فهرست «مزاحمان تشکیل دارو»_مهتاب من

فهرست «مزاحمان تولید دارو»


به گزارش مهتاب من



به گزارش تجارت نیوز،

در همین جهت هر زمان که سرزمین با افتدارو و بحران دارویی روبه رو شود نوک پیکان انتقاد علیه شرکت های تشکیل دارو است.

آنچه در پی می‌آید، توضیحاتی است که حمید انصاری، مدیرعامل یک شرکت دارویی در عکس العمل به گزارش انتشار شده در کانال تلگرام روزنامه «دنیای اقتصاد» در رابطه با پشت صحنه افتدارو در سرزمین در گفتگو با خبرنگار گروه شبکه‌های اجتماعی «دنیای اقتصاد» ارایه کرده است.

حمید انصاری عمده ترین مشکل افتدارو در سرزمین را ناشی از قیمت گذاری دستوری می داند و اصرار کرد که تشکیل کنندگان علاقه ای به تخصیص این ارز ندارند چون زیاد فسادآور است.

او در ادامه او گفت:«اگر قیمت گذاری دستوری نباشد باتوجه به این که بازار رقابتی است قیمت دارو به نرخ تعادلی خود می رسد.»

او معتقد است اگر قرار است کمکی به مصرف کننده نهایی شود باید از طریق مطرح دارویار انجام شود،طرحی که به علت پیش بینی نادرست بودجه با مشکل روبرو شد.

دولت اظهار کرده می بود که برای حمایتاز مردم، مبلغ مابه التفاوتی را که شرکت‌ها باید پرداخت کنند، به مسئولیت می‌گیرد و به بیمه‌ها پرداخت می‌کند. این مطرح، «دارویار» نام گرفت. درواقع دولت برای پیشگیری از افزایش هزینه‌ها این مطرح را کلید زد.

وی در ادامه اظهار داشت: نگاهی به بازار داروی ایران نشان می دهد که نزدیک به ۱۳۰ همت دارو به فروش رسیده است که فقط ۶۰ تا ۷۰ درصد آن به صنعت چرخه دارو برگشته و مابقی به طور مطالبات باقی مانده است.

او گفت: در سال ۱۴۰۲ مطابق بودجه مجلس قرار می بود ۶۴ همت برای مابه‌التفاوت ارزی پرداخت شود اما آقای داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه خبرداد که ۳۴ همت تخصیص داده ایم. بعد در نتیجه این ۳۰ همت باقی مانده بر روی شانه تولیدکنندگان قرار گرفت.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

او ضمن اشاره به ماجرای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و جایگزینی آن با ۲۸۵۰۰ تومان می گوید: «ما فقط برای یک مؤلفه ارز ترجیحی می گیریم و آن هم برای ماده مؤثره است.»

«ظاهر کار این است که به تشکیل کنندگان برای مواد جانبی هم ارز نیمایی تعلق داده می شود که این طور نیست و با ارز آزاد محاسبه می شود.»

مطابق اظهارات این تشکیل کننده دارو، قیمت ها را با ماده مؤثره در نظر می گیرند که این کار فساد دارد و سالم نیست.

به حرف های او شرکت های داروسازی با چند معضل روبرو می باشند؛ ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۲۸۵۰۰ تومان تبدیل شد و برای تشکیل هیچ کمکی از سمت بانک ها تعلق داده نشد، در واقع بانک ها تعطیل و بسته شدند.

بحران بدهی ها: از طرفی تعداد داروخانه‌ها ها زیاد شد و همین اتفاق اقتصاد داروخانه ها را دچار چالش کرد؛به این علت مشکل اقتصادی داروخانه ها از طریق پخش به تشکیل کننده منعکس می شود و در نهایت مصرف کننده با افتدارو روبه رو خواهد شد. چون شرکت تشکیل کننده توان اقتصادی برای خرید ارز ندارد.

او اصرار کرد: «۳۰ ساله تشکیل کننده هستم و معضل به این شدت نداشتم؛ دولت خبرداد که موجودی انبار چه مقدار است و باید مابه‌التفاوت  آن را پرداخت کنیم و این در شرایطی می بود که تشکیل کننده توانایی خرید ارز نداشت.»

او معتقد است اگر مطرح دارویار به درستی اجرا می شد این مشکلات را نداشتیم. مطابق آنچه که او می گوید برای این مطرح باید منبع های پایدار تخصیص داده شود اما منبع های آن پایدار نبوده است. یقیناً مجلس به این مطرح تذکر داده می بود اما دولت آن را مراعات نکرد.

سال قبل ۶۹ همت بودجه برای مطرح دارویار تعریف شد اما ۳۴ همت آن تخصیص داده شد.در سال ۱۴۰۳ این بودجه به بیشتر از ۸۰ همت رسید.در همین رابطه سازمان غذا و دارو خبرداد برای این مطرح ۱۸۰ همت پیش بینی شده اما آقای داوود منظور در مجلس او گفت آن را با ۸۵ همت مدیریت می کنیم.

او می گوید:«در ابتدای امسال ۲۰۰ کارمند داشتم که الان به ۱۵۰ نفر افت یافته و با این اوضاع به گمان زیاد در شهریور به ۱۰۰ نفر تقلیل اشکار کند و این در تشکیل تاثییر خواهد گذاشت.»

او گفت: بانک مرکزی جلوی ارز تشکیل کننده را گرفته است؛ من تا وقتی که نتوانم ماده موثره خریداری کنم از کجا دارو تشکیل کنم؟

بهترین دارو را تشکیل می کنیم و کشورها جستوجو این می باشند که بازار را از دست ما بگیرند اما بزرگترین مشکل ما برای صادرات، ارتباطات بانکی و نبوده است ال سی است. به این علت وقتی که آقای پزشکیان می گوید که روابط اقتصادی باید درست شود از ته دل تشکیل کننده سخن می زند.





منبع :


دنیای اقتصاد





دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی