۲۰ درصد از کودکان سرطانی با دارو‌های حاضر درمان نمی‌شوند؛ به داروهای تازه نیز دسترسی نداریم_مهتاب من

۲۰ درصد از کودکان سرطانی با دارو‌های موجود درمان نمی‌شوند؛ به داروهای جدید نیز دسترسی نداریم


به گزارش مهتاب من

حسن ابوالقاسمی، رئیس انجمن سرطان کودکان ایران درمورد حالت ابتلا به سرطان در بین کودکان او گفت: مطابق شواهدی که داریم، سالانه ۳ هزار کودک زیر ۱۵ سال در ایران مبتلا به سرطان خواهد شد. یقیناً متاسفانه هیچ گاه از وزارت بهداشت یک آمار دقیق انتشار نشده است، چون یک رجیستری کامل و به کلمه بی‌عیب وجود ندارد. اما با دقت به اطلاعات انجمن سرطان کودکان و این چنین اطلاعاتی که از محک توسط انجمن سرطان کودکان گرفته شده به نظر می‌رسد سالانه ۳ هزار کودک در ایران مبتلا به سرطان خواهد شد.

شایع‌ترین سرطان در کودکان کدامند؟

او گفت: شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون، در درجه دوم سرطان مغز و سلسله اعصاب مرکزی و در درجه سوم سرطان غدد لنفاوی است. بر خلاف سرطان‌های بزرگسالان که می‌توانیم بگوییم محیط ۹۰ درصد نقش دارد و به کلمه قابل سنجش و قابل پیشگیری است، در سرطان‌های کودکان محیط تاثییر چندانی ندارد و زیاد تر تغییراتی که در ژن‌ها اتفاق رخ می‌دهد، علتایجاد سرطان می باشند. به این علت در سرطان‌های کودکان زیاد تر تلاش ما بر این است که

روی تشخیص زودرس کار کنیم.

بهبودی کامل ۸۰ درصد از کودکان سرطانی

وی در خصوص حالت دارویی کودکان سرطانی نیز افزود: ۸۰ درصد از کودکانی که در ایران به سرطان مبتلا خواهد شد در نهایت بهبودی کامل اشکار می‌کنند. در سرطان کودکان نتایج ۵۰ درصدی که در درمان سرطان کسب می‌کنیم با داروهای شیمی درمانی قدیمی صورت می‌گیرد، اما ۲۰ درصدی که با این دارو‌ها بهبود اشکار نمی‌کنند، نیاز به داروهای تازه دارند.

داروهای تازه سرطان فوق العاده گران می باشند 

او گفت: داروهای بسیاری در حال ساخت در دنیا است که عمدتا به ایمو نوتراپی مشهور می باشند. داروهای به کلمه ایمونوتراپی داروهایی زیاد گران است و بعضا دسترسی به تعداد بسیاری از آن‌ها نداریم. هزینه داروهایی که از قبل تا بحال مصرف می‌کنیم، بالا نیست و دولت هم پوشش می‌دهد، اما داروهای تازه فوق العاده گران می باشند و بعضا دسترسی به آن‌ها زیاد مشکل است.

اکنون ۱۶۰ فوق تخصص در حوزه سرطان کودکان داریم

ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: در ابتدای انقلاب احتمالا چهار پنج نفر بودند که درمان سرطان کودکان را به مسئولیت داشتند، اکنون ۱۶۰ فوق تخصص در حوزه سرطان کودکان در همه استان‌های سرزمین وجود دارند و این کار را به نحو احسن انجام خواهند داد.

او گفت: آخرین پروتکل‌های درمانی را در سرزمین برای سرطان کودکان منفعت گیری می‌کنیم. در انجمن سرطان کودکان، تشکیلات زیاد خوبی داریم که اساتید با هم مشورت می‌کنند. این چنین در حال کار بر روی

پرورش نیروی تخصصی هستیم که عمل زیاد مهمی محسوب می‌شود و هر جا که افتداشته باشند نیروهای تخصصی برای‌شان پرورش می‌کنیم و سرزمین تلاش می‌کند امکانات دارویی را در اختیار آن‌ها قرار دهد. این چنین خیریه مناسبی داریم که خرج‌هایی که دولت نمی تواند تامین کند، فراهم می کنند و کارهای خوبی انجام شده است.

از رشته خون و سرطان استقبال نمی‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در خصوص افتمتخصص در حوزه سرطان کودکان او گفت: مشکلی که وجود دارد در پرورش نیروی انسانی است. متاسفانه به‌رغم همه مذاکراتی که در دوره‌ها و دولت‌های گوناگون با مسئولان انجام دادیم تعرفه‌ها اصلاح نشد و از رشته خون و سرطان برای این که کار او زیاد سخت است و تعرفه‌های پایین دارد، استقبال نمی‌شود و این حالت جهت می‌شود که پزشک‌ها از حوزه سرطان کودکان استقبال نکنند. تا بحال تلاش کردیم نیروی‌های مورد نیاز دانشگاه و استان‌ها را پرورش کنیم، اما چند سالی هست به علت این که تعرفه‌های پزشکی رشد نکرده، استقبال از رشته سرطان کودکان همانند قبل نیست.

به روشهای نوین درمان سرطان در دنیا کاملا دسترسی داریم

رئیس انجمن سرطان کودکان با گفتن این که به روشهای نوین درمان سرطان در دنیا کاملا دسترسی داریم، او گفت: متخصصان سرطان کودک در مجامع بین المللی شرکت می‌کنند و از آخرین روش های درمان آگاهی داریم. اخیرا یک همایشی از طرف انجمن خون و سرطان تحت گفتن ایمونوتراپی

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

برگزار کردیم و آخرین دستاوردها را مورد بازدید قرار دادیم.در حقیقت پزشکان متخصص سرطان کودکان از دانش روز دنیا برخوردار می باشند.

وی درمورد روال ابتلای کودکان به سرطان او گفت: تا هنگامی یک نظام ثبت سرطان دقیق وجود نداشته باشد، نمی‌توان آمار دقیقی داد، اما همانطور که اهمیت بسیاری به رشته کودکان داده نمی‌شود، طبیعتا به نظام ثبت آن هم چندان اهمیت داده نمی‌شود و هیچ زمان از این نظام‌های ثبتی که وجود دارد، اطلاعات دقیق به دست نیامده که بخواهم قضاوتی در رابطه افزایش یا عدم افزایش سرطان کودکان داشته باشم.

آلودگی آب، خاک و هوا در ابراز سرطان موثرند

ابوالقاسمی در خصوص تاثییر آلودگی هوا در ابتلای کودکان به سرطان او گفت: آلودگی آب، خاک و هوا هر سه در ابراز سرطان موثرند و این هم از کودکی اغاز می‌شود و نمی‌توان او گفت در سرطان کودکان موثر است. به گفتن دیگر این عوامل از کودکی می‌توانند برای تشکیل سرطان در بزرگسالی نقش ایفا کنند. به این علت اینطور نیست که بگوییم این موارد اصلا اثری ندارد، این عوامل تاثیرگذار می باشند و امکان پذیر در بزرگسالی ابراز اشکار کند.

شایع‌ترین سن ابتلا به سرطان در کودکان بین ۲ تا ۴ سالگی است

وی با گفتن این که تعدد کودکان سرطانی در یک خانواده مورد زیاد نادری است که امکان پذیر رخ دهد، افزود: ۳ هزار کودکی که سالانه مبتلا به سرطان خواهد شد، زیر ۱۵ سال می باشند و طبق معمول شایع‌ترین سن ابتلا به سرطان در کودکان بین ۲ تا ۴ سالگی است./ ایلنا

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی