به گزارش مهتاب من
از ابتدای پاییز ۱۴۰۱ واردات آیفون ۱۴ به بالا به شکل تجاری و مسافری به سرزمین ممنوع شد. این تصمیم علتشد قیمت آیفون ۱۳ به علت داشتن رجیستری و گارانتی از آیفون ۱۴ و ۱۵ قاچاق گرانتر شده و بعضا عدهای ترجیح دهند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی حاضر منفعت گیری کنند و در کنار آن با منفعت گیری از یک موبایل ارزان قیمت سیم کارت خود را فعال کنند و با تازه ترین مدل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند.
اما خرداد ماه امسال تصویبنامه هیئت وزیران انتشار شد که بر پایه آن با دقت به ممنوعیت واردات تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل، در صورت لغو ممنوعیت آن در آینده توسط مراجع ذیصلاح، سود بازرگانی آن به مقدار ۹۶ درصد پیش بینی خواهد شد. یقیناً همان زمان سازمان گسترش تجارت به ایسنا خبرداد که ممنوعیت واردات نقل شده در این نامهها مربوط به مدلهای ۱۴ به سپس است و ممنوعیت تازه در رابطه با ورود آیفون به سرزمین وضع نشده است. با این حال سود بازرگانی ۹۶ درصد برای همه مدلهای آیفون در نظر گرفته شده است. اما اکنون واردکنندگان میگویند که از زمان انتشار کردن این نامه، ثبت خواست همه مدلهای برند آیفون متوقف شده است.
از طرف دیگر ساعاتی پیش سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، همزمان با اغاز کار خود در جواب به سوالی درمورد رجیستری تلفنهای تلفن همراه اپل حرف های که «تصمیمگیری درمورد رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵ در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که پیگیری میکنیم و چشم به راه میمانیم که چه اتفاقی خواهد افتاد».
همین اظهار نظر، مجدد گمان از بین بردن ممنوعیت واردات آیفون را نقل کرده است؛ هرچند واردکنندگان اعتقاد دارند واردات آیفون با تعرفه ۹۶ درصدی نه به سود دولت و نه به سود مصرف کننده است، بلکه به سود قاچاقچی خواهد می بود.
از بین بردن ممنوعیت با تعرفه ۹۶ درصدی بیمنفعت است
حسین روزبه -عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی- با اشاره به هزینه بالای تعیین شده برای رجیستری آیفون، تصریح کرد: انجمن در قبل این نظر را نقل کرده می بود که به جای ممنوعیت واردات، تعرفه موبایلهای آیفون زیاد تر از دیگر موبایلها باشد، اما ۹۶ درصد رقم زیاد بالایی است و هم چنان در کارگروههای گوناگون در این رابطه او گفت و گوهایی در جریان است.
وی ابراز امیدواری کرد که در دولت تازه ممنوعیت واردات آیفون از بین بردن شود و او گفت: اما ملزوم است که در رابطه با تعرفه ۹۶ درصدی تعیین شده هم تجدید نظر شود، چرا که اختلاف قیمت بالای بین موبایلهای بدون رجیستری و موبایلهای رجیستر شده امکان پذیر علتافزایش قاچاق شود. در این شرایط مردم هم ترجیح خواهند داد با همان راه حلهای سالهای قبل همانند اپلیکیشنها، دانگلها و منفعت گیری از یک موبایل سادهتر برای تماس و اینترنت در کنار موبایل آیفون، هزینه خود را افت دهند. تعرفه ۹۶ درصدی نه به سود دولت و نه به سود مصرف کننده است، بلکه به سود قاچاقچی خواهد می بود.
عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی در جواب به این که آیا اکنون آیفون ۱۳ با تعرفه ۹۶ درصدی رجیستر میشود یا نه، تصریح کرد: از زمان انتشار کردن نامهای در رابطه با تعیین تعرفه ۹۶ درصدی، ثبت خواست آیفون متوقف شده و حتی با تعرفه ۹۶ درصدی هم دیگر ترخیص نمیشود. در کل اکنون میتوان او گفت واردات همه موبایلهای آیفون ممنوع است. گمرک هم به ما اظهار کرده که بر پایه نامه قبلی، ترخیص آیفون به طور کلی ممنوع شده و مدلی به گفتن استثنا تعیین نشده است.
به حرف های وی اکنون موبایلهای آیفون حاضر در بازار یا مربوط به واردات دو تا سه ماه قبل است یا به طور قاچاق داخل سرزمین شده است.
روزبه با اصرار بر این که تعرفه آیفون باید بعد از برسیهای تخصصی تعیین شود تا هم به سود دولت و هم به سود مصرف کننده باشد، او گفت: واردات قانونی آیفون با دقت به درآمدهای گمرکی به سود دولت خواهد می بود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها