به گزارش مهتاب من
به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم، در تقویم رسمی سرزمین، ۲۴ آبان ماه روز کتاب و کتابخوانی است و از این روز تا ۳۰ آبان در سراسر سرزمین هفته کتاب برگزار میشود. در این هفته نهادها، موسسات فرهنگی و اهالی فرهنگ و قلم با محوریت وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش میکنند دقت عموم جامعه را به کتاب و کتابخوانی جلب کنند.هر چند این انتقاد نیز به برنامههای بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی داخل است که هر چه به عمر این هفته افزوده میشود، از کیفیت برنامهها و کاربردی بودن آنها نیز کاشته میشود.
مهتاب من از تنسیم به مناسبت سی و دومین دوره هفته کتاب نگاهی داشته است به آمارهای نشر در فاصله بین سی و یکمین دوره هفته کتاب که در پاییزه ۱۴۰۲ برگزار شد و سی و دومین دوره هفته کتاب که در حال برگزاری است. آمارها حکایت از افت شمارگان، افزایش عناوین و افزایش قیمت در فاصله این دو هفته دارد.
در فاصله هفته کتاب سال قبل تا امروز،۱۱۷ هزار و ۸۶۹ گفتن کتاب انتشار شده است. تعداد عناوین نشر در قیاس با بازه وقتی شبیه سال قبل(فاصله هفته کتاب ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲) افزایش ۷ هزار و ۵۰۰ نسخهای یا ۶ درصدی تعداد عناوین انتشار شده در نشر را مشخص می کند.
از بین تعداد عناوین انتشار شده نشر در این بازه وقتی، ۸۳ هزار و ۴۲۷ گفتن کتاب تالیفی و ۳۴ هزار و ۴۴۲ گفتن ترجمه بوده است، ناشران تهرانی ۸۱ هزار و ۹۴۲ گفتن و ناشران شهرستانی ۳۵ هزار و ۹۲۷ گفتن کتاب انتشار کردهاند.
افت ۷درصدی شمارگان کتاب
شمار کتابهای چاپ اول ۷۰ هزار و ۵۷۶ گفتن و شمار تجدید چاپیها ۴۷هزار و ۲۹۳ گفتن است، شمارگان کتابهای انتشار شده در فاصله سی و یکمین دوره هفته کتاب تا سی و دومین هفته کتاب ۱۰۶ و ۹ و ۱۳۵ نسخه بوده است و میانگین شمارگان نیز ۸۹۹ هزار بوده است.که نسبت به بازه وقتی سال قبل ۷ درصد افت داشته است.
قیمت ریالی کتابهای انتشار شده در فاصله دو هفته کتاب نیز، ۱۵۶ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۳۳۵ هزار و ۸۸۴ ریال بوده است.
افزایش ۳۶ درصدی قیمت کتاب
میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۴۷ هزار تومان رسیده است.که نسبت به فاصله دو هفته کتاب قبل ۳۶ درصد افزایش داشته است.
در بین ردههای دیویی نشر ناشران کودک و نوجوان با ۲۴ هزار و ۵۱۲ نسخه کتاب درصدر قرار دارند و بعد از آن، ادبیات با ۱۹ هزار و ۴۸۸ گفتن کتاب، پشتیبانی درسی نیز با ۱۴ هزار و ۲۳۸ گفتن کتاب در ردههای بعدی قرار دارند.
در حوزه کودک نوجوان تعداد عناوین نسبت به بازه وقتی سال قبل، رشد ۱۹ درصدی را توانایی کرده است، هماین چنین ۱۳ هزار و ۸۹۵ گفتن تالیفی و ۱۰ هزار و ۶۱۷ گفتن کتاب ترجمه انتشار شده است.
ناشران تهرانی ۱۸ هزار و ۵۰۴ گفتن و ناشران شهرستانی ۶ هزار و ۸ گفتن کتاب در حوزه کودک و نوجوان انتشار کرده اند.
شمار کتابهای چاپ اول ۱۰ هزار و ۳۲۹ گفتن و شمار تجدید چاپیها ۱۴ هزار و ۱۸۳ گفتن بوده است.
تعداد کل نسخههای انتشار شده در رده کودک و نوجوان، ۳۶ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۱۱۶ نسخه و میانگین شمارگان هزار و ۴۷۹ نسخه بوده است.که نسبت به سال قبل ۱۲ درصد افت داشته است.
رشد ۴۳ درصدی قیمت کتاب کودک ونوجوان
سی و سه میلیارد و یکصد و نود و هشت میلیون و چهارصد و دو هزار و چهارصد و هشتاد قیمت ریالی کتابهای کودک و نوجوان در فاصله بین دو هفته کتاب بوده است.میانگین قیمت کتاب نیز در این حوزه ۹۱ هزار تومان بوده است که قیاس آن با بازه وقتی سال قبل، رشد ۴۳ درصدی را مشخص می کند.
در حوزه ادبیات نیز ۱۹ هزار و ۴۸۸ گفتن کتاب انتشار شده است که رشد ۵ درصدی را ناظر هستیم. از این بین ۱۲ هزار و ۹۱۴ گفتن تالیفی و ۶ هزار و ۵۷۴ گفتن ترجمه بوده است، ناشران تهرانی ۱۳ هزار و ۶۰۱ گفتن و ناشران شهرستانی ۵ هزار و ۸۸۷ گفتن انتشار کردهاند.
شمار کتابهای چاپ اول ۱۱ هزار و ۹۹۳ گفتن و شمار تجدید چاپیها ۷ هزار و ۴۹۵ گفتن بوده است و شمارگان کل کتابهای انتشار شده ادبیات نیز یازده میلیون و هشتصد و هشتاد و چهار هزار و سیصد و هشت بوده است. میانگین شمارگان ادبیات ۶۰۹ نسخه بوده است که ۷ درصد افت داشته است.
قیمت کتابهای حوزه ادبیات نیز به ۱۵۴ هزار تومان رسیده است کهدر قیاس با بازه وقتی شبیه ۴۲ درصد رشد داشته است.
بازدید آمارهای نشر مشخص می کند که در کل در فاصله هفته کتاب سال ۱۴۰۲ تا هفته کتاب سال جاری ما ناظر افت شمارگان نشر در همه ردهها، افزایش ۳۶ تا ۴۳ درصدی قیمت کتاب هستیم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها