صنعتی با ایده ها و اندیشه های بلندپروازانه برای پروانه شدن_مهتاب من

صنعت چاپ ,


به گزارش مهتاب من

به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم،‌ صنعت چاپ و بسته‌بندی در یک دهه و نیم قبل،‌ مسیری متفاوت نسبت به سال‌های بعد از پیروزی انقلاب گذرانده است. در همان سال‌های ابتدایی دهه ۹۰ عمده نگرانی فعالان این صنف و  مسئولان فرهنگی این می بود که اساساً این صنعت به‌گفتن یک صنعت در ایران شناخته نمی‌شود و واردات بی‌رویه محصولات چاپی و خروج ارز ناشی از آن اجازه نمی‌داد که این صنعت نفس بکشد.

شرکت‌های داخلی عمده سفارشات خود را به کشورهایی از جمله ترکیه می‌دادند و شرکت‌های ترک که بازار خوبی در ایران داشتند،‌ عمل به تأسیس شعبه در ایران می‌کردند. واردات محصولات چاپی در سال‌های ابتدایی دهه ۹۰ بنا به حرف های مدیرکل ارشاد زمان؛ ماهانه سه هزار میلیارد تومان بوده است، اما در یک حرکت ناگهانی و طی چهار تا پنج سال سپس از آن ورق برگشت و واردات محصولات چاپی در سرزمین به‌شدت افت یافت و از واردات یک‌میلیارد دلاری به کمتر از ۵۰ میلیون دلار رسید. اکنون این شرکت‌های ایرانی بودند که نه‌تنها عمده محصولات مورد نیاز را در داخل تشکیل می‌کنند؛ بلکه چرخ صادرات را نیز اگرچه کند ولی به گردش انداختند.

شرکت‌های تازه‌نفس،‌ با نیروهای جوان و خوش‌فکر طرحی نو در انداخته و با بروزرسانی واحدهای چاپی مسیری رو به صنعتی‌تر شدن این حرفه و نزدیک شدن به استانداردهای بین‌الماللی در پیش گرفتند،‌ صنایعی که اکنون هم در داخل سرزمین پاسخگوی نیازها و مانعی برای برون‌رفت ارز از سرزمین می باشند و هم مسیرهای صادراتی را گسترش داده و به بازارهای صادراتی اروپا و کشورهلای حاشیه خلیج فارس راه‌یافته‌اند.

اما مشکلات و مانع ها هم چنان مانعی پیش روی بلندپروازی صنعت چاپ در ایران است،‌ مشکلاتی چون تغییرات نرخ ارز‌، تحول قیمت مواد اولیه، عدم دسترسی آسان و سریع به مواد اولیه،فرسودگی ناوگان چاپ و عقب‌ ماندگی ایران از استانداردهای جهانی پیشرفت ما در تشکیل محصولات چاپی و صادرت را با کندی روبه رو کرده است.

احتمالا امروز ۱۱ شهریورماه که بنام روز ملی صنعت چاپ در ایران نام‌گذاری شده است،‌ بهترین زمان برای سخن گفتن از این صنعت و مشکلاتش باشد،‌ اما در کنار واگویه کردن مشکلات این صنعت بد نیست از ظرفیت‌هایی که تشکیل شده و توانی که در سرزمین داریم نیز سخنی به بین آید،‌ تا این صنعت،‌ نیازها،‌ ظرفیت‌‌ها و ایده‌هایی که در پشت آن است،‌ زیاد تر به بین مردم آید.

با این مقصد تشکل‌های صنعت چاپ در سرزمین،‌  بازدیدی از دو چاپخانه فعال در حوزه چاپ بسته‌بندی را برای خبرنگاران رقم زدند،‌ بازدیدی که روز قبل در اغاز روز ملی صنعت چاپ از دو چاپخانه نقش الماس و مجتمع چاپ هودیس پارس و به همت اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف،‌ اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته‌بندی‌، انجمن علمی فناوی و چاپ ایران‌، شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگرافی مهر و پلاک و چاپ اسکرین، انجمن صنفی تولیدکنندگان بنر فلکس،‌ اتحادیه صنفی فروشندگان کاغذ و مقوا،‌ انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق ایران،‌ شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تهران،‌ انجمن واردکنندگان ماشین‌آلات صنعت چاپ و بسته‌بندی انجام شد.

چاپخانه نقش الماس

مقصد نخست این بازدید،‌ چاپخانه بزرگ نقش الماس می بود،‌ مجتمع چاپ نقش الماس در سال ۱۳۸۱ به گفتن یک واحد کوچک خدمات بعد از چاپ با منفعت‌گیری از یک دستگاه چاپ سیلک نیمه اتوماتیک و یک دستگاه خشک‌کن یووی پا به عرصه چاپ نهاد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

 بعد از زمان کوتاهی این چاپخانه علاوه بر ترقی خدمات بعد از چاپ، خدمات چاپ و قبل از چاپ خود را نیز راه‌اندازی کرد. در نهایت بعد از مدتی فعالیت،‌ این مجتمع در فضایی بالغ بر ۲۵۰۰ متر مربع و ۲۵۰ پرسنل کارگاهی و اداری فعالیت خود را وسعت بخشید.

صنعت چاپ ,

تمرکز مجتمع چاپ نقش الماس در حیطه فرم‌های عمومی و اراعه محصول‌های متنوع است. این مجتمع به گفتن یک واحد تخصصی در عرصه چاپ افست فعالیت می‌کند.

سعید حاجیلو، مدیرعامل چاپ نقش الماس در جریان این بازدید در جمع خبرنگاران او گفت: مجموعه ما نزدیک به ۴۰ هزار مشتری چهره به چهره دارد که شامل دفاتر فنی،  چاپخانه‌هایی که خواست کوچک دارند و به صرفه نیست کار را در واحدهایشان چاپ کنند با ارسال فایل‌های طراحی شده با ما همکاری دارند.

صنعت چاپ ,

او همین طور گفت:‌ در واحد اداری و کارگاهی نقش الماس نزدیک به ۳۰۰ نفر پرسنل در سه شیفت مشغول کار می باشند،  برخی از کارهای ما در سه ساعت  – یعنی نزدیک به چاپ دیجیتال –  ولی با قیمت و هزینه زیاد پایینتر برای مشتری تشکیل می‌شود.
 
مدیر نقش الماس با گفتن این که این که مجموعه از سال ۹۷ به سپس تصمیم گرفت برای گسترش فعالیت‌‌ها به تشکیل و تامین موادهای اولیه مصرفی در صنعت چاپ ورود کند، او گفت: قسمت عمده این اقلام وارداتی بودند همانند سلفون حرارتی، طلق‌های حراراتی و این چنین نوارهای طلاکوب، در این عرصه تشکیل چین اقلامی در واحد قزوین به ثمر نشسته و بعد از طی مرحله های آزمایشی، اکنون به بازار اراعه شده است، در این عرصه ظرفیت کارخانه به شکلی است که امیدوار هستیم که قسمت بزرگی از نیاز بازار را تامین کند.

وی در ادامه از تاسیس و راه‌اندازی یک واحد تازه در حوزه بسته‌بندی تولیدات صنعتی خبر داد و افزود: چاپخانه‌ای‌ تازه نیز با ماشین‌های سایز بزرگ و خط کامل تولیدات جعبه در خیابان معلم، خیابان مرودشت در فضایی به وسعت سه هزار متر مربع از اول مهرماه فعالیت خود را اغاز خواهد کرد.

این فعال صنعت چاپ در ادامه به چالش‌ها و دغدغه‌های پیش روی تشکیل در صنعت چاپ، اشاره کرد و افزود:    تخصیص ارز، طویل بودن روال ثبت خواست و … از جمله چالش‌های پیش رو است، یقیناً ما به نوعی با همه این‌ها کنار آمده‌ایم، در حالی که همین دو مورد تشکیل را رو به مرگ می‌برد، در کنار آن به جستوجو شهادت رئیس‌جمهور و تحول دولت، همه مانع ها زیاد تر شد.

صنعت چاپ ,

دست و پنجه نرم کردن فعالان چاپ با تخصیص ارز، ترخیص کالاها از گمرک و سربار هزینه دموراژ

او همین طور گفت:  با این که همه دولتمردان و مسئولان تلاش می‌کردند که راه را هموار کنند، ولی متاسفانه نتوانستند و ما طی این زمان با چالش‌هایی از قبل تخصیص ارز، ترخیص کالاها از گمرک و سربار هزینه دموراژ (کرایه معطلی در گمرک) دست و پنجه نرم می‌کنیم، از نظر دیگر قطعی برق نیز چالش فرد دیگر است که ما در این زمان با آن دچار بودیم و هستیم، به طوری که  اکنون در واحد قزوین با ا ینکه اظهار کرده‌اند، هفتگی ۴۰ ساعت قطعی داریم، اما متاسفانه قطعی‌های نامنظم ادامه دارد.

حاجیلو تصریح کرد:‌ هر بار روشن و خاموش کردن ماشین‌ها الزام وقتی برای آماده‌سازی است، بعضی اوقات برای این روال نزدیک به ۶ تا ۷ یا حتی ۸ ساعت زمان نیاز است، این چنین خاموش کردن این ماشین‌ها نیز دوره دارد اما بی‌توجهی به همه این موارد صدمات زیاد بسیاری به ما داخل کرده است.

وزیر ارشاد فکری به حال این صنعت کند

وی خطاب به سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی او گفت: با دقت به این که وزیر فرهنگ تازه صنعت چاپ و حساسیت‌های آن را می‌شناسند، خواهشمندیم که درمورد ثبت خواست، تخصیص ارز و قطعی برق فکری به حال این صنعت کنند.

یکی از مشکلات صنعت چاپ در سال‌های تازه دسترسی به مواد اولیه با قیمت مناسب بوده است،‌ تعداد بسیاری از مواد اولیه مصرفی چاپ وارداتی است،‌ این وابستگی به واردات جهت شده تا فعالان این صنعت در تشکیل مواد اولیه نیز قدم بردارند،‌ چاپخانه نقش الماس نیز از سال ۹۷ با راه‌اندازی واحد قزوین به تشکیل و تامین مواد اولیه وارداتی همانند سلفون حرارتی، طلق حرارتی، نوار طلاکوب و … پرداخت،‌ این تولیدات هم در چاپخانه بزرگ نقش الماس مورد منفعت گیری قرار می‌گیرد هم به بازار اراعه شده است. 

دومین مقصد تعیین شده برای بازدید خبرنگاران‌، مجتمع چاپ هودیس پارس در کیلومتر ۱۶ جاده مخصوص می بود،‌ مجتمع چاپ هودیس پارس یکی از  گسترش یافتهترین مراکز چاپ و بسته‌بندی در ایران است که به تشکیل جعبه‌های دارویی و آرایشی می‌پردازد. این مجتمع از سال ۷۷ فعالیت خود را اغاز کرد و در سال ۸۵ با ۵ نفر پرسنل چاپخانه خود را افتتاح کرد،‌ این مجتمع شامل قسمت‌های طراحی‌، تشکیل،‌ لیتوگرافی‌، کنترل کیفیت،‌ و با ۱۶ دستگاه و ماشین آلات چاپ …. فعالیت می‌کند.

صنعت چاپ ,

طراحی و چاپ بسته‌بندی دارویی، برش و تشکیل کارتن بسته‌بندی، برچسب‌زنی و بسته‌بندی تحت سختی،  تشکیل بسته‌بندی‌های با مطرح و رنگ‌های چاپ شده  از جمله خدماتی است که این هولدینگ اراعه می‌کند.  

امیر هومن محمدی مدیرعامل مجتمع چاپ هودیس پارس در ابتدای این بازدید در جمع خبرنگاران حاضر شد و در سخنانی او گفت:‌ این مجموعه از سال ۱۳۸۴ در فضایی به وسعت نزدیک به ۳۰ هزار مترمربع تاسیس شد، ما با منفعت‌مندی از تکنولوژی‌های پیشرفته چاپ افست و بسته‌بندی‌های پیشرفته، بسته‌بندی‌های متنوع و با کیفیتی برای صنایع دارویی تشکیل می‌کنیم و با دقت به اهمیت اختصاصی‌ای که بسته‌بندی دارو دارد، همه خدمات خود را با مراعات استانداردهای داخلی و بین‌المللی اراعه می‌دهیم.

او همین طور گفت: طبق معمولً چاپخانه‌ها در همه دنیا همه نوع بسته‌بندی را تشکیل می‌کنند بسته‌بندی دارو هم در کنارش تشکیل می‌شود، اما در دنیا چاپخانه‌هایی هم می باشند که فقط بسته‌بندی دارویی تشکیل می‌کنند، ما سبک  خود را به آن سمت بردیم و از نزدیک به ۱۰ سال پیش زیاد تخصصی تلاش کردیم علمی که برای این کار نیاز است را از چاپخانه‌های خارجی الگوبرداری کنیم.

صنعت چاپ ,

محمدی پیروزی مجموعه خود را ۸۰ درصدی دانست و او گفت:‌  اکنون مجتمع هودیس پارس به اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز صادرات دارد،‌ در کل ۱۰ درصد محصولات‌مان صادرات اولیه و نزدیک به ۴۰ درصد صادرات ثانویه می‌شود و بقیه هم برای محصولات داخلی منفعت گیری می‌شود.

قسمت فرد دیگر از سخنانی محمدی به  لزوم استاندارد‌سازی چاپخانه‌ها در ایران تعلق داشت،‌ وی او گفت:‌ یک چاپخانه بعضی اوقات ناچار است چندین نوع استاندارد را مراعات کند که بتواند به شکل تخصصی در بسته‌بندی دارویی کار کند و به اروپا صادرات داشته باشد اما در این مسیر مشکلات و چالش‌های بسیاری هم پیش روی خود دارد.

محمدی با اشاره به افت کیفیت در تشکیل بسته‌بندی دارو با دقت به افزایش قیمت دارو او گفت:‌ امیدوارم رئیس‌جمهور مبحث قیمت دستوری دارو را حل کند، طی سال‌های تازه این نوشته به کیفیت صنعت چاپ و کیفیت دارو صدمه بسیاری زده است، چون چون برای تشکیل کننده‌ صرف نمی‌کند، از قیمت‌های بسته بندی‌شان می‌زنند یا این که از مواداولیه بی‌کیفیت منفعت گیری می‌کنند، در این عرصه یا این که قیمت دارو باید برگردد به حالتی که غیردستوری می بود یا این که اگر دولت می‌خواهد به بیمار پشتیبانی کند به بیمار یارانه بدهد.

هاتفی از مسئولان هولدینگ هودیس پارس نیز در جریان بازدید خبرنگاران از این چاپخانه او گفت:‌  ۹۵ درصد محصولات تولیدی در این مجتمع  جعبه‌های دارویی و ۵ درصد جعبه‌های آرایشی است.در هودیس ۱۵۷ نفر به طور مستقیم و ۲۲۰ نفر به طور غیر مستقیم فعالیت می‌کنند، تعداد بسیاری از ماشین آلات نو داخل شده است،‌ ولی ماشین آلاتی که برای اروپاست به علت تحریم امکان واردات نو و دست اول وجود ندارد.

وی یکی از مشکلات حاضر را قطعی برق دانسته و می‌گوید: طبق معمول قطعی برق را با فعالیت شبانه جبران می کنیم.

خدمات چاپ و بسته بندی دارویی یکی از قسمت های حیاتی صنعت دارویی است که نیاز به دقت بالا و منفعت گیری از تجهیزات پیشرفته دارد. هم‌این چنین از اهمیت نگه داری کیفیت تعداد بسیاری برخوردار است،‌ هاتفی در این عرصه می‌گوید: در فرآیند تشکیل جعبه‌های دارویی به این نکات بهداشتی و استاندارد دقت خاصی می‌شود،‌ در هودیس ۱۰ کارشناس بازرسی کنترل کیفیت وجود دارند که از ابتدای تشکیل تا انتهای تشکیل کامل خط چک می‌شود، چون باید کمترین انحراف را در جعبه‌های دارویی داشته باشیم.

وی در جواب به سوال تسنیم مبنی بر این که آیا کنترل کیفیت بسته به نوع خواست و حساسیت شرکت‌های خواست دهنده تحول می‌کند‌، او گفت:‌ در خواست‌های صادراتی مواد اولیه امکان پذیر‌، تحول کند، یا این که شرکت خواست دهنده پارامترهای کنترلی سخت‌گیرانه‌ای داشته باشد، ما جلسه مشترکی با کنترل کیفیت برگزار می‌کنیم که سختگیرانه‌تر پیش رود.

واحد طراحی و ایده‌پردازی آخرین مرحله بازدید از چاپخانه هودیس پارس می بود،‌  واحدی که تیم طراحی هودیس در آن مستقر بوده و همه مراجل طراجی و ایده‌پردازی‌، شخصیت‌پردازی و … در آن انجام می‌شد.

در ادامه این بازدید نشستی با وجود جلال ذکایی نائب رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران، غلامرضا شجاع مدیرتعاونی لیتوگرافان تهرانف‌ بابک عابدینی رئییس اتحادیه صادرکنندکان صنعت چاپ و هومن محمدی مدیرعامل مجتمع چاپ هودیس پارس و نائب ردیس اتحادیه صادر کنندکان برگزار شد.

جلال ذکایی، نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران که از ابتدای این بازدید خبرنگاران را همراهی می‌کرد،با اشاره به طراحی این بازدید توسط ستاد صنفی بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ، او گفت: این ستاد متشکل از ۹ تشکل و اتحادیه است که برای اولین بار  این مراسم را انجام خواهند داد، یقیناً توانایی اول ما است و برای سال‌های آتی تلاش می کنیم که برنامه‌های متنوع تری داشته باشیم.صنعت چاپ ,

ذکایی در ادامه گفت: عموم مردم و مخاطبان تصورشان از چاپ فقطً چاپ کتاب و مطبوعات است، اما بر پایه آمار جهانی هر روز سهم چاپ کتاب و مطبوعات در حوزه چاپ کمرنگ‌تر می‌شود و به همان نسبت چاپ بسته‌بندی و چاپ تجاری رشد اشکار می‌کند و دنیا هم به این سمت و سو حرکت می‌کند و آنچه که پیش روی صنعت چاپ است، چاپ بسته‌بندی چاپ دیجیتال و مواردی از این دست است. یقیناً حوزه چاپ کتاب و مطبوعات هم وجود دارد اما تحول سمت داده و به سمت چاپ دیجیتال و نشر الکترونیک می‌رود.

آزادسازی ۱۱ زندانی غیر عمد به مناسبت روز ملی صنعت چاپ

وی  با اشاره به برنامه‌های ستاد صنفی بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ گفت‌: سپس از آخرین جلسه جشنواره شورای سیاست‌گذاری جشنواره چاپ به فکر این افتادیم که از طرف صنف هم بخواهیم حرکتی انجام بدهیم و تلاش کردیم نوع رویکردمان به سمت یه سری فعالیت‌های مسئولیت اجتماعی و عام المنفعه برود. امروز برای اولین بار یک اتفاق زیاد زیاد خوب و دلنشین افتاده که یک اتفاق نمادین است، ما به مناسبت ۱۱ شهریور شرایط آزادی ۱۱ زندانی محکوم مالی غیرعمد را توسط خیران صنعت چاپ را فراهم کردیم که تعدادی از آن‌ها آزاد شدند و تعداد فرد دیگر هم در طول این هفته به بغل خانواده‌هایشان برمی‌گردند.

ذکایی از دیدار فعالان صنف چاپ با وزیر ارشاد خبر داد و او گفت:‌ دیداری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تدارک دیدیم که موافقت اولیه آن گرفته شده و چشم به راه زمان قطعی آن هستیم تا مدیران تشکل‌ها بتوانند با ایشان دیدار تازه‌ای داشته باشند و علاوه بر تبریک انتصاب ایشان، از نزدیک با دیدگاه‌های تازه ایشان آشنا شوند، همینطور وزیر با مسائل، مشکلات و معضلات حوزه چاپ آشنا شوند.

جمع‌آوری نمادین محصولات چاپی رها شده در طبیعت

وی  با اشاره به اهمیت نگه داری محیط زیست در صنعت چاپ او گفت: امروز دنیا نسبت به محیط زیست به شدت حساسیت مشخص می کند، ما هم غافل نیستیم و به گفتن یک مسئولیت اجتماعی برنامه‌ای برای آن تدارک دیدیم، در این عرصه تیمی از بچه‌های چاپ قرار است به طور نمادین آنچه که همکاران ما تشکیل کردند و متاسفانه توسط مردم در طبیعت رها شده را جمع‌آوری کنند و به نوعی اظهار کنیم که این محصولاتی که چاپ شده برای مصرف است نه برای آلوده کردن محیط زیست.

 ذکایی در ادامه گفت:‌ این چنین در حوزه مسئولیت اجتماعی اتفاق فرد دیگر که رقم خواهد خورد، بازدید و عیادت از مددجویان مجموعه کهریزک توسط تعدادی از چاپخانه‌داران است، این چنین گردهمایی دانش‌آموختگان صنعت چاپ جلسه با مدیران انستیتو چاپ دانشگاه امیرکبیر نیز برنامه فرد دیگر است که طی هفته آتی برگزار می‌شود.

غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان نیز که در این بازدید وجود داشت،‌ در سخنانی او گفت:‌ تقریبا از دو دهه پیش همیشه می‌خواستیم به مسئولان این نوشته را بگوییم که صنعت چاپ فقط چاپ کتاب و مطبوعات نیست، چون احتمالا کمتر از۵ تا ۶ درصد از کل محصولات چاپی به این حوزه برمی‌گردد. از سال ۸۱ یا ۸۲ جشنواره ۱۱ شهریور توسط وزارت ارشاد برگزار شد، همه دغدغه ما این می بود که توانمندی‌ها و عظمت صنعت چاپ را به مسئولان نشان بدهیم.صنعت چاپ ,

به طور تخصصی باید درمورد صنعت چاپ تعیین تکلیف شود

وی  او گفت:‌ امیدواریم  به طور تخصصی در ربط با صنعت چاپ تعیین و تکلیف شود و از این بلاتکلیفی و از این احتمالا عدم حمایتی که اتفاق می افتد، اتفاق خوبی بیفتد، این روز‌ها اتفاق خوب فرد دیگر هم که افتاده این است که به تازگی بین ناشران و چاپخانه‌داران نزدیکی خوبی تشکیل شده و نزدیک به ۷ تشکل حوزه نشر و اهالی چاپ ارتباطات خوبی با هم دارند.

بابک عابدین، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ نیز که در جمع خبرنگاران حاضر شده می بود،‌ در سخنانی او گفت:‌ چاپ یک صنعت فراگیر، تاثیرگذار و مهم برای سرزمین است، همانطور که می‌دانید اهمیت این صنعت در توزیع، فروش، صادرات و همه مرحله های وجود در بازار کلیه کالاهای تشکیل شده در جهان است.

صنعت چاپ ,

وی با گفتن این که روز ملی صنعت چاپ فقط یک روز در تقویم نیست، او گفت: ۱۱ شهریور روزی برای بزرگداشت و تقدیر و سپاس از همه فعالانی است که در این صنعت زحمت می‌کشند، همانند چاپخانه‌داران، کارکنان، بازرگانان، تجار، تولیدکنندگان و همه فعالان اقتصادی حتی مصرف‌کنندگانی که در این عرصه از کالای نهایی منفعت گیری می‌کنند.

جشنواره صنعت چاپ باید سپس بین‌المللی اشکار کند

 عابدین به برگزاری جشنواره ملی صنعت چاپ اشاره کرد و او گفت:‌ یکی از خواسته‌های ما این است که او گفت و گو تقدیر از دانش آموزان یا دانش آموختگان برتر صنعت چاپ و صنایع وابسته به چاپ از دانشگاه در جشنواره گنجانده شود، که امیدواریم در این جشنواره این اتفاق بیفتد.او گفت و گو دیگر سمت و سو دادن جشنواره به مبحث بین‌المللی آن است، امیدواریم که بتوانیم حداقل در مرحله اول کشورهای منطقه را برای این که در جشنواره وجود داشته باشند جذب کنیم تا ما بتوانیم ایران را به یک نماد برای جشنواره و جشن صنعت چاپ در منطقه تبدیل کنیم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان چاپ به او گفت و گو محیط‌زیست اشاره کرد و او گفت: اتحادیه اروپا قانونی را به منظور عدم حمایتاز فعالیت اقتصادی با فعالان و واحدهایی تصویب کرده که جنگل‌زدایی انجام خواهند داد، یعنی حتی در این حد مسیر محیط زیست را پیگیری می‌کنند، غیر از آن نیز در عرصه معارفه بسته‌بندی سلامت، بسته‌بندی‌های زیست تخریب‌پذیر که محیط زیست را آلوده نمی‌کنند، نیز عمل های بسیاری را جستوجو می‌کند.

خودکفایی ایران در تشکیل لیبل‌های بسته‌بندی

عابدین با اشاره به فعالیت اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان صنعت چاپ و بسته بندی  در عرصه خودکفایی در تشکیل لیبل‌های بسته بندی از سال ۲۰۱۱ او گفت: اکنون به این خودکفایی رسیدیم هم در عرصه چاپ و هم در عرصه تشکیل مواد اولیه مصرفی در آن؛‌ در تشکیل لیبل‌های چسب‌دار، فیلم‌های چسب‌دار، برخی مرکب‌ها و… به این علت بزرگترین اندوخته‌گذاری موثر در این عرصه رقم خورد و نهایتاً به صادرات این محصول هم دست اشکار کردیم.

صادرات ترکیه در عرصه چاپ معادل صادارت نفتی ایران است

هومن محمدی نیز در این نشست در جواب به سوال تسنیم منبی بر این که در گسترش بازارهای صادراتی چقذدر موفق بودیم و در رقاتبت با کشورهای منطقه در جایگاه چندم هستیم،‌ او گفت:‌ در او گفت و گو صادرات چاپی تا این مدت زیاد عقب هستیم، صادرات ترکیه در عرصه کالاهای چاپی به اروپا معادل صادرات نفت ما بوده است و این یعنی ما بازار بزرگی را از دست داده‌ایم و صادرات‌مان در این حوزه احتمالا یک پنجاه یا یک صدم ترکیه هم نیست، علت نوشته هم این است که زیاد راحت مواد اولیه تهیه می‌کنند و نقل و انتقال پول از ایران به دیگر کشورها به سختی ایران نیست. تا وقتی که این مسائل حل نشود فعالیت‌های صادراتی ما زیاد رونق نمی‌گیرد و هرچه بگوییم در حد سخن و مقدارهای کم باقی می‌ماند.

گسترش بازارهای صادراتی چاپ در ایران با دقت به ظرفیت‌های حاضر امری دور از انتظار نیست،‌ اندوخته‌گذاری‌های قابل توجهی در سال‌های تازه در ایران در این عرصه انجام شده که نقش الماس و هودیس پارس دو نمونه از آن است،.

در ایران امکان تشکیل محصولاتی برای صادرات به منطقه و فراتر از کشورهای منطقه وجود دارد، اما فرآیندهایی برای رقابتی‌تر شدن صنعت چاپ نیاز است که باید فراهم شود. برای این که بتوانیم با شرایط روز سازگار باشیم، ناوگان چاپ باید ابراز شود، منفعت گیری از تکنولوژی‌های گسترش یافتهتر که استاندارهای مورد نیاز بسته‌بندی را دارد‌، در این عرصه زیاد مثمرثمر است،‌ طبیعتاً برای به‌روز رسانی ناوگان صنعت چاپ نیازمند تسهیلات هستیم. با دقت به این که قیمت ماشین‌آلات چاپ زیاد گران است و چاپ یکی از گران‌ترین صنایع دنیا را دارد، برای به‌روزرسانی ناوگان چاپ نیازمند حمایتو همفکری و همکاری دولت است تا بتوان در آینده نزدیک استانداردهایی لحاظ کنیم که در بازار رقابتی منطقه وجود قابل دقت داشته باشیم.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی