به گزارش مهتاب من
حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر، در عکس العمل به تحول اوزان وزنهبرداری از سوی فدراسیون جهانی و در جواب به این سوال که آیا این تحول به سود ایران است یا خیر، اظهار داشت: فلسفه این سوال به نظر من نادرست است. شما با قانونی در ساختار ورزش روبه رو هستید و موظفید مطابق آن پیش بروید. اینکه این تغییرات به سود یا زیان شما همه میشود، بخشیاش به شانس بازمیگردد و قسمت دیگر آن به برنامهریزی که انجام میدهید.
او همین طور گفت: وزنها در دنیا و اگر بخواهیم آسیاییها را در نظر بگیریم، در برخی اوزان تا حدودی اشکاراند. وزنهبرداران عمدتاً تلاش میکنند رو به بالا باشند تا این که وزن کم کنند، مگر این که وزن زیاد بالا نباشد. ولی این قاعده و قانون است و همه موظفاند مطابق آن اصول جلو بروند. تا وقتی که اولین مسابقه برگزار نشود، بهاختصاصی مسابقاتی که در سطح آسیایی و جهانی برگزار خواهد شد، کیفیت اوزان یا حالت هر سرزمین زیاد اشکار نیست. سپس از اولین مسابقه، تا نزدیک به بسیاری همه فهمید خواهد شد که شرایط اوزان با دقت به تغییرات فدراسیون جهانی در دیگر کشورهای به چه صورت است.
توکلی تصریح کرد: ضمن این که قواعد ورزش ما که تحول نمیکند و یک حد و حدودی برای اوزان گوناگون وجود دارد. در دستههای ۹۴ و ۱۱۰ کیلوگرم تا نزدیک به بسیاری میدانیم چه افرادی به این دستهها میروال و چه افرادی تا چه حدی وزنه میزنند. با دقت به زمانبندی هم که وجود دارد، در یک زمان زمان معین میتوان مقدار پیشرفت ورزشکار دنیا را بعد از تحول اوزان در نظر گرفت. ورزشکار ما هم که کار او تحول نمیکند و کادر فنی باید برنامه مشخصی برای آنها با دقت به تحول اوزان داشته باشند.
او گفت: نمیدانم چرا برخیها میگویند این تحول اوزان به سود یا زیان ما شده، گویا آنها انگار چشم به راه می باشند یک دسته وزنی خالی شود و ما در آن دسته کار کنیم یا این که کشورهای دیگر هیچکدام کار نکنند و تا فینال وزنهبرداران ما کار راه راحتی داشته باشند، واقعاً اینطور نیست. ما قرعه نداریم، این شانس را داریم که نهایتاً یک مدال جابهجا شود. یک قهرمان اسمی امکان پذیر به یک وزن بالاتری برود، در آن صورت شرایط مقداری تحول میکند یا یک مدال جابهجا میشود، اما اینطور نیست که کل مسیر تحول کند.
کارشناس وزنهبرداری با گفتن این که ماموریت ورزشکار و کادر فنی کاملاً اشکار است، خاطرنشان کرد: قواعد فدراسیون جهانی برای تحول اوزان اشکار است. برای مثالً در دسته ۹۴، از قبل تا امروز، اگر یک میانگین رکوردی بگیریم، تقریباً اشکار است که چه وزنی مدال میگیرد. در ۱۱۰ کیلوگرم هم که از قبل بوده، اشکار است چه افرادی در این وزن رکوردهای بالا زدهاند. شما هیچزمان نمیتوانید از این قانون فرار کنید. در اوزان تازه هم باید وزنهبردار کار او را انجام دهد. این که به جستوجو این باشیم که این تحول اوزان به سود یا زیان کدام سرزمین شده نگاه نادرست است.
توکلی در ادامه او گفت: احتمالا این سوال به این علت نقل میشود که برخی میگویند به علت حذف دسته ۱۰۲ کیلوگرم، ترافیک سنگینی در دسته وزنی ۱۱۰ کیلوگرم تشکیل خواهد شد، چون وزنهبرداران ۱۰۲ کیلو مجبورند در دسته وزنی ۱۱۰ کیلوگرم رقابت کنند و به همین علت ترافیک سنگین تشکیل میشود و رقابت سخت خواهد می بود. اما به نظرم این نگاه هم درست نیست. چرا ما به جستوجو حادثه بد میگردیم؟ چرا نمیگوییم این رقابت امکان پذیر علتشود برای فردی که چارهای نداشته جز این که در ۱۰۲ کیلو بماند، اکنون ناچار شده به دسته بالاتر برود و احتمالا اصلاً این تحول و جابهجایی به نفعش همه شود؟
وی پافشاری کرد: چرا اینگونه نگاه نمیکنیم که امکان پذیر از دل این رقابت، یک ورزشکار زیاد خوب بیرون بیاید؟ چرا فکر میکنیم اگر راحت مدال نگرفتیم، بعد شرایط بد است؟ بله، امکان پذیر بد باشد، اما نمیتوان با قبل زندگی کرد. قوانین تحول کرده و ما هم مطابق همان باید جلو برویم. اگر بخواهیم مدام از بد بودن اوضاع بگوییم هیچ کارایی نخواهیم داشت. باید فکر کنیم در مسابقه پیش رو چه مدالهایی باید بگیریم و چه شرایطی را برای ورزشکاران میتوانیم رقم بزنیم.
توکلی افزود: ورزشکاران نباید بنشینند و فکر کنند که “اوضاع بد شد یا خوب شد”. قوانین تحول کرده و نوشته همه شده است اکنون وزنهبرداران باید با سیستم تازه وزنه بزنند و مدال بگیرند. دیگر فردی به این فکر نمیکند اوضاع چطور است. من فکر میکنم کادر فنی و فدراسیون هم باید این ذهنیت را از دل و ذهن ورزشکار بیرون بیاورند. الان شرایط جدیدی است و ما موظف هستیم با این سیستم کار کنیم و با این نگاه جلو برویم. سخن بگویید کردن از شرایط هیچ سودی به غیر از درجا زدن و ایستادن ندارد. این نگاه اصلاً به سود ورزشکار نیست و یک تفکر حرفهای هم به حساب نمیآید. باید قبول کنیم که قانون تحول کرده و ما هم باید مطابق آن پیش برویم.
عضو کمیته فنی فدراسیون وزنهبرداری این چنین در عکس العمل به سخن بگوییدهای انوشیروانی مبنی بر این که وزنهبرداری ایران در ناگویا به سه مدال طلا میرسد، او گفت: کار سختی است اما نشدنی نیست. امیدوارم که تیم ملی وزنهبرداری به این مقصد بزرگ برسد و ما هم از آنها حمایتمیکنیم.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها