بحران تامین انرژی در دیتاسنترهای هوش مصنوعی_مهتاب من

بحران تامین انرژی در دیتاسنترهای هوش مصنوعی


به نقل از مهتاب من

در چشم‌انداز محور داده امروز، تقاضا برای هوش مصنوعی هیچ نشانه‌ای از افت نشان نمی‌دهد، چون در حال تبدیل شدن به بخشی جدایی‌ناپذیر از ماموریت های روزمره برای کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان است. گزارشی از گلدمن ساکس نشان داد که غول‌های فناوری متمرکز بر هوش مصنوعی بیشتر از ۱ تریلیون دلار در سال‌های آینده هزینه خواهند کرد که قسمت قابل توجهی از اندوخته به مراکز داده، زیرساخت‌های هوش مصنوعی و شبکه برق تعلق خواهد یافت.

به نقل از سرویس زیرساخت رسانه اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، افزایش اندوخته‌گذاری‌ها در هوش مصنوعی، نیاز به مراکز داده زیاد تر برای هوش مصنوعی را افزایش می‌دهد که می‌تواند ظرفیت محاسباتی اضافی مورد نیاز را فراهم کند اما به انرژی زیاد بیشتری نسبت به مراکز داده سنتی نیاز دارد. به گفتن مثال، در سال ۲۰۲۲، مراکز داده بیشتر از ۴ درصد از کل برق مصرفی در ایالات متحده را مصرف کردند. بر پایه موسسه تحقیقات برق، با دقت به تقاضای قوت هوش مصنوعی، این رقم تا سال ۲۰۳۰ بیشتر از دو برابر به ۹ درصد افزایش خواهد یافت. محرک این مصرف انرژی، GPUهای پرقدرت‌تری می باشند که در پیکربندی‌هایی مستقر خواهد شد که در سطح رک، مصرف برق را از محدوده جاری زیر ۵۰ کیلووات تا ۱ مگاوات در سال ۲۰۳۰ افزایش می‌دهد.

با دقت به این چنین پیش‌بینی‌هایی، اپراتورهای مراکز داده با یک تصمیم مهم برای مطمعن از آمادگی طویل مدت برای هوش مصنوعی روبه رو می باشند: ترقی زیرساخت‌های حاضر یا ساخت تاسیسات تازه از ابتدا.

هر گزینه مزایا و چالش‌های منحصر به فرد خود را دارد. فهمیدن این مزایا و معایب برای تصمیم‌گیری آگاهانه‌ای که با اهداف تجاری، محدودیت‌های بودجه و نیازهای آینده همسو باشد، الزامی است. طیف وسیعی از عوامل قابل‌دقت زمان تصمیم‌گیری برای به‌روزرسانی فناوری حاضر یا اغاز از نو و ساخت یک مرکز داده تازه هوش مصنوعی عبارت هستند از:

  • زیرساخت‌های تاسیسات حاضر: زمان به‌روزرسانی یک مرکز داده حاضر، باید سیستم‌های HVAC، زیرساخت برق، سیستم‌های توزیع انرژی و ظرفیت بارگذاری سازه‌ای را بازدید کرد تا مطمعن حاصل شود که می‌توانند از افزایش تقاضایی که با ارتقا به یک مرکز داده هوش مصنوعی تشکیل می‌شود، حمایتکنند.
  • توانایی ارتقا به ولتاژهای بالاتر – همانند معماری قوت ۴۸ ولت (V) یا حتی ۸۰۰ ولت: اجرای یا ارتقا به یک معماری ولتاژ باس بالاتر می‌تواند مدیریت حرارتی و کارایی را بهبود بخشد و در عین حال توان بالاتر مورد نیاز برای سرورهای هوش مصنوعی و تجهیزات IT را تامین کند.
  • پتانسیل منفعت گیری از برق سه فاز، خنک‌سازی هدایتی و خنک‌سازی غوطه‌وری مایع: هر دو فناوری می‌توانند به از بین بردن چالش‌های قوت و گرما مرتبط با افزایش ظرفیت‌های محاسباتی و تجهیزات شبکه پرقدرت پشتیبانی کنند.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

اخبار پزشکی