به گزارش مهتاب من
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسینم، چندی پیش او گفتوگویی با دبیر اسبق شورای نظارت بر صدا و سیما، سیداحسان قاضیزاده هاشمی، انجام شد که در آن به نکات مهمی در خصوص پشت پرده بیقانونیها در شبکه نمایشخانگی اشاره کرد.
او اظهار داشت که با اهمیت ترین ضعف ساترا، فقدان قانون است و این کمبود، ساختار قوت را تحت تأثیر قرار داده و صدمههای جدی به این نهاد داخل کرده است. وی این چنین پافشاری کرد که به صدا و سیما اظهار کردهایم که ادامه این حالت به سود آنها نخواهد می بود.
قاضیزاده هاشمی مسئلهای قابل تأمل را نقل کرد و او گفت: «آییننامهها الزام قانونی ندارند و قانون واقعی تنها آن چیزی است که به تصویب مجلس و قبول شورای نگهبان رسیده باشد. در تعداد بسیاری از موارد، دستگاه قضایی به سود ساترا رأی نمیدهد.»
در جریان این او مباحثه، قاضیزاده هاشمی به زمانطلبی پلتفرمها اشاره کرد و او گفت که آنها به خوبی از حالت و خلأهای قانونی آگاهاند و به همین علت در تعداد بسیاری از عرصهها، مطابق میل خود عمل میکنند. به این علت، فقدان قانون علتشده که نه ساترا بداند چه اختیاری دارد و نه پلتفرمها خود را ملزم به مراعات اصول و قوانین میبینند.
حتی در جریان کشمکشهای بین ساترا و فیلیمو، او گفت و گو درمورد خلأهای قانونی به اوج خود رسید. در تازه ترین اظهارنظر رئیس صدا و سیما، او بار دیگر به این مسئله اشاره کرد که «در حوزه نمایشخانگی نقص قانون داریم.»
وی این چنین پافشاری کرد: «ساترا بهگفتن تنظیمگر و به نوعی ضابط، تنها ماموریتاش گزارشدهی تخلفات است و هیچ ضمانت اجرایی برای آنکه این گزارشها به نتیجه ملموسی برسند، وجود ندارد. ما در حوزه نمایشخانگی با نقص قانون روبه روایم و در تلاشیم تا این قانون را اصلاح کنیم. انتظار ما از دستگاه قضایی این است که بهگفتن مدعیالعموم، موارد گزارششده توسط ساترا را با جدّیت بیشتری پیگیری کند.»
کشمکشها با اخطار و نامهای حاوی تذکر حقوقی که بوی توقیف میداد، اغاز شد. این نامه که به تکه اول برنامه «اکنون» و منفعت گیری از نام «کتاب باز» و برخی مسائل دیگر مربوط میشد، به پلتفرم پخشکننده ابلاغ و توسط مدیر آن پلتفرم رسانهای شد.
بعد از آن، این کشمکشها با تذکر فرد دیگر در خصوص گزارش عادل فردوسیپور در آپارات اسپرت ادامه اشکار کرد، که در آن پافشاری شده می بود این برنامه نباید بدون مجوز پخش شود.
در تازه ترین اتفاق، مدیر پلتفرم فیلیمو از «دریافت ابلاغیه شکایت صداوسیما به علت پخش مسابقات فوتبال و پخش برنامههای «جوکر»، «آکتور»، «رهایم کن»، «سقوط» و سه سریال دیگر» خبر داد.
وی در صفحه مجازی خود نوشت: «اکنون ابلاغیه شکایت صداوسیما را دریافت کردهام. معاون آن سازمان از قوه قضاییه تقاضای تعقیب بنده به علت پخش مسابقات فوتبال و برنامههای جوکر، آکتور، رهایم کن، سقوط و سه سریال دیگر را به همراه حذف این سریالها از فیلیمو کرده است! طرف مهم ما صداوسیماست، نه چیزی به نام ساترا. رقیبی که نظارت، قضاوت و انحصار را با هم میخواهد!»
در شکوائیه سازمان صداوسیما، نوشته «انتشار کردن عکسها، تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی و تحصیل مال از طریق نامشروع» گفتن شده و آثار مختلفی از جمله جوکر، آکتور، بیگناه، نیوکمپ، سقوط، تیانتی و رهایم کن بهطور اشکار ذکر شده است.
شاکی (صداوسیما) با استناد به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که انتشار کردن هرگونه پخش زنده محتوا در فضای مجازی را منحصراً به صداوسیما محول کرده است، بدون اشاره مستقیم به برنامه عادل فردوسیپور، خواستار حذف این برنامهها از پلتفرم پخشکننده شد.
مسئله اینجاست که بهرغم حاشیهها، پخش این دو برنامه هم چنان در شبکه نمایشخانگی ادامه دارد. در واقع، میتوان او گفت آن تذکر به تخلف، وقتی که به نتیجه نرسید و ادامه پخش هر دو برنامه اتفاق افتاد، نشاندهنده نقصی در قانون است؛ قانونی که باید از هرگونه تخلف و مشکلی در این فضا جلوگیری کند و از حقوق فعالان عرصه رسانههای صوتی و تصویری دفاع کند.
مخاطبان شبکه نمایشخانگی انتقاداتی دارند که برای پیگیری و رسیدن به نتیجه، نیازمند قوانین منسجم و الزامات قانونی است. روزی او گفت و گو آگهیهای متعدد تبلیغاتی نقل میشود، روزی دیگر آثار بیکیفیت و روزی هم خشونت در نمایشخانگی؛ اینها همه نیاز به رسیدگی و تنظیمگری دارند، نه فقطً چند مورد خاص.
به این علت، ضابطهمند شدن فضای شبکه نمایشخانگی نیازمند بازدید و ورود جدّی مجلس شورای اسلامی و همراهی دولتمردان است. اگر قرار است رگولاتوری یا همان تنظیمگری بهدرستی، دقیق و هوشمندانه پیش برود، چارچوبمند شدن این فضا علتمیشود که هر نوع حرکت سلیقهای در نظارت بر نمایشخانگی کنار رود.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها