سید مهدی شجاعی با جلد چهارم «حماسه سجادیه» می آید_مهتاب من

سید مهدی شجاعی با جلد چهارم «حماسه سجادیه» می آید


به گزارش مهتاب من

به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم،‌ مجموعه «حماسه سجادیه» از جمله کارهای قابل دقت سید‌مهدی شجاعی در سال‌های تازه است که توانسته در بین مخاطبان با استقبال روبه رو شود،‌ این مجموعه یقیناً حاشیه‌هایی را نیز برای سیدمهدی شجاعی تشکیل کرد،‌ از دچار شدن جلد دوم و سوم مجموعه در ممیزی و طویل شدن روال بازدید گرفته تا برخی برداشت‌هایی که از کتاب شده است.

این مجموعه‌ که تا بحال ۳ جلد آن با عناوین «تویی به جای همه»، «اگر غم لشکر انگیزد» و «جز حکایت دوست» انتشار شده است،‌ به واکاوی، روایت و تحلیل وقایع تاریخی دوران حیات پربرکت امام چهارم شیعیان، حضرت علی‌ابن الحسین ابن علی و سیره آن امام می‌پردازد.

سید‌مهدی شجاعی در روزهای تازه در او گفت‌وگویی از انتشار کردن مجلد چهارم این مجموعه و ادامه‌دار بودن آن سخته حرف های است،‌ وی می‌گوید:  کتاب‌هایی که من اخیراً مشغول به کار روی آن‌ها هستم، رمانی درمورد حضرت سجاد(ع) با گفتن کلی «حماسه سجادیه» است که در این کتاب از بنیان و بِیس، حرکت حضرت سجاد(ع) را بازدید کرده‌ام. به این علت که در تاریخ سپس از وقایع عاشورا، حرف های می‌شود که خون بر شمشیر پیروز است و …، اما می‌بینیم که ظاهر قصه اینطور است که بچه‌های پیغمبر(ص) کشته شده‌اند، زن و بچه‌های آن‌ها اسیر شده‌اند و دشمن هم بر قله فتح و پیروزی نشسته است. اما این پیروزی که ما از آن اسم می‌بریم کجای داستان عاشورا است؟ این مسئله مهمی است که آن را بنیاد کار خودم در این سلسله کتاب‌ها قرار داده‌ام و تلاش کرده‌ام از بنیان، اسلام  بدلی را که امام حسین (ع) روبه رو آن ایستاده است، تبیین کنم.

پیگیری های خبرنگار تسنیم مشخص می کند که جلد چهارم این مجموعه هم‌اکنون مرحله های ممیزی را در وزارت ارشاد می‌گذراند وقرار است تا آخر تابستان انتشار شود.

شجاعی در جلد نخست این مجموعه «تویی به جای همه» گریز مکرر به اتفاق کربلا، خواننده را با کاروان اسرا همراه می‌کند تا برگشت امام سجاد به مدینه و  سپس هجرت از مدینه و سکونت در غربت بیابان. وی در کتاب دوم با گفتن «اگر غم لشکر انگیزد»، به  اتفاق حره می پردازد و آنچه در مدینه گذشت و کتاب سوم در بعد روایت وقایعی که مقداری پیش از مرگ یزید در مکه اتفاق افتاد خواننده را هر چه زیاد تر با اسلام و حکومت اموی آشنا می‌سازد.

سومین مجلد از مجموعه حماسه سجادیه است، مشتمل بر چهل فصل است و همچون دو مجلد قبل به واکاوی، روایت و تحلیل وقایع تاریخی دوران حیات پر برکت امام چهارم شیعیان، حضرت علی‌ابن الحسین ابن علی، و سیره آن امام می‌پردازد.

آنچه درمورد این مجموعه خواندنی جلب دقت می‌کند، سهل و ممتنع بودن کار نویسنده است.سید مهدی شجاعی کوشیده است با وفاداری همه به نص صریح تاریخ، روایتی دیگر از زندگی و سیره امام سجاد در دسترس مخاطبان قرار دهد، روایتی که در عین بیانی روان و شیوا به تعداد بسیاری از ابهامات تاریخی حوالی آن امام و دوران حیات ایشان جواب می‌دهد.

بر فردی پوشیده نیست که به فاصله کوتاهی بعد از اتفاق کربلا فجایعی در بلاد اسلام رقم خورد که ننگ و رسوایی آن برگهای تاریخ را سیاه کرد. ولی این که این فجایع چرا و چطور به وقوع پیوستند به صدمه شناسی جدی و تحلیل اندیشمندانه احتیاج دارد و اینجاست که اهمیت کار شجاعی اشکار می‌شود.

وی در این مجموعه تنها راوی صرف تاریخ نیست. داستان‌گوی صرف هم نیست، بلکه تلاش می‌کند در قالب روایت داستانی که تماماً مستند به مستندات تاریخی معتبر است، پرده از رازهایی بردارد که دانستن آنها برای صاحبان خرد ملزوم و الزامی است.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

شجاعی به گفتن یکی از بنیانگذاران ادبیات آیینی در ایران، سابقه فوق الاده در خلق این دست از آثار دارد. او نسل‌هایی از جامعه ایران را با معارف اهل بیت آشنا نموده است. با این‌همه، مجموعه حماسه سجادیه به گواه تاثییر گویی رسالتی دیگر هم برای خود قائل است: روشنگری…اما این تنها رسالت این تاثییر نیست.

عشق شجاعی به اهل بیت و امام سجاد(ع) که در جای جای تاثییر خواسته یا ناخواسته، از پرده برون می‌افتد، بی‌جهت نیست. کرامات امام هر قلب سلیمی را بی‌قرار می‌کند، کراماتی که تعداد بسیاری از آنها تا به حال ناگفته و مغفول مانده بودند و حال در بستر روایت نویسنده گفتن شده‌اند. کراماتی که مخاطب را وادار می‌کنند بی‌اختیار خطاب به علی‌ابن الحسین بگوید: چه مقدار من شما را دوست دارم!

مسئله مهم دیگر درمورد این مجموعه خواندنی نثر شیرین و خوشخوان آن است. نویسنده با چیره‌دستی همه، به مدد منفعت گیری از راویان متعدد در هر فصل پرده می‌گرداند و قلم را به نوعی دیگر به چرخش در می‌آورد. او حتی از آوردن واژگان روز هم ابایی ندارد و این لطیفه حلاوتی دیگر به کار می‌بخشد. برای مثال در همین کتاب سوم جایی از زبان شیطان این چنین می‌خوانیم: «من حتی به مخیله‌ام هم خطور نمی‌کرد که امکان پذیر سجاد یک دفعه از دور با ریموت کنترل، مسیر بازی و جای برنده و بازنده را عوض کند… این که یک دفعه از دعا و نیایش و مناجات، خروجی لژستیکی و پدافندی و عملیات نظامی در بیاورد، انصافا غیرمنتظره می بود.»

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی