«جامعه شناسی حافظه جمعی» در بازار نشر_مهتاب من

«جامعه‌شناسی حافظه جمعی» در بازار نشر


به گزارش مهتاب من

به گزارش خبرنگار فرهنگی مهتاب من از تنسیم،‌ کتاب «جامعه‌شناسی حافظه جمعی» نوشته موریس هالبواکس با ترجمه زهرا سادات روح الامین از سوی انتشارات نیستان انتشار و روانه بازار نشر شد.

حافظه جمعی از مفاهیم بنیادین علوم انسانی است و به واسطه کارکردهایش در دهه‌های تازه مورد دقت پژوهشگران تعداد بسیاری قرار گرفته؛ چراکه حافظه جمعی و چهارچوب‌های اجتماعی ساختارهایی می باشند که خاطرات جمعی جوامع را شکل خواهند داد، آن‌ها را نگه داری می‌کنند و پلی بین قبل و امروز و آینده مردمان‌اند: در واقع حافظه جمعی بازسازی قبل در پرتوی زمان حال است.

موریس هالبواکس، جامعه‌شناس فرانسوی از برجسته‌ترین چهره‌های نسل دوم جامعه‌شناسی در فاصله دو جنگ جهانی است که توانسته میراث دور کیم را بدیع و نوآورانه بسط دهد.

هالبواکس در کتاب «جامعه‌شناسی حافظه جمعی» در دو قسمت کلی، ابتدا ربط بین مکان، زمان و حافظه جمعی را تحلیل و سپس تفاوت و کارکردهای این کلمه با دیگر معانی شبیه یا متناظر را بازدید می‌کند. در قسمت دوم اما از زیرساخت‌های فضایی عهد تازه می‌گوید؛ این که چطور در جنگ‌های صلیبی، گروه‌های اجتماعی گوناگون توانستند توپوگرافی سرزمین مقدس را دستخوش تحول کنند.

مفاهیمی که هالبواکس به علوم ‌اجتماعی اضافه کرده است، برای اندیشیدن به حالت جاری ما سودمند است.  موریس هالبواکس، جامعه شناس فرانسوی و شاگرد امیل دورکیم، یکی از اولین افرادی می بود که مفهوم حافظه جمعی را گسترش داد. تز مهم او این است که حافظه انسان فقط و فقط در یک شرایط جمعی عمل می‌کند. به عقیدۀ هالبواکس خاطرات فردی ما در چارچوب‌های اجتماعی ساخته و پرداخته خواهد شد و نمی توانند جدا گانه از ساختارهای اجتماعی که به آنها معنی خواهند داد وجود داشته باشند.

انتشارات نیستان این کتاب را در ۲۷۶ صفحه به قیمت ۴۳۰ هزار تومان انتشار کرده است.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی