به نقل از مهتاب من
چین نخستین ۱۲ ماهواره از شبکه ماهوارهای ابررایانهای مداری برنامهریزیشده با ۲۸۰۰ عضو را پرتاب کرده است. مطابق اعلامیه ADA Space این ماهوارهها که توسط شرکت ADA Space آزمایشگاه ژجیانگ و منطقه فناوری پیشرفته نِیجیانگ ساخته شدهاند قادر خواهند می بود دادههای جمعآوریشده را خودشان پردازش کنند و نیازی به ایستگاههای زمینی برای این کار نداشته باشند.
به نقل از سرویس نجوم و هوافشا رسانه اخبار فناوری تکنا، این ماهوارهها بخشی از برنامه محاسبات ستارهای ADA Space و نخستین قسمت از چیزی می باشند که این شرکت آن را صورت فلکی محاسباتی سه جسمی مینامد. به حرف های این شرکت هر یک از این ۱۲ ماهواره دارای یک مدل هوش مصنوعی ۸ میلیارد پارامتری داخلی می باشند و قادر به انجام ۷۴۴ تِرا اُبعد در ثانیه (TOPS) می باشند که معیاری برای قوت پردازش هوش مصنوعی آنها است و ADA Space میگوید مجموعاً میتوانند ۵ پِتا اُبعد در ثانیه (POPS) را مدیریت کنند. این مقدار به مراتب زیاد تر از ۴۰ TOPS مورد نیاز برای یک رایانه شخصی Microsoft Copilot است. مطابق اظهار دولت چین مقصد نهایی تشکیل شبکهای از هزاران ماهواره با دستیابی به ۱۰۰۰ POPS است.
این ماهوارهها با منفعت گیری از لیزر با شدت حداکثر ۱۰۰ گیگابیت در ثانیه با یکدیگر ربط برقرار میکنند و ۳۰ ترابایت فضای ذخیرهسازی را بین خود به اشتراک میگذارند. ۱۲ ماهوارهای که هفته قبل پرتاب شدند محمولههای علمی از جمله یک آشکارساز قطبش اشعه ایکس برای شناسایی اتفاقهای کیهانی گذرا همانند فورانهای پرتو گاما را حمل میکنند. ADA Space در اطلاعیه خود میگوید این ماهوارهها این چنین قابلیت تشکیل دادههای دوقلوی دیجیتال سه بعدی را دارند که میتوان از آنها برای اهدافی همانند عکس العمل اضطراری بازی و گردشگری منفعت گیری کرد.
مزایای داشتن یک ابررایانه فضایی فراتر از صرفهجویی در زمان ارتباطات است. انتقال دادههای ماهوارهای سنتی کند است و به علت عواملی همانند پهنای باند محدود و در دسترس بودن ایستگاههای زمینی کمتر از ۱۰ درصد دادههای ماهوارهای به زمین میرسد. جاناتان مک داول مورخ فضایی و ستارهشناس دانشگاه هاروارد به این رسانه او گفت مراکز داده مداری میتوانند از انرژی خورشیدی منفعت گیری کنند و گرمای خود را به فضا بتابانند و در نتیجه نیازهای انرژی و ردپای کربن را افت دهند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها