انجام عمل های حیاتی و الزامی برای مصدومان است.

وی او گفت: به علت نامناسب بودن توزیع نیروی انسانی کارآمد پزشکی و متخصص در سراسر سرزمین، این چنین ناتوانی در تامین معیشت جامعه پزشکی مستقر در مناطق دوردست ناظر فقدان این مراکز درمانی نسبت به نیروی پزشکی تخصصی هستیم.

عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران، او گفت: پزشک مستقر در مناطق دور افتاده و کم برخوردار به علت پایین بودن تعرفه و حق الزحمه خود، نبوده است امکانات رفاهی ملزوم، این چنین نا توانی در تامین هزینه های ایاب و ذهاب و زندگی، دچار مشکلات جدی می شود و همین مسئله علتکم رونق شدن استقبال برای خدمت در مناطق نیازمند خواهد شد.

پناهی تصریح کرد: اکنون نزدیک به چهار هزار و هفتصد نفر جراح عمومی در سرزمین داریم که به نظر می رسد اگر توزیع آنان مناسب باشد و امکانات تجهیزاتی کافی نیز در اختیار داشته باشیم، پاسخگوی نیاز مردم خواهیم می بود.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

به حرف های وی، اگر به از بین بردن معضل معیشت و اقتصادی جامعه پزشکی رسیدگی نشود از تمایل ها به خدمت کاسته خواهد شد و در نتیجه پیامدهای زیانبار و ناگوار آن به زیان جان و سلامت مردم کشورمان همه می شود.

او گفت: با مطمعن می گویم که جامعه پزشکی و بخصوص جراحان سرزمین هیچگاه نسبت به سلامت و نجات جان هموطنان خود کم کاری نخواهند کرد ولی هنگامی یک پزشک نتواند آمادگی ملزوم را به لحاظ تجهیزاتی فراهم کند بطور قطع مردم از خدمات درمانی وی محروم شده و در نهایت صدمه می بینند.

دبیر انجمن جراحان عمومی ایران اظهار داشت: افتامکانات و تجهیزات پزشکی، دارو، حتی سرم، محدودیتهایی در رسیدگی به بیماران به وجود اورده است و متاسفانه هر سال ناظر افت درصد سهم سلامت از “درآمد ناخالص ملی ” هستیم که اینکار هیچگونه توجیهی ندارد؛ مطابق برنامه های گسترش سرزمین باید سهم سلامت از بودجه سرزمین منطقی و حتی نسبت به کشورهای منطقه بالاتر باشد ولی کمترین درصد را داریم که این بطور مستقیم جهت صدمه به مردم خواهد شد.

او همین طور گفت: کنگره جامعه جراحان یکی از فراگیر ترین و جامع ترین کنگره های علمی سراسر سرزمین است که به موضوعات گوناگون از جمله “تروما” دقت اختصاصی دارد.

او گفت: مرجعیت علمی جراحان در کنگره جامعه جراحان نهفته است و در این کنگره بیشتر از یکهزار و پانصد نفر ثبت نام و شرکت می کنند که ضمن تبادل نظر در خصوص مسائل علمی به تبادل آراء و ثبت نظرات خود خواهند پرداخت.

پناهی اصرار کرد: جامعه پزشکی تصمیم دارد در این عرصه چاره اندیشی کند و ضمن تشکیل سامانه رسیدگی به مصدومان تروما، باید در بیمارستان های مرجع سرزمین نیز نظام ثبت و رسیدگی به این افراد راه اندازی و حاکم شود تا بدین ترتیب بیشترین منفعت وری با کمترین مقدار مرگ و میر را ناظر باشیم.

او گفت: با تمهیدات آتی می توان حالت رسیدگی به مصدومان تروما را بهبود دهیم تا با افت پیامدهای صدمه دیدن حوادث ترافیکی بهترین نتیجه را داشته باشیم.





منبع :


ایرنا





دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی