به گزارش مهتاب من
به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، نشست خبری مستند «کی پاپ» عصر امروز در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
مستند «کیپاپ» به کارگردانی و نویسندگی علی کوثری و تهیهکنندگی محمدحسین جعفریان روایتی از اتفاق کی پاپ در ایران و هواداری از آن است. این فیلم مستند در هجدهمین جشنواره سینما حقیقت وجود داشت و اولین توانایی فیلمسازی مستند بلند کوثری به حساب می اید.
بعد از نمایش این مستند، کوثری کارگردان تاثییر در جواب به سوال خبرنگاران درمورد ایده ساخت این مستند گفت: ماجرای ساخت این فیلم مستند به اواخر سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برمیگردد و ایده آن از همان زمان در ذهنم شکل گرفت. در ابتدا میخواستم از مدیریت فرهنگی کره جنوبی الهام بگیرم و به شیوه مدیریت فرهنگی در داخل ایران برسم و آن را مورد بازدید قرار بدهم، اما بعد از تحقیق و پژوهشهایی که داشتم به موضوعات ریزتری رسیدم که یکی از آنها سوژه این مستند شد. سوژه این مستند درمورد هواداری دختران و پسران کرهای از «کیپاپ» است.
او همین طور گفت: در زمان تحقیق و پژوهش این مستند با نزدیک به ۵۰ نفر بین سنین ۷ تا ۳۱ ساله که هوادار کیپاپ در ایران بودند، سخن بگویید کردم. قضیهای که در این بین برایم جای سوال داشت، این می بود که نوع برخورد با اتفاقهای این چنینی در کشورمان سلبی است. برای مثال در مدارس ایران هنگامی فهمید خواهد شد که یک نوجوان طرفدار BTS است، او را مورد بازخواست قرار خواهند داد؛ اجازه نمیدهند هودی بپوشد، لباس بنفش بپوشد و مویش را چتری بزند!
این فیلمساز مستند در جواب به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر این که مستند روایتی کارت پستالی از کیپاپ اراعه کرده و داخل لایههای عمیقتر نشده است، او گفت: نگاهها نسبت به طرفداران کیپاپ در رسانهها ما منفی است؛ برای مثال آنها را طرفدار شیطانپرستی یا همجنسگرایی معارفه میکنند و یک روایت منفی از آن اراعه خواهند داد؛ به همین علت ناچار شدیم روایت کارت پستالی داشته باشم، چرا که حس میکردم زیادها اطلاعات بسیاری از آن ندارند. به نظرم سخن این مستند باید سال ۱۳۹۳ زده میشد و اکنون در مرحله پست بحران هستیم. دلنشین است بدانید که هواداران کیپاپ که در دورههایی دختران دانشگاهی و سپس نوجوانان دبیرستانی بودند، اکنون به دوران دبستان رسیدهاند.
وی خاطرنشان کرد: این فیلم مستند، اولین فیلم فارسی زبان درمورد کی پاپ است. عمیق هست اما عمیق نشده است. علت عمیق نشدن این است که تعداد بسیاری از خانوادهها هیچ شناختی از وجوهات کیپاپ ندارند و به همین علت نمیشد داخل لایههای عمیقتر شد. در این مستند تلاش کردیم سرنخ را بدهیم تا بقیه پژوهشگران بروند و سرچ کنند. مخاطب مهم این فیلم خانوادهها، فعالین فرهنگی و مربیان پرورشی مدارس می باشند؛ مربیان پرورشی مدارس به طور مستقیم با نوجوانان در تعاملاند و باید به جهان آنها نزدیک شوند و برخورد چکشی نکنند.
او با اشاره به این که خانوادهها از علاقه فرهنگی نوجوانان خود بیخبراند و همین نوشته میتواند عرصهساز چالشهای جدی بشود، او گفت: دلنشین است بدانید زیاد از سوژههای این فیلم که در دورهمی کیپاپرها سراغشان رفتیم بدون خبر خانوادههایشان به آنجا آمده بودند و والدین آنها اصلا نمیدانستند. این نوشته زیاد خطرناک است و خانوادهها باید در این چنین موضوعاتی در کنار فرزندانشان قرار بگیرند.
کوثری فرمود: این مستند ۳ ضلع اساسی دارد؛ خانواده، حکمرانان فرهنگی و فعالان فرهنگی. تعداد بسیاری از خانوادهها اصلا نمیدانند این اتفاق چیست و از علاقه فرهنگی نوجوانان خود بیخبراند، فعالان فرهنگی از دغدغههای نسل جوان بیخبراند و حکمرانان فرهنگی نیز به این این چنین موضوعات دقت نمیکنند. باید اشاره کنم که موسیقی کی پاپ سومین صادرات فرهنگی کره جنوبی است که در ایران نیز طرفداران بسیاری دارد؛ از این نظر پرداخت به این نوشته اهمیت بسیاری دارد.
این فیلمساز مستند درمورد برخی عکس العملها به این مستند که آن را قبحزدایی توصیف کرده بودند، او گفت: به نظرم اکنون در مرحلهای هستیم که از هشدار قبلایم؛ احتمالا اگر سال ۱۳۹۳ این سخن را گفتن میکردیم، میشد نامش را قبحزدایی بگذاریم اما اکنون هواداری از کیپاپ در ایران به دختران ابتدایی رسیده است. من نمیگویم به سمت و سویی که کرهای رفتند برویم و قصدم تبلیغ کیپاپ در ایران نیست، بلکه سخن من این است که باید از این مدل الهام بگیریم. سخن من این است که تولیدات فرهنگی زیاد مقداری درمورد نوجوانان داریم. بروید و ببینید که چند فیلم سینمایی یا موسیقی درموردی نوجوان ساختهایم. چیزهایی هم که تشکیل میشود، جریانساز نیست و سرزمین را از نظر تمدنی به سمت و سوی نامشخصی میبرد.
محمدحسین جعفریان تهیهکننده این فیلم مستند در جواب به سوالی درمورد این که آیا این فیلم اکران تلویزیونی دارد یا خیر، او گفت: دور از انتظار است این چنین فیلمی اجازه پخش در ساختار پخش تلویزیون را داشته باشد. یقیناً یکی دو نسخه برای برخی از مدیران سازمان فرستادهایم. با این حال، پخش مهم این مستند در فضای مجازی و ویاودیها است.
تهیهکننده این فیلم مستند او گفت: مراسم رونمایی از مستند «کیپاپ» روز جمعه ۵ بهمن ماه در سینما بهمن برگزار میشود. این مراسم بزرگترین میتینگ خانوادگی کیپاپ است و هواداران کیپاپ میتوانند با خانوادهشان به این مراسم بیانند. بعد از رونمایی از این مستند، تریبون آزاد نیز برگزار میشود تا نوجوانان دغدغههای خود را خطاب به خانوادهها و مسئولین بزنند. بعد از این مراسم رونمایی، اکرانهای سیار در جمع نوجوانان برقرار خواهد شد و بعد از آن این مستند در روبیکا اراعه میشود.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها