به گزارش مهتاب من
به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، نشست خبری نمایش «سیمرغنامه»، اثری اقتباسی از علتالطیر عطار، با وجود عوامل این تاثییر در فضایی صمیمانه برگزار شد. این نمایش که قرار است از ۲۶ تیرماه سال جاری در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه برود، اولین نمایش کودک و نوجوان است که توانسته حمایتیونسکو را در ایران جذب کند؛ اتفاقی که در تئاتر کودک و نوجوان کشورمان بی مانند است.
پیوند تئاتر و موسیقی برای خلق تواناییای متفاوت
رضا فتحالهیپور، تهیهکننده تاثییر، با اشاره به توانایی متفاوت حضورش در تئاتر او گفت: حوزه مهم فعالیت من سینما و نمایش خانگی است و احتمالا برای اولین بار است که در تئاتر در خدمت این تیم هستم. امیدوارم این نشست خبری باب خیر شود و اتفاقی مهم را رقم بزنیم.
او افزود: نمایش برای بچهها همیشه اتفاق خاصی است، مخصوصاً هنگامی خودِ کودکان روی صحنه باشند. موسسه آفرینش که این پروژه را برگزار میکند، موسسهای چندمنظوره است که سالها در حوزه موسیقی فعال بوده و اکنون تصمیم گرفته موسیقی را با تئاتر تلفیق کند. آواز زنده و حرکات موزون هم قسمت جداییناپذیر این تاثییر است.
فتحالهیپور این چنین خبر داد که در کاری انساندوستانه، یکی از اجراها در تاریخ ۲۹ تیرماه به خیریه تعلق خواهد یافت.
او با اشاره به شرایط تازه و لغو اجراها بعد از حوادث ناگوار او گفت: قرارداد جاری ما با سالن پنجروزه است، اما امیدواریم این تاثییر علتشود مخاطبان مجدد به سالنها بازگردند.
قصهای بازنویسیشده با پرندگان بومی ایران
مریم شریفزاده، نویسنده، کارگردان و آهنگساز این تاثییر، درمورد روال شکلگیری «سیمرغنامه» او گفت: این نمایش فقطً یک روایت هنری نیست؛ تلاشی است برای بازآفرینی اثری که پشتوانه غنی عطار نیشابوری را دارد. بچهها با خلاقیت و تلفیق موسیقی و تئاتر اثری نو خلق کردهاند. این چنین از پرندگان بومی ایران در این نمایش منفعت گیری شده تا نسل تازه با آنها آشنا شود.
شریفزاده با گفتن این که نزدیک به یازده ماه است گروه در حال تمرین است و نزدیک به ۳۰ بازیگر در این تاثییر وجود دارند، در ادامه گفت: بچهها آواز را بهصورت حرفهای آموزش دیدهاند. موسیقی نمایش هم توسط دوستان من در ارکستر سمفونی ضبط شده و سپس از اجرا تصمیم دارم این موسیقی را بهصورت یک آلبوم انتشار کنم.
او درمورد بازنویسی داستان گفت: برای این که این کار را مجددنویسی کنم، داستان را تحول دادم. دو سال است که شاگرد آقای محمد چرمشیر هستم و با راهنمایی ایشان این مسیر را پیش بردهام.
در جواب به پرسشی درمورد زمان اجرای نمایش در این شرایط، شریفزاده او گفت: ما به شرایط سخت عادت داریم؛ همانطور که در دوران کرونا آنلاین تمرین میکردیم و توانستیم در تالار وحدت اجرا برویم. اینبار هم در تیرماه تاثییر را به صحنه میبریم.
برنامهریزی برای وجود در جشنوارهها
در آخر نشست، شریفزاده خبرداد که بعد از اجرای تهران، گروه تصمیم دارد «سیمرغنامه» را در جشنوارههای داخلی و خارجی هم روی صحنه ببرد.
با تلفیق آواز زنده، موسیقی ارکسترال، روایت نو و وجود بازیگران نوجوان، «سیمرغنامه» تلاشی است برای آشنا کردن کودکان و نوجوانان با ادبیات کلاسیک ایران، در قالب نمایشی مدرن و خلاقانه.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها