به گزارش مهتاب من
به گزارش مهتاب من، مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه دوشنبه – ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ – در برنامه «او گفتوگوی اختصاصی خبری» با گفتن این که «امیدوارم خداوند توفیق دهد هرچه زیاد تر بتوانیم خدمتگذار مردم باشیم»، در جواب به پرسشی درمورد جایگاه برنامه هفتم گسترش اظهار کرد: من در سخن بگوییدهایی که سپس از ثبتنام انجام دادم گفتم که قرار نیست برنامه تازه بنویسیم و قرار نیست سیاست های جدیدی در سرزمین اجرا کنیم، بلکه سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری اشکار است و برنامههای گسترش هم وجود دارد؛ هر دولتی که میآید باید برنامههای حاضر را اجرایی کند.
برتری ما اجرای سیاستهای کلی و برنامههای حاضر است
وی اصرار کرد: اگر روزی سیستم اجرایی را در اختیار داشته باشیم، قطعا برتری ما رفتن به طرف سیاستهای کلی و اجرای برنامههایی است که به آنجا برسیم.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری اصرار کرد: طبق معمولً هنگامی دولتها برنامه اظهار میکنند، قطعاً کارهایی کارشناسی برای رسیدن به آن انجام داده و پیشبینیهای ملزوم را انجام داده اند و ماموریت ما این نیست که مجدد برنامه بدهیم، بلکه ماموریت ما این است که برنامهای را که دولت با کار کارشناسی به مجلس داده، ادامه دهیم و تلاش کنیم برنامهها را درست و به موقع اجرا کنیم. اگر در برسیهایی که امکان پذیر در آینده شکل بگیرد، ببینیم که برنامه یا نیروهای اجرایی امکان پذیر نواقصی داشته باشند، اصلاحاتی در مسیر باید شکل بگیرد. مشکلی که در دولتها و تحول مدیریتها داریم این است که هر فردی می آید برنامه و مسیر را تحول می دهد.
نیازی به نوشتن برنامه مجدد برای اجرای برنامه جاری نیست
پزشکیان با اصرار بر این که از نظر علمی اصولاً برنامه معلوم و راه اشکار است او گفت: ماموریت فردی که جای فرد قبلی میآید ادامه مسیر قبلی است؛ حال اگر راه نامناسب بوده باید کارشناسی مجدد انجام داد و اگر راه مناسب است، لزومی ندارد که برنامه مجدد بنویسیم. نقشه کشیده شده و سیاست معلوم است و ماموریت مجریان اجرای مسیرهایی است که ما را به اهداف رساند. در نتیجه نیازی به نوشتن برنامه مجدد برای اجرای برنامه جاری نیست.
مجریان را چابکتر کنیم
وی در جواب به این سوال که آیا امکان پذیر تناقضی بین برنامه هفتم گسترش و برنامههای دولت جنابعالی وجود داشته باشد؟ اظهار کرد: تناقض اگر خلاف جهت سیاست باشد باید اصلاح شود، اما اگر برنامه در جهت اجرای سیاستها است باید برنامه را در ادامه گفت. اگر این برنامه نیازمند بازنگری جهت تسریع در کار است باید استراتژی که ما را به مقصد رساند را پیاده کرد. کاری که باید در دولت انجام دهیم این است که مجریان را چابکتر کنیم تا ما را به مقصد نزدیکتر کند.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری افزود: آنچه که اصلاحات و ازمایش ها بینالمللی در اختیار کارشناسان قرار داده ۳ اصل و ۵ استراتژی است؛ در جهت رسیدن به اهداف باید سه اصل مسئولیت پذیری، طی کردن مسیر دستیابی به مقصد و پاسخگویی را در نظر بگیریم. اگر میخواهیم که مملکت ما به نتیجه برسد باید اشکار شود که چه فردی مسئول است؟ چه باید بکند و اگر نکرد باید پاسخگو باشد. امروز بنگاههای تعداد بسیاری داریم که کار را بر مسئولیت گرفتند، مدیریتی میکنند، زیان میدهند اما بسیار مدیریتی دریافت میکنند درحالی که در هیچ جای دنیا به این چنین مدیری که سیستم را تخریب میکند و از مقصد دور می کند بسیار مدیریتی داده نمی شود.
پزشکیان این چنین گفت: ۵ استراتژی نیز عبارت هستند از مدیریت کارکرد نیروی انسانی، پرداخت بر پایه کارکرد، دادن اختیار، قرارداد بستن کنتراتی یا مدیریت عملکردی و اصلاحات و تغییرات اساسی در نوع برخورد با مدیران. یکی از دلایل تحقق ۲۵ تا ۳۰ درصدی برنامه ششم گسترش این می بود که افرادی اجرای کار را بر مسئولیت داشتند که اصلا از برنامه خبر نداشتند و مقصد و سیاست را پیگیری نمیکردند و توانایی و علم اجرای کار را نداشتند.
مهم این است که مقصد گم نشود
وی اصرار کرد: هر دولتی که میآید مهم نیست بلکه آنچه مهم است این است که راه تحول نکند و مقصد گم نشود و هر فردی که مسئولیت را میپذیرد باید پاسخگو باشد که میتواند در جایگاهی که قرار گرفته است، سیستم را به مقصد رساند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در جواب به پرسشی درمورد برنامههای خود برای تحقق پیشرفت اقتصادی و نرخ رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد، هزینهکرد بر پایه کارکرد را مهم اساسی در اقتصاد گفتن و اصرار کرد: تا وقتی که مکانیزم پرداخت در سرزمین اصلاح نشود، امکان اصلاح منفعتوری وجود ندارد. از نظر اقتصادی خدا میگوید که اگر ذرهای کار خوب کنی پاداش میگیری و اگر ذرهای بدی کنی نتیجه آن را خواهی دید درحالی که در سیستم دولتی چه کاری انجام شود و چه کاری انجام نشود حقوق پرداخت میشود و این مکانیزم از نظر اعتقادی غلط است. از نظر علمی نیز در دنیا شرایط به طوری نیست که کاری انجام نشود و حقوق پرداخت شود. به این علت منفعتوری با موثر کردن فعالیتها، مسئولیت پذیری نیروهای انسانی و پاسخگویی امکان پذیر است.
پزشکیان با اصرار بر این که یکی از با اهمیت ترین مسائلی که در سرزمین ما گم شده نوشته عدل است، او گفت: ما از عدل سخن میزنیم اما هیچگاه سهم مناطق محروم را پرداخت نمیکنیم؛ اگر به مناطق گوناگون نگاه کنیم، در میدان عمل چیزی از عدالتی که از آن سخن بگویید میکنیم، وجود ندارد. امروز در اطراف تهران همه چیز در حال گسترش است در حالی که سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری پیشگیری از گسترش نامتناسب و انتقال نیروها جهت برقراری اعتدال بین منبع های و مصارف است. به نظر من تهران و دیگر شهرهای بزرگ روزی با مشکلات آب و محیط زیست روبه رو خواهند شد.
به جستوجو رضایت مشتریان داخلی باشیم
وی با گفتن این که کاری که باید بر پایه سیاستهای کلی انجام شود مدیریت کارکرد نیروی انسانی، پرداخت بر پایه کارکرد و دادن اختیار و پاسخگویی است، گفت: یکی از مسائل مهم فرد دیگر که باید اصلاح شود تامین رضایت مشتریان داخلی است؛ اگر این مشتریان ناخشنود باشند بهترین برنامهها نیز محقق نمیشود. این مشتریان داخلی کارکنان و پرسنلی می باشند که میخواهند برای ما کار کنند تا به اهداف دست یابیم؛ هنگامی این مشتری راضی نیست و او با پولی که دریافت میکند نمیتواند خانهای برای خود کرایه کند و زندگیش را بگذراند و سختی مالی بسیاری دارد انتظار این که او بیاید و دیگر کارها را به درستی انجام دهد ناممکن است؛ به این علت در ابتدا باید نگاهی که به نیروهای سیستم اعم از معلمان، پرستاران، کارگران و سایرین وجود دارد اصلاح شود و کاری کنیم که زندگی این افراد بچرخد؛ سپس باید از آنها خواست تا کار کنند و ما را به اهداف برسانند. باید کاری کنیم که مشتریان داخلی ما راضی شوند.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری این چنین در جواب به پرسشی درمورد برنامههایش در خصوص رشد اقتصادی مورد اشاره در برنامه هفتم گسترش اصرار کرد: بر پایه نظر کارشناسان، اقتصاد علم وسیعی است و اگر میخواهیم به رشد برسیم باید اندوختهگذاری انجام دهیم؛ چرا که بدون اندوختهگذاری نه اشتغال تشکیل میشود و نه تشکیل افزایش مییابد؛ اندوختهگذاری نیز به این بستگی دارد که ما چه محدودهای از بازار را در نظر میگیریم. آیا فقط سرزمین را میبینیم یا این که منطقه را نیز در نظر میگیریم؟ هرچقدر دید ما گستردهتر باشد طبیعی است رشد ما افزایش بیشتری را توانایی میکند.
باید مردم را در صحنه نگه داریم
پزشکیان افزود: اگر میخواهیم به رشد مورد نظر برسیم باید به دو کار اساسی که در سیاستهای کلی ابلاغی رهبری نیز به آن اشاره شده، عمل کنیم؛ قدم اول شراکت مردم و به صحنه کشیدن آنها در اقتصاد و سپس شکستن یخ اختلاف بین دولت و مردم است؛ الان بین مردم و دولت شکاف تشکیل شده است و باید مردم را در صحنه نگه داریم؛ باید مغزها، استعدادها و نیروهای نخبهای که به علت رفتارهای ما در حال خروج از سرزمین می باشند را در سرزمین نگه داریم؛ چراکه اینها می باشند که میتوانند ما را به رشد مورد نظر برسانند.
نمیتوانیم با تصمیمات خلقالساعه به اهداف دست یابیم
وی با اصرار بر لزوم شکل گیری اندوختهگذاریهای مشترک بین کشورهای منطقه و ایران او گفت: برای این اندوختهگذاری باید رضایت و امنیت برای اندوختهگذار وجود داشته باشد تا او در سرزمین ما اندوختهگذاری کند؛ ما نمیتوانیم با قانونهای و تصمیمات خلقالساعه و تغییرات مدیریتی و روشی به این چنین اهدافی دست یابیم. با ارامش در قانونگذاری و تصمیمگیری و این چنین ارامش در برخورد با تشکیل کنندگان، احترام به نخبگان و توانمندان و این چنین دقت به افکار و ایدههای آنها و برداشتن مانع ها از سر راه این افراد میتوان به رشد ۸ درصدی دست یافت.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اصرار بر این که با شعار دادن نمیتوان به رشد ۸ درصد و اهداف دیگر دست یافت اظهار کرد: وقتی که توانستیم با مردم آشتی کنیم و مطمعن اندوختهدار و اندوختهگذار را جلب کنیم و به کارشناس و تشکیل کننده احترام بگذاریم، دستیابی به اهداف نیز امکان پذیر است.
پزشکیان در ادامه در جواب به پرسشی مبنی بر این که آیا برنامههای جنابعالی میتواند کارکرد منفی اندوختهگذاری را مثبت کند او گفت: برنامهریزیهای ما همان برنامهریزیهای دولت است و ما باید نگاهمان را اصلاح کنیم؛ من به گفتن سیستم و مدیر باید مردم را به گفتن اندوختههای سرزمین ببینیم؛ رهبری شعار سال را تشکیل با شراکت مردم تعیین کردند؛ ناممکن است که با نگاهی محدود و افرادی که فقط دور و بر خود را میبینند مردم را جلب کرد و شراکت آنها را عملیاتی کرد، بلکه وقتی می توانیم شراکت مردمی را تشکیل کنیم که همراه شوند و آزاد باشند و بدانند که ما با آنها میتوانیم به اهداف دست اشکار کنیم؛ منظور من از مردم آن نخبه و آن اندوختهگذاری است که برای حرکت غلط من به گفتن دولت در حال فرار کردن از سرزمین است.
وی اصرار کرد: اگر دولت من روی کار بیاید، دست این افراد را میبوسیم و از آنها خواهش میکنیم تا در سرزمین بمانند چرا که اگر این افراد ماندند و اندوختهگذاری کردند ما میتوانیم اشتغال تشکیل کنیم و رشد اقتصادی را تحقق دهیم. باید بپذیریم که اگر میخواهیم به اهداف سیاستهای کلی دست یابیم جستوجو افرادی بگردیم که توانایی و علم را دارند.
این کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در ادامه در جواب به سوال فرد دیگر مبنی بر این که آیا محتوای برنامه هفتم را برای تحقق اهداف سیاستهای کلی کافی میدانید؟ او گفت: با دقت به این که دولت برای تدوین برنامه هفتم کار کارشناسی انجام داده است، محتوای آن را ندیدهام به همین علت نمیتوان قضاوت کنم، اما فکر من این است که حتماً دولت کار کارشناسی انجام داده است که این برنامه را به مجلس اراعه کرده است. به نظر من باید جذب شراکت دانشگاهیان، نخبگان، تولیدکنندگان و افرادی که در بازار اندوخته و تشکیل فعال می باشند، انجام شود و مانع ها از پیش روی این افراد برداشته شود.
در مملکت به نوشتن روزانه قانون نیازی نداریم
پزشکیان با اصرار بر این که هر فردی که میخواهد در سیستم مسئولیت بپذیرد باید دستورالعمل روشنی در اختیار او قرار بگیرد، گفت: امروز نه دستورالعملی به مسئولان داده میشود و نه از آنها تحقق برنامهها مطالبه میشود. به نظر من ما در مملکت به نوشتن روزانه قانون نیازی نداریم بلکه باید به قوانین حاضر دقت و آنها را اجرایی کنیم و مجلس نیز موظف است اجرای قوانین حاضر را از دولتها مطالبه کند.
منبع :
ایسنا
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها