دانشمندان ژاپنی هیدروژلی برای تشکیل هیدروژن با الهام از فتوسنتز ساختند_مهتاب من

دانشمندان ژاپنی هیدروژلی برای تولید هیدروژن با الهام از فتوسنتز ساختند


به نقل از مهتاب من

محققان موسسه فناوری پیشرفته ژاپن (JAIST) و دانشگاه توکیو موفق به گسترش نوع جدیدی از هیدروژل شده‌اند که می‌تواند با پیروی از فرایند طبیعی فتوسنتز، از انرژی نور خورشید برای شکستن مولکول‌های آب و تشکیل هیدروژن و اکسیژن منفعت گیری کند.

به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، این هیدروژل‌ها حاوی مولکول‌های خاصی همانند کمپلکس‌های روتنیوم و نانوذرات پلاتین می باشند که با پیروی از کارکرد کلروفیل در گیاهان، قادر به جذب نور خورشید و منفعت گیری از آن برای انجام عکس العمل‌های شیمیایی می باشند. هیدروژن تشکیل شده از این روش، یک سوخت پاک و دوستدار محیط زیست محسوب می‌شود که تنها آب را به گفتن محصول جانبی تشکیل می‌کند.

هیدروژن به گفتن یکی از سوخت‌های آینده‌ساز، پتانسیل بالایی برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی دارد. با این حال، راه حلهای سنتی تشکیل هیدروژن زیاد تر به انرژی فسیلی وابسته می باشند. فناوری تازه مبتنی بر هیدروژل، راهکاری پاک و پایدار برای تشکیل هیدروژن اراعه می‌دهد. محققان با طراحی دقیق ساختار داخلی این هیدروژل‌ها، توانسته‌اند کارایی آن‌ها را به مقدار قابل توجهی افزایش دهند. شبکه‌های پلیمری حاضر در این هیدروژل‌ها نقش کلیدی در انتقال الکترون‌ها ایفا می‌کنند که برای شکستن مولکول‌های آب و تشکیل هیدروژن الزامی است.

یکی از چالش‌های مهم در گسترش سیستم‌های فتوسنتز مصنوعی، جلوگیری از تجمع مولکول‌ها و افت کارایی سیستم می بود. محققان ژاپنی با طراحی یک ساختار منظم برای هیدروژل، این مشکل را رفع کرده‌اند. این دستاورد علمی گامی مهم در جهت گسترش فناوری‌های تشکیل انرژی پاک محسوب می‌شود. با ادامه تحقیقات و گسترش این فناوری، می‌توان به تشکیل هیدروژن به گفتن یک سوخت پاک و زیاد برای فراهم انرژی صنایع، حمل و نقل و دیگر قسمت‌ها امیدوار می بود. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید. 

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

اخبار پزشکی