به گزارش مهتاب من
صنعت شیرینی و شکلات ایران ظرفیت تشکیل سالانه ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن را دارد، اما قسمت بزرگی از این ظرفیت بلااستفاده مانده و تولیدکنندگان تنها از نزدیک به ۲ میلیون تن از آن منفعت میبرد.
جمشید مغازه ای در مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت شیرینی و شکلات ایران با اشاره به روال تشکیل و بازارهای صادراتی شیرینی و شکلات ایرانی به این مسئله اشاره کرد که در بین سالهای ۹۵ و ۹۶ صادرات این صنعت نزدیک به یک میلیارد دلار می بود که بازدید بازار کشورهای منطقه نشان میداد ظرفیت صادرات تا ۲ میلیارد دلار را داریم، به شرط این که بسترهای آن فراهم شود.
مدیر اجرایی بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت شیرینی و شکلات ایران به این مسئله نیز اشاره کرد که هم چنان محصولات شیرینی و شکلات ایران به کشورهای اروپایی اروپای شرقی صادر میشود.
مغازه ای ادامه داد: اکنون علت مهم افت صادرات در این صنعت، تحریمها علیه ایران است که آن را با مشکلاتی از جمله تامین مواد اولیه، نوسانات نرخ ارز، تامین کالاهای اساسی همچون شکر ،روغن، آرد، سوخت و انرژی و این چنین نقل و انتقالات ارزی مواجه کرده است.
مغازهای یکی دیگر از مشکلات این صنعت را قاچاق بیسکویت، آدامس و شکلات دانست و او گفت: اکنون بیشتر از ۴۰ درصد بازار داخلی ایران را کالاهای قاچاق از جمله آدامس و بیسکویت در بر گرفته است.
او همین طور گفت: آدامس محصولی کم حجم و پر بهاست که روزانه در ایران ۲۰ میلیارد تومان گردش مالی دارد.
مغازه ای افزود: با پیگیری از طریق ستاد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توانستهایم جلوی بخشی از قاچاق این کالاها به داخل سرزمین را بگیریم که اکنون افت یافته است و اکنون بخشی از مواد اولیه همچون کره، کاکائو، پودر کاکائو و اسیدهای خوراکی داخل سرزمین میشود.
منبع :
اکوایران
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها