به گزارش مهتاب من
به گزارش مهتاب من از تنسیم، فراخوان بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری با شعار «راز قصهها، ساز زندگی است» انتشار شد. این دوره جشنواره با رویکرد شناخت و تعمیم قصههای عامیانه ایران و قصههای جهان به سبک زندگی ایران معاصر، بر آن است تا گفتمانی جدی در حوزه روایتگری شفاهی ادامه دهد و بر مبنای تواناییهای قبل زمانهایی تازه در حوزهی قصهگویی فراهم کند.
امسال جشنواره در قسمتهای قصهگویی سنتی و کلاسیک، قصهگویی مدرن و نوآورانه، قصهگویی آیینیسنتی، قصهگویی منظوم، قصهگویی دینی، قصهگویی محیطی، قصهگویی مینیمال ۱۰۰ ثانیهای(برگرفته از حکایت، قصه یا داستان، متون کلاسیک ادبی و حکمی فارسی همچون گلستان، بوستان، کلیلهودمنه و…)، قصهگویی علمی، قصهگویی قصههای پیشرفت و قهرمانان ایران، پادکست قصهگویی، قصهگویی ۹۰ ثانیهای(بر پایه ازمایش ها زیسته قصهگو) و قصهگویی زبان اشاره برگزار میشود.
دبیرخانه بیستوششمین جشنوارهی بینالمللی قصهگویی در این عرصه بعد از بازدیدهای ملزوم، شکل جشنواره را بر پایه زمانها و نیازهای امروز و این چنین امانتداری از سنت روایتگری تاریخی و تربیتی، بر پایه دو نگاه محتوایی و فرمی تقسیمبندی کرده تا با نگاهی واقعگرایانه، دستاوردهای این جشنواره را برای تحقق ترویج و عمومیسازی هنر قصهگویی به گفتن الگو انتشار کند.
این چنین جشنواره در قسمت علمی در نظر دارد علاوه بر رویکردهای سالهای قبل، عرصههای او مباحثه و تبادل اندیشه را در شکل تازه جشنواره فراهم کند.
در جشنوارهی امسال تلاش شده است قالبهای ارزشمندی که تا بحال آثار قصهگویی کمتری در آن شرکت داده شده است؛ به شکل اختصاصی، حمایتو با داوران مجرب و متخصص وابسته، در هر قسمت به طور مجزا مورد قضاوت قرار گیرد. قسمتهایی از قبیل: قصهگویی علمی، قصهگویی دینی، قصهگویی قصههای پیشرفت و قهرمانان و قصهگویی محیطی.
در این جشنواره نگاه مقداری و کیفی، با مقصد والای ترویج و مردمیسازی در برتری برنامهریزی خواهد می بود و تلاش در معارفه و تثبیت جایگاه انواع قصهگویی شفاهی دارد. به این علت در سهمیهبندی و اهدای جوایز نگاهی نو را مشاهده می کنیم.
گسترش مقداری وکیفی قصهگویی، دقتی همه جانبه به نیازهای تربیتی و فرهنگی جامعهی مقصد، دقت و قیمتگذاری به همه شکلهای هنری قصهگویی با محوریت روایت تک نفره، گسترش ربط با قصهگویان غیرایرانی و نهادهای فرهنگی مرتبط غیرایرانی در عرصهی قصهگویی، منفعت گیری از رسانه ملی برای ترویج و تبیین قصهگویی، گسترش قسمت علمی جشنواره قصهگویی و عملیاتی کردن اندیشه ترویج قصهگویی در بستر جشنواره قصهگویی از اهداف جشنواره است.
قسمتهای گوناگون جشنواره قصهگویی
قسمتهای گوناگون جشنواره عبارت هستند از: الف: قصهگویی با برتری فرم و محتوا شامل قصهگویی سنتی و کلاسیک، قصهگویی مدرن و نوآورانه، قصهگویی آیینی سنتی، پادکست، قصهگویی مینیمال ۱۰۰ ثانیهای(برگرفته از حکایت، قصه یا داستان، متون کلاسیک ادبی و حکمی فارسی همچون گلستان، بوستان، کلیلهودمنه و…)، زبان اشاره، قصهگویی منظوم، قصهگویی محیطی و قصهگویی ۹۰ ثانیهای (بر پایه ازمایش ها زیسته قصهگو).
قصهگویی با برتری محتوا شامل قصهگویی دینی، قصهگویی علمی و قصهگویی قصههای پیشرفت و قهرمانان. این چنین در قسمت علمی جشنواره نیز در امتداد تحقق اهداف و سیاستهای پژوهشی دبیرخانه ترویج و گسترشی قصهگویی ایران برگزار میشود و مقصد آن تشکیل بستری مناسب برای تشکیل و گسترش آموزش و عمق بخشیدن به جایگاه و اهمیت قصه، قصهگویی و قصهپژوهی است.
بدینمنظور با منفعتمندی از خرد جمعی صاحبنظران این حوزه و برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی، مباحث نو و تازه علمی در سطح ملی و جهانی، شناسایی میشود و برای تشکیل انگیزه، تشویق و حمایتاز توانایی های برتر پژوهشی، متخصصان این حوزه با اراعهی جستار، مقاله، کتاب (تالیفی و ترجمه)، آخرنامه و رسالههای دانشگاهی به رقابت میپردازند و از پژوهشگران و نوآوران پژوهشی برتر، سپاس میشود.
قصهگویان قسمت بینالملل
به موازات قسمت ملی جشنوارهی قصهگویی، قسمت بینالملل نیز برگزار میشود. در این قسمت همهی قصهگویان ایرانی که در قسمتهای گفتن شده در سطح منطقهای برگزیده شدهاند، با قصهگویان علاقهمند دیگر کشورها در قسمت بینالملل به رقابت میپردازند.
قصهگویی بینالملل در قسمتهای قصهگویی مدرن و نوآورانه، قصهگویی سنتی و کلاسیک، قصهگویی دینی، قصهگویی علمی و قصهگویی از قصههای پیشرفت و قهرمانان ایران برگزار میشود. بر پایه اطلاعات اظهار شده، بارگذاری آثار در سایت کانون قرار است بین روزهای ۲۵ تا ۳۰ مهر انجام شود.
فرآیند برگزاری بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال از پاییز ۱۴۰۳ اغاز و بعد از طی مرحله های استانی و منطقهای، قسمت نهایی اغاز زمستان برگزار میشود.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها