واکسن‌ها در طول عمر ۵۰ ساله خود علتنجات جان ۱۵۴ میلیون انسان شده‌اند_مهتاب من

واکسن‌ها در طول عمر ۵۰ ساله خود باعث نجات جان ۱۵۴ میلیون انسان شده‌اند


به نقل از مهتاب من

نزدیک به ۵۰ سال از ساخت و منفعت گیری واکسن‌ها می‌گذرد با این حال تا این مدت برخی بیماری‌های عفونی در برخی کشورها علتمرگ انسان‌ها خواهد شد.

به نقل از سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، تحقیقات تازه مربوط به سازمان بهداشت جهانی مشخص می کند برنامه گسترده ایمن سازی در این سازمان از سال ۱۹۷۴ راه‌اندازی شده و هم چنان ادامه دارد. از آن زمان تا بحال نزدیک به ۱۵۴ میلیون انسان واکسینه شده و جان آنها از مرگ قطعی نجات اشکار کرده است. نوشته نشان دهنده ایمن سازی سیستم دفاعی بدن از طریق واکسیناسیون و تاثییر فوق العاده آن است.

مطابق گزارش‌های حاضر کوششهای پایداری برای واکسیناسیون وجود داشته است اما مقصد این برنامه در دسترس قرار گرفتن واکسن‌ها برای کودکان بوده است. در دهه ۶۰ میلادی و یا قبل از آن به علت عدم واکسیناسیون تعداد بسیاری از کودکان زیر ۵ سال جان خود را از دست می‌دادند. اکنون ۵۰ سال است که با گسترش برنامه گسترده واکسیناسیون جان کودکان از مرگ قطعی نجات اشکار کرده است.

اندرو شاتوک پزشک بیماری‌های عفونی در موسسه تلتون در کیدز استرالیا در این مورد می‌گوید: نزدیک به ۶۰ درصد از کل سود واکسیناسیون در دوره ۵۰ ساله به واکسن سرخک تعلق داده شده است چون این واکسن از بزرگترین عوامل نجات جان انسان‌ها در این دوره محسوب می‌شود. مطالعات این چنینی نشان دهنده مزایا واکسیناسیون برای نسل بشر می باشند. واکسن‌ها نه تنها در کودکان بلکه افراد مسن و دارای نقص ایمنی را نیز در برابر بیماری‌های عفونی مقاوم خواهند کرد.

یقیناً با وجود افزایش جمعیت کره زمین نرخ واکسیناسیون در سال‌های تازه افزایشی نداشته است. به گفتن مثال این نرخ در ایالات متحده به حدی پایین آمده که افراد واکسینه نشده توسط جامعه واکسینه شده محافظت نخواهند شد. پایین بودن نرخ ایمن سازی می‌تواند علتایجاد مرگ‌های قابل پیشگیری در این سرزمین شود. این نوشته در رابطه روندهای جهانی نیز به طور دلواپس کننده وجود دارد. در سال ۲۰۲۱ عداد کودکان واکسینه نشده در برابر سرخک زیاد بی‌سابقه بوده و به همین علت شیوع متعدد این بیماری عفونی در سراسر جهان از جمله آمریکا دیده شد.

واکسن‌ها در برخی موارد قربانی پیروزی‌های خود شده‌اند چون واکسینه شدن اکثر افراد یک جامعه تبدیل افت خطر یک بیماری در آن جامعه خواهد شد افت ابتلا به این بیماری خاص علتمی‌شود تا افراد رغبتی برای واکسیناسیون نداشته باشند. چون خطری را در این عرصه حس نمی‌کنند. سازمان بهداشت جهانی در سال قبل از برنامه‌های واکسیناسیون برای ریشه کن کردن ویروس فلج اطفال وحشی در افغانستان و پاکستان خبر داده می بود. در این دو سرزمین فلج اطفال تا این مدت به طور بومی وجود دارد و چالش‌هایی را در این عرصه به وجود اورده است.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی