سقوط مصرف لبنیات/ محصولات لبنی رسماً گران شدند_مهتاب من

سقوط مصرف لبنیات/ محصولات لبنی رسماً گران شدند


به گزارش مهتاب من



به گزارش تجارت نیوز،

بر پایه اظهار سازمان حمایتقیمت شیر پاستوریزه کم‌چرب معمولی بطری یک لیتری ۲۸ هزار تومان، شیر پاستوریزه کم‌چرب بطری یک لیتری با ویتامین D3 به قیمت ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان و قیمت شیر پاستوریزه کیسه‌ای کم‌چرب ۹۰۰ گرمی ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان تعیین شده است. 

این چنین شیر پاستوریزه کم‌چرب ۸۰۰ گرمی با ویتامین دی سه نیز ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است‌.

قیمت پنیر یواف ۴۰۰ گرمی نسبتاً چرب ۵۶ هزار تومان و ماست کم‌چرب دبه‌ای ۲.۵ کیلوگرمی ۷۷ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است. 

قیمت‌های فوق بر مبنای شیر خام درِ دامداری هر کیلوگرم ۱۸ هزار تومان و چربی هر کیلوگرم ۳۰ هزار تومان تعیین شده است.

قیمت دیگر محصولات لبنی به تناسب قیمت‌های فوق (لحاظ قیمت چربی و تناسب وزنی) با هماهنگی سازمان حمایتاز سوی شرکت‌های تولیدی در سامانه ۱۲۴ بارگذاری می‌شود.

بعد از گرانی گوشت و حذف تدریجی آن از سفره خانوار ایرانی، اکنون نوبت به گرانی لبنیات رسیده است، درحالی‌که لبنیات از مهم‌ترین کالاهای اساسی و از با اهمیت ترین اقلام سفره خانوار برای تامین پروتئین و کلسیم به حساب می اید، افزایش قیمت تولیدات صنایع لبنی از سال‌های قبل تا بحال، هزینه سنگینی بر دوش خانوارهای ایرانی تحمیل کرده و تبدیل حذف یا افت این کالا در بین قشرهای ضعیف یا متوسط جامعه شده است.

از نظر دیگر، فعالان صنعت لبنیات نیز به وضع حاضر معترض و اعتقاد دارند هنگامی دولت هزینه‌های تولیدشده را افزایش داده، نمی‌تواند انتظار داشته باشد که تولیدکنندگان کالای خود را با نرخ قبل به بازار اراعه کنند.

چرا قیمت لبنیات افزایش یافت؟

احسان ظفری، مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران، درمورد علت افزایش قیمت لبنیات او گفت: افزایش قیمت لبنیات از قیمت شیر خام و مواد بسته‌بندی که عمدتاً مواد پتروشیمی، حقوق، دستمزد و حمل‌ونقل است نشأت گرفته است. شیر خام نسبت به سال ۱۴۰۳، ۲۰ درصد افزایش قیمت اشکار کرده و به تبعیت از آن محصولات لبنی هم نزدیک به ۲۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ تا بحال رشد قیمتی داشته‌اند.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

او با تایید این نوشته که افزایش لبنیات، افت مقدار تقاضا را در پی دارد اظهار کرد: دولت در ابتدای هر سال برنامه افزایش شیر خام را جستوجو می‌کند و وقتی‌ که بهای شیر خام افزایش اشکار می‌کند چاره‌ای جز گران شدن لبنیات نیست. دولت می‌تواند راهکارهای فرد دیگر هم داشته باشد که نرخ شیر خام را ثابت نگه دارد و جلوی افزایش لبنیات را بگیرد؛ چون هرچه قیمت بالاتر می‌رود سرانه مصرف پایین‌تر می‌آید و کارخانه‌ها نیز به علت افت تشکیل متضرر خواهد شد.

این فعال قسمت خصوصی در آخر توضیحاتش به نوشته گران‌فروشی خرده‌فروشان پرداخت و اضافه کرد: تخلف در هر جایی که باشد باید دستگاه‌های نظارتی جلوی آن را بگیرند. در ابتدای سال هم چندتا از واحدهای لبنی خودشان قیمت‌ها را بالا بردند که اکنون مقرر شده آن واحدها مشمول جریمه شده‌اند و دیگر نمی توانند افزایش ۲۵ درصد را در محصولات خود اعمال کنند.

برای مطالعه زیاد تر گزارش افزایش قیمت لبنیات شایعه یا حقیقت؟ را در مهتاب من بخوانید. 








دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی