استخوان‌شکن‌ها در ۸ استان / لطفا این پیشنهاد ها را جدی بگیرید_مهتاب من

استخوان‌شکن‌ها در ۸ استان / لطفا این توصیه ها را جدی بگیرید


به گزارش مهتاب من


به گزارش مهتاب من، درحالی که شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت روز سه‌شنبه ۱۲ تیر خبر داد: «۷ استان سرزمین در خطر پشه آئدس قرار دارند.» فردای آن روز یعنی ۱۳ تیر، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با گفتن این که تا بحال ۱۲۲ نفر در سرزمین به تب دنگی مبتلا شده‌اند، خبرداد: «تعداد مبتلایان در استان اصفهان سه نفر گزارش شده و اینها افرادی بودند که به خارج سرزمین همانند امارات و پاکستان یا استان‌های جنوبی کشورمان سفر کردند و بومی نبودند.»

با اظهار او اکنون دیگر ۸ استان در ایران دچار این بیماری شده‌اند. تب دنگی نام یک بیماری ویروسی است که به آن استخوان‌شکن هم می‌گویند. این بیماری از طریق پشه‌ای به نام آئدس به انسان منتقل می‌شود. این پشه‌ به ببر آسیایی هم مشهور است. بر پایه آخرین خبرها، پشه‌های آلوده در استان‌های بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به اختصاصی چابهار شناسایی شدند و به این علت در استان‌های همجوار همانند فارس، خوزستان و کرمان گمان وجود پشه آلوده وجود دارد، اما تا کنون پشه آلوده در این سه استان گزارش نشده است. این پشه در گیلان هم شناسایی شده، به این علت خطر ابتلا به تب دنگی در دو استان شمالی ایران بالا رفته است.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

 رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: «به نظر این بیماری از امارات داخل سرزمین شده است.» عرشی گمان اپیدمی این بیماری را رد نکرده است، با این حال نگرانی مهم او از زمان فرا رسیدن شهریور و مهر است. چرا که در این دو ماه از گرمای هوا کاسته می‌شود و پشه‌ها در هوای آزاد به راحتی می‌توانند رفت و آمد کنند. حرف های می‌شود، انتقال تخم این پشه از طریق تایرهای قدیمی ماشین‌ها وجود دارد. این تب از انسان به انسان هم قابل ابتلاست. تب ناگهانی، درد شدید استخوان، درد عضلانی، درد در ناحیه چشم‌ها و ظهور بثورات (دانه‌های پوستی) جلدی از با اهمیت ترین نشانه‌های این بیماری است.

یعقوب اندامی، رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان اما پیشنهاد‌های مهمی درمورد راه‌های پیشگیری از نیش این پشه دارد: «در خانه و محل زندگی‌ حتی‌الامکان از زیر گلدانی منفعت گیری نشود، چرا که این محل بهترین جا برای زندگی و تخم‌ریزی این نوع پشه است، از لاستیک و ماده‌های پلاستیکی دوری کنند و آب زیر کولرها را جمع‌آوری کنند‌. مردم زمان مسافرت مواظب گزش پشه‌ها باشند، لباس‌های آستین بلند بپوشند، از کرم‌های دافع حشرات منفعت گیری شود و اگر دچار علائمی نظیر تب ناگهانی شدند هر چه سریع تر به مراکز درمانی مراجعه کنند.»





منبع :


دنیای اقتصاد






دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی