به گزارش مهتاب من
به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، “تاریخ با طعم زغال اخته” که به تازگی سومین چاپ از آن توسط انتشارات سوره مهر در دسترس مخاطب نوجوان قرار گرفته، از جمله کارهای خواندنی یوسف قوجق است که دو فضای متفاوت را به عکس میکشد.
قوجق که پیش از این با کتابهایی چون “زمان جنگ دوتارت را کوک کن” نشان داده که به تاریخ در دل داستان علاقهمند است، در کتاب “تاریخ با طعم زغال اخته” نیز تصویری تاریخی از اختلافات فکری دوره پهلوی را در یک خانواده به نمایش میگذارد. همینقدر کافی است تا بدانیم داستان پر از کشمکش و حس تعلیق همراه خواهد می بود.
جرقه نگارش این داستان، از علاقه یک زن و مرد به هم اغاز میشود؛ زن و مردی که دو روحیه متفاوت داشتند؛ زن که «آنا» صدایش میزنند، از مخالفان رضاشاه است اما مرد از قزاقها و قدیمیسربازهای او.
این نویسنده در او گفتوگویی با تسنیم ضمن اصرار بر این که نتوانستهایم با ابزار هنر، خفقان، ظلم و ستم دوران پهلوی را برای نسل امروز گفتن کنیم و عمده این مشکل فهمید نویسنده است، او گفت:
بعضی اوقات برخوردهای احساسی و احیاناً جناحی با نوشته انقلاب داشتهایم و فضایی تشکیل نکردهایم تا نویسندگان بتوانند فارغ از دغدغهها و هراس از برخوردهای احساسی و بعضاً جناحی، از فضای بسته و شکنجههای آن زمان و از وابستگیهای رژیم به بیگانگان و… بنویسند. نتوانستهایم عزممان را جزم کنیم و از افرادی در داستان بگوییم که میپنداشتهاند نشان ترقی و پیشرفت، مالیدن پیشانیمان به غرب و بهکلمه، غربزدگی است.
به حرف های او؛ نتوانستهایم بسترها و عواملی که تبدیل وقوع انقلاب شد، به خوبی تبیین کنیم. به نظرم زمان آن رسیده تا علل عدم اقبال مخاطبان به مطالعه این گونه آثار و تمایل نیمهجان نویسندگان در نگارش آثاری فاخر در این گونه موضوعات، صدمهشناسی شود.
انتشارات سوره مهر سومین چاپ از این کتاب را برای گروه سنی نوجوان در اختیار مخاطبان قرار داده است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها