به گزارش مهتاب من
به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، جایگاه کتاب مدام در صدر ابزارهای فرهنگی جهانی بوده و هم چنان نیز چه در داخل و خارج کشورمان از جایگاه والایی در بین دستگاههای تعلیمی، تربیتی، سیاسی، اسلامی، اجتماعی، علمی و هنری برخوردار است و مطابق همین اهمیت مصوبه سند ملی «خواندن و ترویج مطالعه سودمند» در جلسه ۸۹۶ مورخ ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر پایه مصوبه ۴۶۱ مورخ ۱۷ همان ماه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب و ابلاغ شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید سرزمین رسید. اما این سند چیست و محتوای آن ناظر به چه موضوعاتی است؟
سجاد محمدیان، مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی سرزمین در او مباحثه با خبرنگار تسنیم درمورد مفاد این سند او گفت: سند ملی خواندن و ترویج مطالعه سودمند سال قبل به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، ریاست جمهور ضمن وجود در سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب، این سند را به دبیرخانه آن یعنی نهاد کتابخانههای عمومی سرزمین و دیگر دستگاههای مکلف ابلاغ کرد.
مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی سرزمین مفاد این سند را بر محوریت ۵ بند مهم دانسته و افزود: این سند دارای پنج قسمت است، قسمت اول، تشکیل مواد خواندنی که شامل کتاب و نشریه است؛ هماین چنین در این سند تلاش شده از تشکیل کتابهای چاپی و الکترونیک حمایتشده و تولیدات خردسالان، کودکان و نوجوانان مورد اصرار وئ حمایتواقع شده است.
وی با اشاره به قسمت دوم این سند از عمومیسازی نوشته خواندن نام برد و او گفت: در این قسمت تلاش کردیم با منفعت گیری از همه رسانههای حاضر از جمله صدا و سیما، مطبوعات و آموزش و پرورش، او گفت و گو عمومیسازی خواندن و ترویج مطالعه محقق شود.
محمدیان با اشاره به یکی از بندهای مهم این سند درمورد دسترسی همهجانبه مردم به کتاب، اظهار کرد: نهاد کتابخانههای عمومی سرزمین، به گفتن منفعتبردار و فراهمکننده اعتبارات مالی وابسته، یکی از دستگاههای موظف در سهلالوصول کردن دسترسی مردم به منبع های (کتب و محصولات شبیه) است. ما تلاش کردهایم امکان دسترسی عادلانه به کتاب را با محوریت کتابخانههای عمومی برای همه مردم سرزمین فراهم کنیم.
محمدیان با اشاره به نقش آموزش و پژوهش در اجرای این سند در ادامه گفت: از دیگر قسمتهای این سند مباحث حمایتی است که آموزش و پرورش در آن نقش دارد. مسئولیت عمده پیگیری اجرای مصوبات سند خواندن بر مسئولیت دبیرخانه سند خواهد می بود که در نهاد کتابخانههای عمومی سرزمین مستقر است.
مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی سرزمین سند ملی «خواندن و ترویج مطالعه سودمند» را یک زنجیره فرهنگی دانسته و افزود: نگاه ما در این سند زنجیرهای است، به این معنی که تبصرههای حاضر در سند از تشکیل محتوا تا دسترسی مردم به آنها زنجیرهوار به یکدیگر متصل می باشند تا گره آمار مطالعه در کشورمان را باز کنند.
وی با گفتن این که بازیگردانان مهم سند ملی «خواندن و ترویج مطالعه سودمند»، نهادهای فرهنگی سرزمین می باشند، درمورد تأثیرگذاری این سند در صنعت نشر و حمایتاز ناشران او گفت: یکی از مفاد سند ملی «خواندن» حمایتاست، حال چه این حمایتاز ناشر باشد و چه از بستر ترویج آن در کتابخانههای عمومی سرزمین. در این سند نگاه ما فقط به تألیف مجلدهای کاغذی نبوده، بلکه در سبد فرهنگی خود نگاه اختصاصیای به کتابهای الکترونیکی و صوتی داشتیم و در حمایتاز آنها قدمهای محکمی برخواهیم داشت.
محمدیان با پافشاری بر این نوشته که در عرصه تألیف کتاب، در حوزه خردسالان، کودکان و نوجوانان کمکاری شده است، تصریح کرد: یکی از تأکیدهای اختصاصی ما در سند ملی «خواندن و ترویج مطالعه سودمند» روی افزایش تولیدات اختصاصی در گروه سنی خردسالان، کودکان و نوجوانان است، یقیناً این به معنی غفلت از حوزههای دیگر نیست، بلکه او گفت و گو مهم ما تأثیرگذاری روی این سنین و رشد مطالعه آنها است.
مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد او گفت: سند ملی تصویب شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی یک قانون است و هر قانون الزام اجرا، درمورد ماموریت های دیگر دستگاههای سرزمین است.
او همین طور گفت: الحمدلله این سند مخالفت چشمگیری در شورای عالی نداشت و اکثریت مفاد این سند را پذیرفتند و برای اجرایی شدن آن برنامههای خود را نقل کردند. یقیناً هر سندی احتمالا بعد از زمانها نیاز به اصلاحات داشته باشد، دست ما در اصلاح رو به بهبود و پیشرفت سرزمین در این حوزه باز است و از آن استقبال میکنیم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها