به نقل از مهتاب من
در سال ۱۹۳۶، کشف یک شیء شگفت در نزدیکی بغداد، عراق، جامعه باستانشناسی را متحیر کرد. این شیء که به “باتری بغداد” معروف شد، از یک ظرف سفالی، یک لوله مسی و یک میله آهنی راه اندازی شده می بود. ساختار این شیء شباهت بسیاری به یک باتری داشت و این سوال را نقل کرد که آیا مردم باستان از الکتریسیته آگاهی داشتند؟
به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، از زمان کشف این شیء، نظریههای مختلفی در رابطه کاربرد آن اراعه شده است. برخی اعتقاد دارند که این شیء یک باتری اولیه بوده است که برای آبکاری فلزات یا اهداف پزشکی منفعت گیری میشده است. وجود مواد رسانا همانند مس و آهن و این چنین گمان منفعت گیری از یک مایع اسیدی به گفتن الکترولیت، این نظریه را تحکیم میکند.برخی دیگر اعتقاد دارند که این شیء برای نگهداری متون مقدس یا مواد مورد قیمت منفعت گیری میشده است. نظریه فرد دیگر نیز وجود دارد که این شیء را یک شیء مذهبی با کاربردهای خاص میداند.
با وجود نظریههای گوناگون، تا این مدت هم ابهامات بسیاری درمورد باتری بغداد وجود دارد. هیچ مدرک مستدلی وجود ندارد که نشان دهد مردم باستان از این چنین فناوری گسترش یافتهای آگاه بودهاند. ساختار این شیء به طوری است که میتوان آن را به راه حلهای گوناگون تفسیر کرد. تا بحال مثالهای شبیهی از این شیء در مکانهای دیگر کشف نشده است.
محققان تلاش کردهاند تا با ساخت مثالهای شبیه از باتری بغداد، کارکرد آن را بازدید کنند. برخی از این آزمایشها نشان دادهاند که این شیء میتواند جریان الکتریکی تشکیل کند، اما این به معنی منفعت گیری قطعی از آن به گفتن باتری نیست. باتری بغداد هم چنان یکی از بزرگترین معماهای باستانشناسی است. با وجود تحقیقات زیاد، تا این مدت نمیتوان با قطعیت در رابطه کاربرد مهم آن اظهار نظر کرد. این شیء مشخص می کند که تمدنهای باستانی امکان پذیر به دانش و فناوریهایی دست یافته باشند که فکر میکردیم فراتر از توانمندیهای آنها بوده است.
کشف باتری بغداد مشخص می کند که انسان از دیرباز به جستوجو راههایی برای ذخیره و منفعت گیری از انرژی بوده است. از آن زمان تا بحال، فناوری باتری پیشرفتهای شگرفی داشته است. از باتریهای اولیه که از مواد طبیعی ساخته میشدند تا باتریهای لیتیوم-یونی امروزی که در همه جا منفعت گیری خواهد شد، هر نسل از باتریها کارآمدتر و پرقدرت شده است. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها