به گزارش مهتاب من
مطرح اصلاح قانون کار ما به گفتن لایحه به مجلس تازه خواهد رسید و در مجلس یازدهم نقل نخواهد شد.
به گزارش مهتاب من، رعیتی فرد, معاون وزیرکار چند روز پیش درمورد جمع بندی نهایی لایحه پیشنهادی در خصوص امنیت شغلی کارگران او گفت: این لایحه را (شنبه ۸اردیبهشت ماه۱۴۰۳)به دفتر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواهیم برد تا اصلاحات ملزوم روی آن انجام و به تایید دولت برسد و سپس در مجلس تصویب شود.
قسمت عمده ای از اصلاحات در این عرصه حوالی امنیت شغلی کارگران است که رعیتی فرد، معاون وزیرکار درمورد اصلاح قانون کار و پیشنهادات دولت حرف های است: قبلاً برای مشاغل غیرمستمر و پروژهای این قانون در دولت قبل نقل شد که اگر پروژه بیشتر از چهار سال طول کشید، تا آخر پروژه کار کارگر به طور دائمی ادامه اشکار کند و در غیر این صورت مشمول مقرری بیمه بیکاری شوند. چون قبلاً کارگران پروژهای مشمول مقرری بیمه بیکاری نبودند. از اسفندماه قبل کلیه نیروهای پروژهای مشمول این قانون شدند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جواب سوالی حوالی جزئیات تغییرات بیمه بیکاری با گفتن این که «در نرخ بیمه بیکاری و ۳درصد سهم کارفرما تغییری تشکیل نشده است» او گفت: ما با مطالعه توانایی بیمه بیکاری در چند سرزمین نقل جهان، به این نتیجه رسیدیم که در برخی کشورها تنها کارفرما حق بیمه پرداخت نمیکند و سهمی نیز کارگر پرداخت میکند. تنها در ایران است که ما سهم ۳درصدی کارفرما را داریم که در اصلاح قانون بیمه بیکاری ما نظر افزایش شمول آن را دادیم. چون قبلاً دامنه شمول کارفرمایان ملزم به پرداخت حق بیمه بیکاری کمتر می بود و برای مثال کارفرمایانی که در مناطق اختصاصی و آزاد اقتصادی بودند، مشمول قانون بیمه بیکاری نمیشدند و کارگران پروژهای نیز مشمول بیمه بیکاری نبودند.
رعیتی فرد با اصرار بر او گفت و گو اصلاح قانون بیمه از کارافتادگی او گفت: اگر در انتهای دوره منتهی به بازنشستگی فردی دچار از کارافتادگی نیز نمیشد، مشمول قانون برگشت به کار نبوده و بیمه بیکاری دریافت نمیکرد. ما نظر دادیم که فقط اگر اشکار شود کارگر از کارافتاده و ناتوان است تا آخر دوره منتهی به بازنشستگی به کار بازنگشته و مقرری بیمه بیکاری نگیرد و در غیر این صورت محروم نشود. یقیناً منبع های صندوق بیمه بیکاری ما نیز محدود است و باید بتواند در شرایط بحرانی همانند کرونا یک دفعه نرخ بیکاری بالاتری رقم خورد، بتواند افرادی که سالها بیمهپردازی کردند را تحت پوشش خود قرار دهد.
رعیتی فرد در ادامه با آوردن آماری اظهار کرد: تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری ما در سال۱۴۰۱ نزدیک به ۲۴۰هزار نفر می بود که اکنون این رقم به ۱۶۰ هزار نفر افت یافته است. این افت مقرری بگیران حاکی از افت نرخ بیکاری است. با آیین نامه تازه که در این حوزه تنظیم شده، امید داریم این رقم از امروز نیز در آینده کمتر شود.
وی تصریح کرد: درمورد او گفت و گو برگشت به کار، تفاهمنامه ای سه جانبه را با تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفهای امضا کردیم که مطابق آن افرادی که مقرری بیمه بیکاری مشمول آنها میشود، حتماً باید سپس از شش ماه با فراخوانهای انجام شده از سوی سازمان تامین اجتماعی و سازمان فنیوحرفهای آموزش ببینند. اگر آنها نتوانند در همان محل قبلی مشغول به کار شوند یا برگشت به کارشان با توانایی قبلی خودشان نسبتی ندارد، آموزش فنیوحرفهای برایشان لحاظ شود و به بازار کار در رشته کاری فرد دیگر بازگردند.
معاون وزیر کار افزود: این که کارگر بیکار شده مدام در حالت بیکاری و دریافت مقرری باقی بماند، دیگر نباید ممکن شود و باید الزامی بوجود بیاید که نیروی کار بیکار شده به بازار کار خود بازگردد. جدول جاری مقرری بیمه بیکاری ما فعلا تا ۵۰ماه است که به نسبت همه کشورهای جهان زیاد تر انجام میپذیرد. برای متاهلها ۵۰ماه بیمه بیکاری و برای مجردها ۳۶ماه (۳سال) مقرری میپردازیم. این درحالی است که فردی که با وجود مقرری بیمه بیکاری دیگر به سر کار نمیرود، در دوره طویل فاصله از کار، برگشتنش به محیط تشکیل سخت میشود و ما باید تلاش کنیم که افراد با آموزش به محیط کار برگردند. چون اکنون در بازار کار نیازمند افراد ماهری هستیم که بیشتر از چندین سال در یک حوزه کار کردند.
رعیتی فرد اضافه کرد: دستورالعمل این آیین نامه تازه که محصول توافق ما با سازمان فراهم اجتماعی و فنی و حرفهای است، تصویب و به استانها ابلاغ شده است و افراد بیکار شده باید به چرخه آموزش و سپس بازار کار بازگردند.
منبع :
تسنیم
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها