مشکلات تکراری افتدارو برای بیماران تالاسمی همه ندارد_مهتاب من

مشکلات تکراری کمبود دارو برای بیماران تالاسمی تمامی ندارد


به گزارش مهتاب من

نظام سلامت سرزمین، حال خوبی ندارد، منبع های مالی کم، افتنیروی انسانی در گروه‌‎هایی همانند پرستاری، افتدارو، گران شدن خدمات، در کنار مسأله فراهم ارز دارو و تجهیزات پزشکی و گمان تحول قیمت ارز مرتبط با آن در حالی این روز‌ها سیستم بهداشت و درمان سرزمین را تهدید می‌کند که همزمان مسائلی همچون آلودگی هوا و بیماری‌های فصلی و این چنین افت ذخایر خونی نیز به امری دلواپس کننده تبدیل شده است.

افت ذخایر خونی و نگرانی بیماران تالاسمی

بر پایه گزارش‌های اراعه شده توسط سازمان انتقال خون، سالانه بیشتر از دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد خونی در سرزمین اهدا می‌شود که بخشی از آن به در مراکز جراحی و قسمت فرد دیگر نیز به مصرف بیماران خاص می‌رسد.

به حرف های مصطفی جمالی مدیرعامل سازمان انتقال خون سالانه نزدیک به «سه میلیون واحد خون در سرزمین» مصرف می‌شود. این واحد‌های خونی عمدتا توسط اهداکنندگانی فراهم می‌شود که با مراکز انتقال خون مراجعه می‌کنند. در برخی از فصول سال به دلایلی همانند سرما، آلودگی هوا و تعطیلات اهداکنندگان کمتری به مراکز انتقال

خون مراجعه کرده و در نتیجه ذخایر خونی هم افت اشکار می‌کند.

افت ذخایر خونی علاوه بر این که امکان پذیر برخی جراحی‌های پیچیده و اورژانسی را دچار مشکل کند، حالت را برای بیماران تالاسمی که به حرف های مدیرعامل انجمن حمایتاز بیماران تالاسمی قسمت قابل توجهی از ذخایر خونی به مصرف آنها می‌رسد، دلواپس کننده است.

یونس عرب با گفتن این که اکنون یکی از مشکلاتی که این بیماران را تهدید می‌کند، حالت ذخایر خونی است، او گفت: نزدیک به ۳۰ درصد از منبع های خونی سرزمین به مصرف بیماران تالاسمی می‌رسد این در حالی است که سرد شدن هوا، تعطیلات و آلودگی هوا تبدیل افت شدید ذخایر خونی سرزمین شده است.

او گفت: با دقت به حالت جاری ذخایر خونی چنانچه بحرانی در سرزمین رخ دهد این حالت بغرنج‌تر شده و جان بیماران تالاسمی و دیگر بیمارانی که برای ادامه حیات خود به خون اهدایی وابسته می باشند دلواپس کننده‌تر می‌شود.

عرب در ادامه گفت: اکنون بیماران زیاد بسیاری در مناطق محروم و این چنین مناطق شمالی و جنوبی سرزمین در صف دریافت خون می باشند، خون و فرآورده‌های خونی توسط شبکه خون‌رسانی در سرزمین توزیع می‌شود و اگر در جایی خون دچار افتباشد این شبکه، خون مورد نیاز فراهم می‌کند. این در حالی است که در تهران نیز ناظر

افت ذخایر خونی هستیم.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

افت منبع های نظام سلامت؛ افزایش پرداختی از جیب بیماران

افت ذخایر خونی تنها مشکل بیماران خاص به اختصاصی بیماران تالاسمی نیست. همانگونه که حرف های شد منبع های نظام سلامت به شدت افت اشکار کرده است. به حرف های علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت ۹۷ هزار میلیارد تومان بدهی انباشتی دانشگاه‌ها و از آن سو اعتبارات بیمه‌ها نیز محدود شده است.

رئیسی این چنین با اشاره به افزایش پرداختی از جیب مردم، او گفت: پرداختی از جیب مردم زیاد بالاست. این پرداختی در حوزه دارو ۶۶ درصد و در آزمایشگاه‌ها ۶۹ درصد است، در حالی که باید ۳۰ درصد از جیب مردم و ۷۰ درصد از سوی دولت پرداخت شود.

چنانچه ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی و دارو‌هایی که هم چنان از این ارز منفعت گیری می‌کنند دچار تحول شوند با بالا رفتن قیمت آنها چه بسا مقدار پرداختی از جیب بیماران نیز افزایش اشکار کند. این مسأله را عرب با نگرانی توصیف کرد و او گفت: چنانچه تغیر نرخ ارز ترجیحی مرتبط با دارو و تجهیزات پزشکی صورت بگیرد، پرداختی از جیب بیماران افزایش اشکار کرده و چه بسا به پرداختی از جیب یک فرد مبتلا به تالاسمی به ۱۴ تا ۱۵ میلیون ماه برسد.

وی با اشاره به مشکلات بیماران تالاسمی طی پنج سال قبل یادآور شد: متأسفانه برای تحریم‌ها، در این پنج سال

تعداد زیاد بسیاری از بیماران تالاسمی جان خود را از دست دادند، چنانچه نرخ ارز ترجیحی دارو‌ها و تجهیزات پزشکی تحول کند، مشکلات در فراهم دارو‌ها و تجهیزات پزشکی وارداتی هم در قسمت مواد اولیه و هم محصول نهایی افزایش اشکار کرده حالت این بیماران دلواپس‌کننده‌تر می‌کند..

از نظر دیگر کمبود‌های دارویی نیز جهت شده تا هر از بعضی اوقات گروهی از بیماران دچار مشکل شوند. در روز‌های قبل رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی نسبت به افتدارو‌های فیبرونوژن و فاکتور‌های ۸ و ۹ انتقاد کرد. به حرف های مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی دارو‌های مرتبط با این گروه از بیماران خاص نیز نیز حالت رضایتبخشی ندارند.

عرب در این رابطه او گفت: اکنون بیماران تالاسمی با افتدارو‌های دیسفرال و جیدنیو روبه رو می باشند. این دارو‌ها در بازار وجود ندارند یا این که توزیع نامناسبی دارند.

با وجود این نگرانی‌ها، سازمان غذا و دارو در روز‌های قبل از اغاز تشکیل ذخیره استراتژیک داروی بیماران خاص خبر داد، این کار چنانچه رخ دهد احتمالا بخشی از مشکلات این بیماران حداقل در حوزه دارو حل شود در کنار آن حالت توزیع دارو‌ها نیز باید اصلاح شود تا این بیماران دچار مشکلی که عرب به آن اشاره کرده است نشود./آنا

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی