طرز تهیه ته چین مرغ که یکی از غذاهای اصیل خوشمزه و لذیذ ایرانی مثل عدس پلو و لوبیا پلو و دیزی است را اموزش میدهیم. ته چین مرغ از قدیم تا به زمان حال یک غذای شاهانه و خاص بود. این غذا ویژگی های خاصی دارد. به دلیل وجود زعفران غذایی خوش رنگ و خوش طعم است.
طرز تهیه ته چین مرغ ساده
مواد لازم برای طرز تهیه ته چین مرغ برای ۴ نفر که از رستوران سر اشپز ایران کمک گرفتیم:
برنج | ۴ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد |
زعفران | ۵ قاشق غذاحوری |
ماست چکیده | ۱ پیمانه |
زرشک | ۱۵۰ گرم |
ادویه | در توضیخات |
پیاز | ۲ عدد |
روغن | به میزان لازم |
خلال پسته | به میزان دلخواه |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
گلاب | ۱ قاشق غذاحوری |
برای طرز تهیه ته چین مرغ ابتدا مرغ را به خوبی بشویید. سپس قابلمه ای را تا نصفه اب پر کنید. ان را روی شعله زیاد گاز قراردهید. سپس مرغ به همراه مقداری زردچوبه، دارچین و دو عدد پیاز کمی فلفل سیاه داخل یک قابلمه مناسب بریزید. سپس زیر شعله را کمی کم کنید. تا زمانی اجازه پخت دهید. که اب قابلمه کامل تبخیر و مرغ حسابی بپزد.
در ادامه طرز تهیه ته چین مرغ ؛ مرغ را از قابلمه خارج کنید. مرغ را کنار بگذارید تا ولرم و خنک شود. سپس آنرا به صورت ریش ریش خرد کنید. سپس آنرا به همراه کمی روغن مایع ( به همراه کمی کره) داخل یک تابه بریزید. و کمی تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه به مرغ اضافه و تفت دادن را ادامه دهید. تا مرغ با ادویه ها یکدست شود، سپس مرغ را کنار بگذارید.
طرز تهیه ته چین ساده
در ادامه طرز تهیه ته چین مرغ ساده زرشک هارا خوب بشویید. انرا به مدت ۱۵ دقیقه خیس کنید. زرشک هارا آبکشی کنید. سپس به همراه کمی شکر و مقداری کره یا روغن مایع در یک تابه مناسب تفت دهید. تا رنگ زرشک ها تغییر کند سپس زرشک را کنار بگذارید.
همانطور که در طرز تهیه برنج ابکش اموزش دادیم. برنج را نسبت به مقدار و مدل آن بین ۱ تا ۳ ساعت به همراه ۱قاشق چایخوری نمک و آب ولرم خیس کنید. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید. و انرا تا نیمه آب پر کنیم و بگذارید تا آب به جوش بیاید.
در ادامه طرز تهیه ته چین مرغ پس از اینکه آب جوش آمد. ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه کنید. سپس برنج را به آب جوش اضافه کنید. و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود. سپس زمانی که دانه های برنج کاملا نرم شدند. ولی مغزشان سفت بود. برنج را آبکشی کنید. پس از اینکه برنج را آبکش کردید انرا کنار بگذارید.
ته چین مرغ مجلسی
در ادامه طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی زرده های تخم مرغ را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. زرده های تخم مرغ را به خوبی هم بزنید. تا مخلوط و از حالت لختگی خارج شود. سپس ماست چکیده را به همراه گلاب و زعفران دم کرده به کاسه اضافه کنید.مواد را به خوبی هم بزنید. و به خوبی ترکیب کنید. تا موادی کاملا مخلوط و یکدست بدست بیاید.
برنجی که آبکش کردید را به کاسه حاوی مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه کنید. مواد را به آرامی مخلوط کنید. تا با هم یکدست شوند. در ادامه قابلمه ای که برای پخت ته چین در نظر دارید را با کمی روغن چرب کنید. نصف مخلوط برنج را کف قابلمه بریزید. و با پشت قاشق به خوبی فشرده کنید. سپس مرغ را به همراه زرشک روی برنج بریزید. در ادامه باقیماند مخلوط برنج را به قابلمه اضافه کنید.
در ادامه طرز تهیه ته چین مرغ مجددا برنج را با پشت قاشق فشرده کنید. حالا قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید. برای دم کشیدن ته چین حدود یک ساعت زمان نیاز است. در پایان پس از اینکه پخت ته چین به پایان رسید، آنرا به آرامی روی یک ظرف مناسب بر گردانید، سپس با خلال پسته و زرشک تزیین کنید. نوش ج