گزارشی از نمایش «ساعر ۵» و بازنمایی روزهای جنگ لبنان_مهتاب من

تئاتر مقاومت ,


به گزارش مهتاب من

به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم؛ «ساعر ۵» که توسط بنیاد «مکتب حاج قاسم» و با همکاری منطقه فرهنگی و گردشکری عباس‌آباد تشکیل شده است روایت یکی از با اهمیت ترین و حساس‌ترین رخداد‌های جنگ ۳۳ روزه لبنان در سال ۲۰۰۶ (که به جنگ تموز معروف است) را بر صحنه می‌آورد. گزارشی از اجرای این نمایش تهیه کرده‌ایم که در ادامه می خوانید.

ساعت حوالی شش به محل برگزاری نمایش ساعر ۵ رسیدیم؛ در بلیت اظهار شده می بود که نیم ساعت قبل از اغاز نمایش در محل اجرا باشیم. محل اجرا در محوطه باز گذر فرهنگ در اراضی عباس آباد (مابین باغ کتاب و موزه دفاع مقدس) است. چند منقل آتش از سوی عوامل اجرایی نمایش در فضای بیرونی روشن می بود و مردمی که کم کم اضافه می‌شدند در کنار آتش ها قرار می‌گرفتند و تلاش می‌کردند تا خودشان را گرم کنند. سرد می بود اما صدای شکستن و سوختن چوب و گرمای آن حس متناقض جالبی به همراه داشت. سرانجام ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه ورودی نمایش باز شد و داخل شدیم.

همان ابتدا تیم نمایش به هر نفر یک پتوی سبک می‌دادند و مخاطبان را به نوشیدن چای داغ که در ورودی قرار داشت دعوت می‌کردند. صندلی‌هایی فلزی برای حضار چیده شده می بود و فن هایی گرمایشی در کنار صندلی ها قرار داده شده می بود. چایی مان را خوردیم و پتو را دورمان پیچیدیم و دقیقا همان موقع می بود که نمایش اغاز شد؛ یک اغاز با نورپردازی دلنشین که سربازان اسرائیلی را درست روبروی ما قرار می‌داد؛ سیاه پوشانی که نور لیزر تفنگ‌هایشان به سمتمان می بود و از بعد انتقال حس هراس و انزجار برمی‌آمد. کم کم شخصیت‌ها داخل صحنه شدند و فهمید شدیم که ما قسمتی تخریب شده از لبنان را می‌بینیم که محل قرار یک خانواده است برای وقتی که در بی سامانی جنگ به یک دیگر دسترسی نداشتند آنجا جمع شوند تا همدیگر را گم نکنند. خانواده آمدند و چشم به راه پدرشان شدند؛ پدری که از نیروهای مقاومت و اتفاقا همسنگر سردار سلیمانی می بود.

در این گیرودار که هر کدام از اعضای خانواده به شکلی ترسیده بودند و او گفت وگوهایی پر از بیم و امید داشتند دو سرباز اسرائیلی هم سر رسیدند و فضا را التهاب‌تر کردند. در نهایت این گونه شد که پدر به موقع رسید و یکی از سربازان اسرائیلی کشته و فرد دیگر به اسارت گرفته شد. در ادامه فهمید شدیم که مادر داستان اصالتا لبنانی نیست اما برای عشق، دین و آرمانهایش را عوض کرده و ساکن لبنان شده است. در یکی دو موقعیت پدر قصه با بیسیم با سردار سلیمانی سخن بگویید می‌کرد و شنیدن صدای سردار که در بحبوحه جنگ به نیروی خود می‌او گفت مواظب خانواده‌ات باش، تکرار همان شناخت ما از سردار سلیمانی و باور جاودانه‌اش است که باید از خانه و خانواده محافظت کرد.

اگرچه این قصه یک سخن تکراری داشت و آن بی رحمی و تجاوز اسرائیل و ویران کردن زندگی ها و آدم ها می بود اما در ترکیب با نمود های اختصاصی خوب میدانی، بازیگران قوی و داستانی دلنشین زیاد تازه و دیدنی می بود. در جایی از قصه هلکوپترهای اسرائیلی بالای سر آدم های قصه و یقیناً ما بودند و ترکیب صدا و نور به قدری دلنشین می بود که واقعا یک هلکوپتر را بالای سرمان فکر کردیم.

از دیگر جذابیت های نمایش موزیکال بودن آن می بود و این که «حسین حقیقی» خواننده پاپ سرزمین و تیمی از بازیگران که او را همراهی می‌کردند در میانه قصه به میدان می‌آمدند و می‌خواندند و نبض داستان را زنده و دلنشین نگه می‌داشتند.

یقیناً سرما مخاطبان را اذیت می‌کرد و بهر می بود نمایش در محل فرد دیگر برگزار می‌شد اما ریتم شدت داشت و تا انتها از تپش نیفتاد. تقریبا زیاد تر مخاطبانی که به تماشا آمده بودند تا انتها پای کار نشستند.

یادآور می شود سیامک صفری، آن‌ماری سلامه، شیما جعفرزاده، محمدرضا سامیان، محمد امین پازکی، ترنم کرمانیان، نفس جافری و امین زندگانی بازیگران «ساعر ۵» می باشند. اجرای این نمایش از روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه در گذر فرهنگ منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد اغاز شده و به زمان ۳۰ شب (هر شب ساعت ۱۸:۳۰) روی صحنه خواهد رفت و مخاطبان می‌توانند برای تهیه بلیت رایگان به سایت نماتیکت مراجعه کنند.

انتهای مطلب/

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

 

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی