شهلا ریاحی اولین زن کارگردان سینمای ایران را بشناسید + بیوگرافی و سوابق_مهتاب من

شهلا ریاحی در تئاتر هارون الرشید


به گزارش مهتاب من



به گزارش تجارت نیوز،

شهلا ریاحی از بازیگران قدیمی تئاتر، سینما و تلویزیون ایران است که سپس از انقلاب نیز به فعالیت خود در ادامه گفت.

ریاحی در طول دوران فعالیت خود در نزدیک به ۷۰ فیلم سینمایی نقش‌آفرینی کرد و به گفتن «اولین زن کارگردان سینمای ایران» شناخته می‌شود. در ادامه بیوگرافی شهلا ریاحی را مطالعه می‌کنید.

شهلا ریاحی کیست؟

قوت‌الزّمان وفادوست، معروف به شهلا ریاحی متولد ۱۸ شهریور ۱۳۰۵ در تهران و درگذشته ۱۰ دی ۱۳۹۸ در همین شهر، هنرپیشه سینما، تئاتر و تلویزیون می بود.

ریاحی تحصیلات خود را تا مقطع سیکل در ادامه گفت و در ۱۷ سالگی، بنا به خواست و راهنمایی همسرش، اسماعیل ریاحی، به صحنه تئاتر تهران راه یافت.

او در سال ۱۳۳۵ فیلم «مرجان» را کارگردانی کرد و به این ترتیب گفتن «اولین زن کارگردان سینمای ایران» را به خود تعلق داد.

اغاز موفق شهلا ریاحی با تئاتر

در نخستین بازی‌اش که برگرفته از نمایشنامه‌ای با گفتن «سیاست هارون‌الرشید» می بود، نقش اول را به‌طوری ایفا کرد که با استقبال تعداد بسیاری روبه رو شد. بازی در این تاثییر علتشد سپس‌ها به‌گفتن یک بازیگر سرشناس موردتوجه قرار گیرد.

از تئاتر‌های معروف او در دهه اول بازیگری‌اش می‌توان به «دختر ولگرد» اشاره کرد که در سال ۱۳۲۷ در تهران به روی صحنه رفت. اجرای موفق این تئاتر به قدری بر سر زبان‌ها افتاده می بود که در سال۱۳۲۹ در اصفهان و بعد از آن بلافاصله در شیراز نیز به اجرا درآمد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

ورود شهلا ریاحی به سینما

شهلا ریاحی سینمای حرفه‌ای را در سال ۱۳۳۰ با فیلم «خواب‌های طلایی» به کارگردانی معزالدیوان فکری توانایی کرد.

شهلا ریاحی در نمایی از فیلم دختر چوپان

او بعد از بازی در این فیلم در سال۱۳۳۱ در فیلم «یک نگاه» و یک سال سپس در فیلم «چهره آشنا» ایفای نقش کرد و به یکی از چهره‌های نقل سینمای ایران تبدیل شد.

ریاحی زیاد سریع به ایفاکننده نقش «مادر» در سینما تبدیل شد و این راه را تا سال‌های سپس از انقلاب و اواخر دوران حرفه‌ای در ادامه گفت.

گویندگی و دوبله شهلا ریاحی

او این چنین گوینده رادیو و تلویزیون و مجری برنامه‌های کودک می بود و در فیلم‌های معروفی، چون «دلیجان آتش» و «بربادرفته» در نقش دوبلور ظاهر شد.

شهلا ریاحی بین سال‌های ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۹ علاوه بر تئاتر و سینما، چند نمایشنامه رادیویی را کارگردانی کرد.

همسر و فرزندان شهلا ریاحی

شهلا ریاحی هنگامی که تنها ۱۴ سال داشت با اسماعیل ریاحی ۲۰ ساله ازدواج کرد. این دو با هم یک دختر و یک پسر به نام‌های پریچهره و منوچهر داشتند.

اسماعیل ریاحی فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان سینما در سال ۱۳۸۹ درگذشت.

شهلا ریاحی در کنار همسرش

درگذشت شهلا ریاحی

شهلا ریاحی که به زوال عقل مبتلا می بود نزدیک به ۱۰ ماه در بیمارستان بستری می بود و در شامگاه ۱۰ دی ۱۳۹۸ درگذشت.

مراسم تشییع پیکر شهلا ریاحی، صبح یکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۸ با وجود اقشار گوناگون مردم و جمعی از هنرمندان، در تالار وحدت برگزار شد.

پارس نماد داده ها





منبع :


روزیاتو




دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی