امروز قضیه مهم ناشران عراقی فلسطین و غزه است_مهتاب من

امروز مسئله اصلی ناشران عراقی فلسطین و غزه است


به گزارش مهتاب من

به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم،‌ سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فردا،‌ چهارشنبه ۱۷ اردیبهت ماه با وجود ۲ هزار و ۳۶۰ ناشر در مصلای امام خمینی اغاز به کار می‌کند، عراق مهمان اختصاصی این دوره نمایشگاه کتاب تهران است و قرار است ۳۰ ناشر و نویسنده عراقی در ایران وجود اشکار کنند.

عراق کشوری در غرب آسیا و یک سرزمین محوری در منطقه ژئوپلیتیکی خاورمیانه است. این سرزمین با بیشتر از ۴۶ میلیون نفر جمعیت، سی و پنجمین سرزمین پرجمعیت جهان است. عراق یک جمهوری پارلمانی فدرال است و از ۱۹ استان راه اندازی شده است. عراق از شمال با ترکیه، از جنوب با عربستان سعودی، از شرق با ایران، از جنوب شرقی با کویت، از جنوب غربی با اردن و از غرب با سوریه همسایه است. این سرزمین این چنین از جنوب شرق به خلیج فارس راه دارد.

صنعت نشر در عراق امروز‌، با وجود منفعت‌مندی از پیشینه‌ای قوی،‌ با چالش‌های بسیاری مواجه است. یکی از با اهمیت ترین مشکلات، افتزیرساخت‌های ملزوم برای تشکیل و توزیع کتاب در سطح گسترده است؛ تعداد بسیاری از چاپخانه‌ها و مراکز پخش کتاب با مشکلات فنی و افتتجهیزات روبه رو‌اند که این کار به افت کیفیت تولیدات نشر منجر می‌شود. علاوه بر این، مشکلات اقتصادی نیز تأثیر قابل توجهی بر بازار کتاب گذاشته است، به طوری که قوت خرید پایین مردم مانعی برای تهیه کتاب‌های تازه شده و مقدار فروش را افت داده است.

مهتاب من از تنسیم،‌ در اغاز افتتاحیه نمایشگاه کتاب،‌ با عبدالوهاب راضی، رئیس اتحادیه ناشران عراق به او مباحثه نشسته است‌، راضی در این او مباحثه به ظرفیت‌های نشر عراق اشاره کرده است،‌ هم‌این چنین مقاومت و نوشته فلسطین را  از موضوعات محوری مورد دقت نشر در عراق گفتن می‌کند. این او مباحثه به شرح ذیل است:

* تسنیم: عراق مهمان اختصاصی نمایشگاه سی و ششم کتاب تهران شده است،‌ این وجود چه اندازه برای ناشران عراقی دارای اهمیت است؟

 عراق، در سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مهمان افتخاری است، ما به گفتن ناشران عراقی زیاد پافشاری داریم که در همه دوره‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شراکت داشته باشیم.

اما این دوره حائز اهمیت فرد دیگر است، از جمله تعداد شرکت‌کنندگان عراقی که زیاد تر خواهند می بود و  از آنجایی که عراق مهمان افتخاری این دوره است،‌ بی‌تردیدحضور ما متفاوت خواهد می بود، این که از بین کشورها، عراق به گفتن مهمان افتخاری در نمایشگاهی چون نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزیده شود، به گفتن نمایشگاهی که دارای اهمیت، جایگاه معتبر، مقدار شراکت و تعداد بسیاری کشورها شرکت‌کننده است، برای ما جهت فخر و مباهات است، انشالله که مهمان خوبی در این نمایشگاه باشیم.

* تسنیم: برنامه ناشران عراقی برای وجود در ایران چیست و زیاد تر به دبنال چه چیزی هستید؟ آشنایی با نشر ایران،‌ منفعت‌مندی از ظرفیت‌های نشر ایران یا باز کردن مسیر خرید و فروش رایت بین ناشران ایرانی و خارجی؟

به طور کلی ناشران عراقی چه خصوصی چه دولتی، دارای پیشینه‌ها و تجاربی در این حرفه می باشند، به عبارتی حرفه‌ای برداشت خواهد شد، یکی از با اهمیت ترین ویژگی آنها این است که بین آنها با افرادی که دارای دانش و سوابقی در حوزه کتاب و نشر می باشند، ربط وجود دارد، این چنین بین ناشران عراقی با ناشران دیگر کشورها در سال‌های تازه روابطی تشکیل شده است که بخشی از این روابط به ربط با ناشران ایرانی باز می‌گردد. اما آنچه زیاد مهم است، این است که تعامل خوب و سازنده‌ای با ناشران ایرانی وجود دارد که ضمانت‌کننده ربط ناشران و حقوق دو طرف است، چه طرف عراقی یا طرفی ایرانی.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

یکی از مهم‌‌ترین موضوعاتی که روی آنها تمرکز می‌کنیم، آشنایی با ناشران و برقراری راهی برای ادامه همکاری با آن‌ها است،‌ تا بتوانیم از توانمندی‌ها و امکانات ناشران ایرانی و دیگر کشورها منفعت‌مند شویم، این چنین از کتاب‌هایی که در این کشورهای انتشار می‌شود، منفعت گیری کنیم و این می‌تواند، همکاری گسترده‌ای را بین ناشران عراقی و ایرانی در حوزه خرید و فروش رایت، ترجمه کتاب‌ها به زبان‌های یکدیگر (عربی و فارسی) و… شامل شود و یا اصلا نمایندگی‌هایی بین ناشران دو سرزمین در حوزه‌های گوناگون وجود داشته باشد.

بی‌تردید امیدوار هستیم که همکاری گسترده‌ای در این عرصه وجود داشته باشد که تبدیل فعال‌سازی برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی در حوزه صنعت کتاب بین دو سرزمین دوست، برادر و همسایه شود.

* تسنیم: نشر در عراق از قبل زیاد پرباری برخوردار است،‌ اما بعد از وجود آمریکایی‌‌ها تا اندازه‌ای کم شدن کرد‌، اکنون حالت چطور است؟

 من موافق این حرف های نیستم، نشر عراق اکنون نیز همچون قبل دارای اهمیت تعداد بسیاری است و مورد دقت دولتی و مردمی و آکادمیکی در عراق همچون قبل است، همان گونه که می‌دانید، نوشتار سومری یا نوشتاری که در سطح بین‌المللی ناظر آن هستیم، از این سرزمین برخاسته و از قبل‌های دور کتاب نسخه‌برداری می‌شد و به گفتن نسخه‌های خطی نگه داری می‌شد و عراق جزو کشورهایی می بود که به این نوشته دقت زیاد داشت، لذا این دقت دارای ریشه‌های تاریخی بزرگی است.

اما در همان حال همان گونه که می‌دانید، عراق در دوره‌هایی شرایط سیاسی و اجتماعی سختی را ناظر بوده است که بی‌تردید این شرایط روی همه طیف‌ها و مشاغل در عراق تأثیر گذاشت و یکی از آنها صنعت چاپ و نشر و کتاب می بود.

یقیناً این تنها صنعت چاپ و نشر و کتاب نبوده است که از این شرایط تأثیر منفی پذیرفت، اما اکنون به نظرم اغاز جدیدی در عرصه چاپ و نشر در حال وقوع است و روزها و سال‌های آینده با دو دهه قبل که در نتیجه شرایط حاکم بر آن دوره که به آن اشاره داشتم، تفاوت خواهد داشت.

انشالله که حالت چاپ و نشر در آینده، وضعیتی موفق و امیدوارکننده و درحال رشد باشد و بی‌تردید در این عرصه ما نوشته همکاری با کشورهای دیگر در حوزه چاپ و نشر را چه کشورهای همجوار و چه غیر همجوار نادیده نخواهیم گرفت و این همکاری، همکاری ثمربخشی با سرزمین یه ایران به اختصاصی در حوزه چاپ و نشر و دیگر موضوعات مورد دقت ما باشد.

ناشران عراقی از همه قابلیت‌های خود برای حمایتاز محور مقاومت منفعت گیری خواهند کرد

* تسنیم:  نشر مقاومت در ایران و عراق جایگاه اختصاصی‌ای دارد‌، ناشران عراقی نیز در دو دهه تازه مدام رویکرد قابل توجهی در انتشار کردن کتاب‌های مربوط به ادبیات داستانی یا غیرداستانی مقاومت از خود نشان داده‌اند‌، درمورد این رویکرد بفرمایید؟

 جامعه عراق به طورکلی به حقوق خود ایمان و باور دارد، حقوقی همانند وابستگی به خاک، دین و مسائلی که جامعه به آن ایمان و باور دارد، بالطبع هر تجاوز و تعرضی به این اصول و مبادی مردم عراق، جهت خواهد شد که فرهیختگان و نویسندگان و ناشران عراقی عکس العمل نشان دهند و از محوری که محور مقاومت نامیده می‌شود، حمایتکنند و در کنار آن باشند. به این علت از همه قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود برای دور کردن هر تهدیدی که این امت را تهدید کند و حقوق آن را سلب کند، منفعت گیری خواهند کرد.

انشالله عراق و ناشران آن همچون قبل در این حوزه وجود داشته باشند و برای گرفتن همه حقوق خود تلاش خواهند کرد، اگرچه می‌دانیم، زیاد تر این حقوق تنها با مقابله با دشمنان‌مان باز بعد گرفته خواهد شد، هرچه که مربوط به نگارش، اندیشه، قوت نظامی و قوت ساختاری باشد.

اما ما به گفتن ناشر امیدواریم که در این عرصه نقش خود و جایگاه نشر را با انتشار کردن کتاب‌های وابسته ایفا کنیم.

امروز قضیه مهم ناشران عراقی فلسطین است/ نشر عراق در مقابله با اسرائیل دارای ایده و اندیشه است

* تسنیم: نوشته فلسطین و غزه نوشته مورد دقت تعداد بسیاری از نویسندگان و ناشران جهان است،‌ در دو سال تازه نشر عراق چه اندازه به این نوشته دقت کرده است؟ به نظر شما ناشران جهان اسلام چه رسالتی در این عرصه دارند؟

درمورد آنچه که به قضیه فلسطین، غزه و اشغال صهیونیستی اراضی عربی و اسلامی مربوط می‌شود، باید بگویم که بی‌تردید این محوری مهم و قضیه‌ای اساسی برای امت (اسلامی و عربی) و من‌جمله  عراق به گفتن یک سرزمین و تمدن قدیمی است، بی‌تردید ما نیز بخشی از فعالیت‌ها و تحرکاتی هستیم که تلاش دارد، آنچه توسط رژیم صهیونیستی غصب شده را بازگرداند و در این بین نشر دارای نقش تعداد بسیاری است، نشر عراق در عرصه فلسطین با ایده و اندیشه همراه است و مؤید این دیدگاه است که فلسطین به صاحبان آن و مردمش باید بازگردانده شود.

تلاش ناشران فلسطینی برای شفاف‌سازی این اصل که فلسطین به ملت آن تعقل دارد

ناشران عراقی تلاش می‌کنند تا این اصل را شفاف‌سازی کنند و گواه این حرف های، شراکت عراق در جایزه ادبی بین‌المللی فلسطین است که در این مسابقه چندین ناشر و نویسنده از عراق شراکت داشتند و برنده یکی از جوایز این مسابقه در سه الی چهار دوره قبل شدند.

ادبیات مقاومت در عراق ریشه دارد

این مشخص می کند که ادبیات مقاومت در عراق ریشه دارد و در دل‌ عراقی‌ها به طور کلی و ناشران به طور خاص ریشه دوانده و انشالله که همه ما در این سنگر باشیم و همان طور که حرف های شده، حق قابل چشم‌پوشی و فروشی نیست و حقوق مردم فلسطین از بین نمی‌رود و ضایع نمی‌شود، تا وقتی که حتی یک نفر وجود داشته باشد که آن را مطالبه کند و برای بازپس‌گیری آن تلاش کند.

باید این دیدگاه را که فلسطین از آن ملت  آن است را با نشر به جهان اشاعه دهیم

* تسنیم: در دو سال تازه جامعه ادبی در جهان دقت اختصاصی‌ای به حمایتاز فلسطین داشته است،‌ در این بین نخبگان ادبی پیشتاز بوده‌اند از راه‌اندازی تحریم‌های فرهنگی علیه اسرائیل تا محکوم کردن جشنواره‌ها و ناشرانی که به نوعی با همکاری اسرائیلی‌ها مشغول به فعالیت می باشند،‌ همکاری ناشران ایرانی و عراقی در نوشته ادبیات مقاومت با محوریت فلسطین در این بین  به نظر شما چطور می‌تواند باشد؟

بی‌تردید همه عراقی‌ها و همه شرافتمندان امت اسلام بر تحریم و قطع ربط با دیدگاه‌هایی که مغایر دیدگاه‌های مقاومت باشد،‌ متفق‌القول می باشند،‌ هم‌این چنین با عادی‌سازی روابط با اسرائیل و تعامل مثبت یا دیدگاه‌ و نگرش مبتنی بر تحول حقایق و حقیقت‌های فرهنگی ناموافق می باشند،‌ مردم فلسطین در سرزمین‌های اشغالی دارای حق و حقوقی می باشند، که همه ناشران جهان اسلام باید بر این حق و حقوق پافشاری و در راستای احقاق آن عمل کنند. ما ناشران عراقی تلاش می‌کنیم که دیدگاه خاصی داشته باشیم، دیدگاهی مبتنی بر این که فلسطین از آن ملت آنهاست و تلاش می‌کنیم، این دیدگاه را با آنچه انتشار و نقل می‌کنیم، اشاعه دهیم و بی‌تردید ناموافق هر نگرش و دیدگاه فرد دیگر هستیم که برخلاف این دیدگاه عمل کند.

در این ربط باید بگویم، چند ماه قبل جایزه ادبی بین‌المللی فلسطین برگزار شد که میزبان آن بغداد می بود و ناشران عرب و غیر عرب و این چنین نویسندگان کشورهای گوناگون در آن وجود چشمگیری داشتند، همان گونه که گفتم، این جایزه در عراق برگزار شد و تعداد بسیاری از ناشران عراقی جوایزی دریافت کردند که برای نوشته‌هایشان مستحق دریافت آن در حوزه‌های داستان، داستان مختصر، شعر، ادبیات، نقد و غیره بودند.

ناشران عراقی در کنار هر فعالیتی می باشند که برای بازپس‌گیری فلسطین اشغالی عمل می‌کند.

لذا ما علاوه بر داشتن این دیدگاه و نگرش از حامیان آن هستیم و با هر تلاشی که به سود این قضیه بزرگ جهان اسلام انجام‌ می‌شود، همکاری می کنیم. ما در کنار هر فعالیتی هستیم که برای بازپس گرفتن این سرزمین غضب شده از سوی استکبار جهانی عمل می‌کند، انشالله که دست همراهی برای دستیابی به نتیجه و حق و حقوقی باشیم که بازپس گیری سرزمین غصب شده ماست.

وجوه اشتراک ایران و عرق

* تسنیم: به گفتن سوال آخر،‌ بفرمایید، تبادلات فرهنگی بین ایران و عراق با دقت به اشتراکات تاریخی و فرهنگی بین دو سرزمین،‌ چه اندازه می‌تواند در برهه جاری موثر باشد؟

باید صراحتا بگویم که وجوه اشتراک تعداد بسیاری بین دو سرزمین وجود دارد، همانطور که می‌دانید، ما دو تمدن از جمله تمدن‌های قدیم در دنیا هستیم، هرکشور دارای تمدن و میراث و تاریخ بزرگ خاص خویش است.ما و جمهوری اسلامی ایران دو سرزمین همجوار هستیم و بین ما اشتراکات فرهنگی، تاریخی، علمی، فکری، نسبی و قبیله‌ای و مسائل و موضوعات زیاد فرد دیگر مرتبط با باورها وجود دارد.

به این علت وجوه اشتراک تعداد بسیاری وجود دارد و این جهت تسهیل و تحکیم روابط فرهنگی بین دو سرزمین می‌شود و بی‌تردید همچون قبل و حتی بیشتر از آن در روزها، ماه‌ها یا سال‌های آینده ناظر همکاری مثبت و گسترده‌تر به اختصاصی در حوزه نشر مشترک، ترجمه، تبادل تجاری و فرهنگی در حوزه چاپ و نشر باشیم.

ما امیدواریم، بین ما همکاری گسترده و بزرگ و مثمر‌ثمری تشکیل شود. انشالله که این همکاری همچون قبل و زیاد زیاد تر از آن ادامه داشته باشد و بار دیگر عرض می‌کنم که مایه مباهات و افتخار ما و به طور کلی عراق است که مهمان افتخاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی